ΑρχικήbusinessApple: Δωρίζει ιατρικές ασπίδες προσώπου για τον COVID-19!

Apple: Δωρίζει ιατρικές ασπίδες προσώπου για τον COVID-19!

Αυτή την περίοδο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, προβαίνει συνεχώς σε ανακοινώσεις σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλει ο τεχνολογικός κολοσσός για να στηρίξει όσους δουλεύουν σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης κατά την πανδημία του COVID-19. Σε ένα νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter σήμερα, ο Cook ανακοίνωσε ότι η Apple δώρισε πάνω από 20 εκατομμύρια μάσκες για όσους εργάζονται σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, ενώ είναι πρόθυμη να κάνει ακόμη περισσότερα για να συμβάλλει στον αγώνα κατά του ιού. Λίγες μέρες πριν, ο Cook δήλωσε ότι η εταιρεία είχε δωρίσει 10 εκατομμύρια μάσκες και τώρα ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί φτάνοντας τα 20 εκατομμύρια. Αυτές οι μάσκες προέρχονται από την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple. Η Apple όμως δεν στάθηκε μόνο σε αυτό αλλά έχει σχεδιάσει και ιατρικές ασπίδες προσώπου, θέλοντας να εκδηλώσει την στήριξή της προς τους γιατρούς. Οι πρώτες ιατρικές ασπίδες προσώπου παραδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο Kaiser στην Santa Clara της Καλιφόρνια, προκαλώντας την θετική αντίδραση των γιατρών. Η Apple ελπίζει να παραδώσει 1 εκατομμύριο ιατρικές ασπίδες προσώπου μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας και άλλο 1 εκατομμύριο την επόμενη εβδομάδα σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο Tim Cook σημείωσε επίσης πως η Apple οργανώνει μία ευρεία επιχείρηση στα πλαίσια της οποίας οι σχεδιαστές προϊόντων, οι ομάδες συσκευασίας και οι προμηθευτές της εταιρείας θα συνεργάζονται με στόχο να σχεδιάζουν, να παράγουν και να στέλνουν ασπίδες προσώπου για τους γιατρούς των υγειονομικών εγκαταστάσεων. Σε κάθε πακέτο που αποστέλλεται περιλαμβάνονται 100 ιατρικές ασπίδες προσώπου. Κάθε ασπίδα συναρμολογείται σε λιγότερο από δύο λεπτά και είναι ρυθμιζόμενη.

Ο τεχνολογικός κολοσσός συνεργάζεται με γιατρούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους σε όλες τις ΗΠΑ, προκειμένου να αποστείλει τις ιατρικές ασπίδες προσώπου εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, ελπίζοντας πως η διανομή θα επεκταθεί γρήγορα και πέρα από τις ΗΠΑ. Τέλος, ο Cook συνιστά να τηρούν όλοι τα μέτρα του “social distancing” που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS