ΑρχικήsecurityWindows Defender: Ανίχνευσε εσφαλμένα μια εφαρμογή ως HackTool

Windows Defender: Ανίχνευσε εσφαλμένα μια εφαρμογή ως HackTool

Windows Defender

Το ενσωματωμένο antivirus λογισμικό των Windows 10, Windows Defender ATP, χρησιμοποιεί αλγόριθμους και μοντέλα μηχανικής εκμάθησης για τον εντοπισμό και το μπλοκάρισμα ύποπτων αρχείων στο σύστημά σας. Πολλοί θεωρούν ότι είναι ένα πολύ καλό antivirus. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό θέμα.

Μερικές φορές, κάποια νόμιμα προγράμματα μπορεί να ανιχνευτούν ως κακόβουλα από το Windows Defender.

Αυτό συνέβη πρόσφατα με την εφαρμογή “Winaero Tweaker”. Οι χρήστες αναφέρουν ότι η δημοφιλής Windows tweaking εφαρμογή έχει επισημανθεί ως “δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό ή “Hacktool” από το Windοws Defender.

Η εφαρμογή, η οποία σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τα Windows, αφαιρέθηκε από το Windows Defender, καθώς εντόπισε το εκτελέσιμο αρχείο ως “HackTool: Win32 / WinTweak” ή “! # UACTrigger.A”.

Όπως εξήγησε ο δημιουργός του Winaero Tweaker, η εφαρμογή Winaero δεν είναι ένα “δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό” καθώς επιτρέπει απλά στους χρήστες να προσαρμόσουν την εμπειρία των Windows.

Το antivirus των Windows χρησιμοποιεί heuristics (ευρετική μέθοδος) και AI για να κατηγοριοποιήσει τα προγράμματα ως κακόβουλα, αλλά μερικές φορές αυτά τα “έξυπνα συστήματα” κάνουν λάθη.

“Το αρνητικό σε αυτή την έξυπνη προσέγγιση είναι ότι μερικοί από τους πιο επιθετικούς ταξινομητές μας κατά καιρούς κατατάσσουν εσφαλμένα τα νόμιμα αρχεία ως κακόβουλα (ψευδώς θετικά)”, είπε ο Michael Johnson, μέλος της ομάδας Windows Defender Research. Είπε, ακόμα, ότι τα λάθη είναι πολύ λίγα σε σύγκριση με τις σωστές ανιχνεύσεις κακόβουλων λογισμικών, οι οποίες προστατεύουν τους πελάτες της εταιρείας.

Αυτή η λανθασμένη ανίχνευση έχει διορθωθεί στην έκδοση 1.313.1221.0 του Windows Defender’s antivirus definitions.

 Windows Defender

Οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν με μη αυτόματο τρόπο το Windοws Defender definitions μεταβαίνοντας στην ενότητα Ασφάλεια των Windows> Προστασία από ιούς και απειλές και κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο “Έλεγχος για ενημερώσεις”.

 Windows Defender

Αν δεν ενημερωθούν τα συστήματα, το WinAero Tweaker θα συνεχίσει να είναι μπλοκαρισμένο.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS