ΑρχικήinetΤο CovidMaps βοηθά να βρείτε ανοιχτά μαγαζιά εν μέσω καραντίνας

Το CovidMaps βοηθά να βρείτε ανοιχτά μαγαζιά εν μέσω καραντίνας

CovidMaps

Με την πανδημία να συνεχίζει την επέλασή της σε όλο τον πλανήτη, πολλές χώρες έχουν επιβάλει αναγκαστικό κλείσιμο των καταστημάτων, εκτός από τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και τα ΑΤΜ.

Επομένως το να βρίσκουν οι άνθρωποι τα κοντινότερα σε αυτούς καταστήματα και τα ωράρια που λειτουργούν, είναι πολύ σημαντικό ώστε να μπορούν να αγοράζουν τα απαραίτητα αγαθά. Για το λόγο αυτό, μία ομάδα εθελοντών από την Ινδία έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή με το όνομα CovidMaps, που θα βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν τα κοντινότερα σε αυτούς καταστήματα και φαρμακεία.

Η Ινδία είναι μία ακόμα χώρα που έχει πληγεί σοβαρά από τον κορωνοϊό και έχει παρατείνει την καραντίνα έως τις 3 Μαΐου 2020. Έτσι το CovidMaps σίγουρα θα βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τα απαραίτητα καταστήματα και ΑΤΜ. Το CovidMaps παρέχει επίσης μια σύντομη περιγραφή για ένα συγκεκριμένο κατάστημα, συμπεριλαμβανομένων των ωρών λειτουργίας, πότε κλείνει και λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με τα είδη που διατίθενται σε αυτό.

Ο ιδρυτής της CovidMaps, Phani Kishan, δήλωσε ότι οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέτουν πληροφορίες στην πλατφόρμα.

Πώς λειτουργεί το CovidMaps;

Αρχικά ο χρήστης πρέπει να επισκευτεί την επίσημη ιστοσελίδα του CovidMaps.

Εκεί θα δει τα διαθέσιμα καταστήματα στην περιοχή του.

Μπορεί να αναζητήσει συγκεκριμένα καταστήματα κοντά του, πληκτρολογώντας το όνομα της τοποθεσίας του στη γραμμή αναζήτησης.

Μπορεί επίσης να μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με ένα συγκεκριμένο κατάστημα, να ενημερώσει τις πληροφορίες ή να λάβει οδηγίες για να επισκεφθεί το κατάστημα.

Μπορεί επίσης να προσθέσει ένα νέο κατάστημα στη λίστα, καθώς αυτό θα βοηθήσει και άλλα άτομα.

Παρότι αποτελεί σίγουρα μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή, το ότι επιτρέπει σε όλους να δημοσιεύουν πληροφορίες χωρίς καν να δημιουργούν λογαριασμό χρήστη, είναι κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει χάος. Πολλοί κακόβουλοι χρήστες θα μπορούσαν να προσθέσουν ψεύτικες ή παραπλανητικές πληροφορίες και να μπερδέψουν τους υπόλοιπους χρήστες.

Το CovidMaps έχει ήδη συγκεντρώσει 50.000 επισκέπτες και ορισμένοι από αυτούς δεν είναι καν από Ινδία. Το μεγαλύτερο πλήθος στον ιστότοπο προέρχεται από τις Pune, Bangalore, Hyderabad, Βομβάη και Δελχί. Σύμφωνα με τον Kishan, μια γνωστή start up, η Dunzo, χρησιμοποιεί επίσης το CovidMaps για να εντοπίσει καταστήματα για να εξυπηρετήσει πελάτες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS