ΑρχικήsecurityΤο Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους...

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει κρυφά ένα λογισμικό κατασκοπίας Pegasus, με σκοπό να παρακολουθεί σε μεγαλύτερο βαθμό τις δραστηριότητες των χρηστών του και ιδιαίτερα των ιδιοκτητών συσκευών Apple.

Το Pegasus είναι ένα ισχυρό λογισμικό υποκλοπής, που αναπτύχθηκε από τον ισραηλινό κατασκευαστή spyware NSO, γνωστό και ως Q cyber technologies.

Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, το λογισμικό χρησιμοποιείται μόνο από κυβερνήσεις και αρχές επιβολής του νόμου για τον εντοπισμό εγκληματιών και τρομοκρατών. Ωστόσο δήλωσε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η τεχνολογία τους χρησιμοποιείται και για μεμονωμένους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το Facebook κατέθεσε αγωγή εναντίον του ομίλου NSO, κατηγορώντας τον ότι χάκαρε την εφαρμογή WhatsApp, εκμεταλλευόμενος μία ευπάθεια zero-day, χρησιμοποιώντας το Pegasus για να κλέψει τα δεδομένα των χρηστών του.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει τώρα ο κατηγορούμενος της υπόθεσης και CEO της NSO, Shalev Hulio, δύο εκπρόσωποι του Facebook επικοινώνησαν με την εταιρεία για να αγοράσουν δικαιώματα χρήσης ορισμένων δυνατοτήτων του Pegasus spyware.

Σε αυτό το διάστημα, το Facebook βρισκόταν στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης ενός προϊόντος VPN που ονομάζεται Onavo Protect, το οποίο βοηθά το Facebook να αναλύει την κυκλοφορία και τις δραστηριότητες των χρηστών και να τις στείλει μέσω του VPN.

Εκπρόσωποι του Facebook είχαν δηλώσει ότι η εταιρεία ανησυχούσε πως η μέθοδος συλλογής δεδομένων χρήστη μέσω του Onavo Protect, ήταν λιγότερο αποτελεσματική στις συσκευές Apple από ότι σε συσκευές Android.

Το Facebook ζήτησε από την ομάδα NSO να χρησιμοποιήσει τις φερόμενες δυνατότητες του Pegasus για να παρακολουθεί τους χρήστες συσκευών Apple και ήταν πρόθυμο να πληρώσει για την παρακολούθηση των χρηστών του Onavo Protect.

Ο εκπρόσωπος του Facebook, δήλωσε ότι “η NSO προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τα γεγονότα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο πριν από έξι μήνες από το Facebook και το WhatsApp. Η προσπάθειά τους να αποφύγουν την ευθύνη περιλαμβάνει ανακριβείς παρουσιάσεις σχετικά με το spyware τους και μια συζήτηση με ανθρώπους που εργάζονται στο Facebook.”

Το Facebook αφαίρεσε το Onavo Protect από τα App Store και Google Play, μετά τους ισχυρισμούς ότι παρακολουθούσε τους χρήστες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS