ΑρχικήbusinessMicrosoft: 3μηνη άδεια γονέων λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολείων!

Microsoft: 3μηνη άδεια γονέων λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολείων!

Η Microsoft προβαίνει στην χορήγηση 3μηνης άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς για να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Οι γονείς που εργάζονται στην Microsoft έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν πώς και πότε θα χρησιμοποιήσουν την άδεια. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNN Business, οι γονείς μπορούν να πάρουν ολόκληρη την 3μηνη άδεια μαζί ή εναλλακτικά να παίρνουν άδεια λίγες μέρες την εβδομάδα. Η εταιρεία ονόμασε το πρόγραμμα που προβλέπει 3μηνη άδεια των γονέων “12-Week Paid Pandemic School and Childcare Closure Leave”, το οποίο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά από το Business Insider. Η πολιτική αυτή της Microsoft έχει ως στόχο να προσφέρει στους υπαλλήλους της εταιρείας μεγαλύτερη ευελιξία και ελεύθερο χρόνο για να μπορούν να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους τώρα που έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων λόγω του COVID-19.

Ο Κορωνοϊός έχει οδηγήσει στην αναγκαστική αναστολή λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων σε μεγάλο αριθμό χωρών παγκοσμίως, ενώ η UNESCO εκτιμά ότι το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε 188 χώρες επηρεάζει περισσότερο από το 91% του παγκόσμιου μαθητικού – φοιτητικού πληθυσμού, δηλαδή περίπου 1,6 δισεκατομμύρια παιδιά και νέους. Πολλές Αμερικανικές πολιτείες έχουν παρατείνει την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, με ορισμένους κυβερνήτες να έχουν ήδη ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για το υπόλοιπο ακαδημαϊκό έτος. Αυτό το μέτρο αφορά μεταξύ άλλων και την Ουάσινγκτον, όπου εδρεύει η Microsoft.

Η 3μηνη άδεια γονέων που παρέχει η Microsoft είναι ένα από τα διάφορα μέτρα που λαμβάνουν οι τεχνολογικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, σε μία προσπάθεια να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί με το lockdown, καθώς οι περισσότεροι υπάλληλοί τους καταφεύγουν στην απομακρυσμένη εργασία εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας. Ενδεικτικά, το Facebook ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα δώσει $ 1.000 σε καθέναν από τους 45.000 υπαλλήλους της εταιρείας, ενώ θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τους ωρομίσθιους και τους συμβασιούχους παρά το μειωμένο φόρτο εργασίας. Η Google και το Twitter έχουν επίσης δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τους υπαλλήλους τους. Ωστόσο, σε άλλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Amazon, οι εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερες ώρες υπό τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από τον Κορωνοϊό, ιδίως εκείνοι που εργάζονται στις αποθήκες και στις παραγγελίες.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS