ΑρχικήinetDeveloper τρέχει τα Windows 10 με 192MB RAM

Developer τρέχει τα Windows 10 με 192MB RAM

Εάν ρωτήσετε ποια είναι η ελάχιστη μνήμη RAM που απαιτείται για την εκτέλεση των Windows 10 σε έναν υπολογιστή, τότε πολλοί άνθρωποι θα σας συνιστούσαν ένα τσιπ 2GB τουλάχιστον. Στην πραγματικότητα, αν έχετε το budget, μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε μνήμη RAM έως και 2TB. Πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι το λειτουργικό σύστημα της Microsoft αποτελεί πηγή πόρων και μπορεί να είναι αλήθεια μέχρι κάποιο βαθμό. Αλλά ένας developer που ονομάζεται Sakura Nori κατάφερε να κλονίσει την πίστη μας. Ο Nori ήταν σε θέση να τρέξει τα Windows 10 χρησιμοποιώντας μόνο 192MB μνήμης RAM.

Ωστόσο, ο προγραμματιστής το έπραξε, εγκαθιστώντας το Windows 10 1909 November Update σε ένα μηχάνημα VirtualBox. Στη συνέχεια, o Nori δημοσιεύσε τα screenshots της απίστευτης επιτυχίας στο Twitter με τη λεζάντα ” It works! “

Όπως είναι ορατό στην εικόνα, το dev τρέχει μια εγκατάσταση 32-bit των Windows 10 η οποία, απαιτεί 1GB μνήμης RAM για να λειτουργεί ομαλά.

Όλα ξεκίνησαν στις 2 Απριλίου, όταν ο developer δημοσίευσε ένα screenshot των Windows 10 που τρέχει σε μνήμη RAM 512MB. Ο Nori επέστρεψε ξανά με μια λειτουργική 256MB RAM Windows 10 εγκατάσταση.

Ωστόσο, η ιστορία έφτασε σε αδιέξοδο όταν η χωρητικότητα RAM μειώθηκε περαιτέρω στα 128MB, με αποτέλεσμα μια πεθαμένη μπλε οθόνη.

Αργότερα, ο developer δημοσίευσε ευτυχώς ένα screenshot της εγκατάστασης Windows RAM 192MB RAM, αφού ο χρήστης @ Marcinoo91 στο Twitter του πρότεινε να το δοκιμάσει.

Άλλα άτομα σύντομα ακολούθησαν το παράδειγμα του – ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε ένα screenshot των Windows 10 που εκτελείται σε 170MB μνήμης RAM.

Μετά από πολλές προσπάθειες, ο developer κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το λειτουργικό σύστημα Windows 10 μπορεί να εκκινήσει με ελάχιστη μνήμη RAM 140MB, αλλά η διαδικασία LoginUI.exe δεν θα ξεκινήσει. Το LoginUI είναι ένα βασικό στοιχείο των Windows, και η δουλειά του είναι να φορτώσει το graphical user interface όταν ξεκινά το OS.

Εν πάση περιπτώσει, όπως φαίνεται, οι χρήστες δεν θα είναι σε θέση να κάνουν πολλά περισσότερο από την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος με τόσο χαμηλή ποσότητα μνήμης RAM. Αυτό συμβαίνει επειδή όλες οι καθυστερήσεις και οι παγίδες θα έρθουν απροσδόκητες. Ακόμα, εάν σχεδιάζετε να αναστήσετε τον παλιό σας υπολογιστή χρησιμοποιώντας μια ελαφριά διανομή Linux, τότε ίσως θελήσετε να δώσετε στα Windοws 10 και μια ευκαιρία.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS