ΑρχικήinetBill Gates: Τί συνιστά να κάνουν οι ΗΠΑ στον αγώνα κατά του...

Bill Gates: Τί συνιστά να κάνουν οι ΗΠΑ στον αγώνα κατά του COVID-19;

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είχε αναφερθεί πρόσφατα στο θέμα της πανδημίας του Κορωνοϊού σε ένα AMA (Ask Me Anything) Reddit. Ωστόσο τώρα παράθεσε σε ένα op-ed της Washington Post περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούν οι ΗΠΑ να ανταποκριθούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά στον αγώνα κατά του COVID-19. Πιο συγκεκριμένα, ο συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates πρότεινε τρία βήματα για την αντιμετώπιση του COVID-19 που έχει μολύνει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Πρώτον, ο Bill Gates υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει εθνική προσέγγιση για το κλείσιμο των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι οι ηγέτες της χώρας πρέπει να είναι σαφείς. Ειδικότερα, πρέπει να διασαφηνίσουν ότι τα πάντα πρέπει να διακοπούν και να κλείσουν. Αναφέρει επίσης ότι μέχρι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Αμερική – πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί σε 10 εβδομάδες ή και περισσότερο – κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει υπό τις ίδιες συνθήκες που δούλευε πριν, ενώ οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να καθυστερούν το κλείσιμό τους, δεδομένου ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια να σημειωθούν περισσότεροι θάνατοι από τον COVID-19.

Το δεύτερο βήμα που προτείνει ο Bill Gates αφορά την εξέταση για τον COVID-19. Ο Gates αναφέρει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της ώστε να εξεταστούν περισσότεροι άνθρωποι, ενώ θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στις εξετάσεις ξεκινώντας από τους γιατρούς και τους πρώτους ανταποκριτές. Οι δηλώσεις του αντικατοπτρίζουν τα όσα είπε στο AMA Reddit στις 18 Μαρτίου, στο οποίο χαρακτήρισε τις εξετάσεις που γίνονται στις ΗΠΑ “αποδιοργανωμένες”. Ο Gates δήλωσε επίσης ότι το σύστημα για την αγορά ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, το οποίο οι κυβερνήτες προωθούν σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση.

Τέλος, o Bill Gates λέει ότι πρέπει να υπάρχει μια προσέγγιση βάσει των δεδομένων για την ανάπτυξη θεραπειών και ενός εμβολίου. Ο ίδιος επεσήμανε πως οι ηγέτες δεν πρέπει να διαδίδουν φήμες ή να δημιουργούν πανικό, αναφερόμενοι στο φάρμακο υδροξυχλωροκίνη. Η υδροξυχλωροκίνη έχει προσφερθεί ως θεραπεία για το COVID-19, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα πολλοί να βιάζονται να την αγοράσουν χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν αν πρέπει να την χρησιμοποιήσουν. Πρόκειται βέβαια για ένα φάρμακο που είναι απαραίτητο για όσους έχουν λύκο (lupus). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα του Gates έδωσε τον Φεβρουάριο 100 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει τον αγώνα κατά του Κορωνοϊού, δίνοντας αρχικά 10 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS