ΑρχικήsecurityΗ κάμερα σε iOS / macOS μπορεί να χακαριστεί με ένα μόνο...

Η κάμερα σε iOS / macOS μπορεί να χακαριστεί με ένα μόνο κλικ

κάμερα

Όπως ανακαλύφθηκε από έναν ερευνητή ασφαλείας, ένας κακόβουλος παράγοντας μπορεί να χακάρει την κάμερα ενός iOS ή macOS με ένα μόνο κλικ σε έναν σύνδεσμο, εκμεταλλευόμενος ευπάθειες zero-day στο Safari.

Η ασφάλεια του iOS και macOS, απαιτεί κάθε εφαρμογή που θέλει να έχει πρόσβαση στην κάμερα, να παίρνει άδεια μόνο χειροκίνητα. Ωστόσο, εφαρμογές της Apple όπως το Safari, έχουν πρόσβαση από προεπιλογή.

Ο ερευνητής ασφαλείας Ryan Pickren ανακάλυψε επτά νέα τρωτά σημεία στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, τα οποία επιτρέπουν σε έναν εισβολέα να έχει πρόσβαση στην κάμερα, το μικρόφωνο ή την τοποθεσία μιας συσκευής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχε πρόσβαση και σε αποθηκευμένους κωδικούς.

Εκμετάλλευση των σφαλμάτων για πρόσβαση στην κάμερα

Ο ερευνητής ασφαλείας, ξεκίνησε να εκμεταλλεύεται τα bugs με την χρήση παραμέτρων data της JavaScript και ενώ στην αρχή δεν είχε επιτυχία, όταν δοκίμασε να κάνει parse μεσω του file path που χρησιμοποιείται για remote ή FTP πρόσβαση (file://host.example.com/Share/path/to/file.txt), ο Safari το αντιμετόπισε ως μια κανονική διεύθυνση URL.

“Η σελίδα έκανε δεκτό αυτό το URL και φόρτωσε εκ νέου το ιδιο content, που σημαίνει πως κατάφερα να αλλάξω το document.domain χρησιμοποιώντας αυτό το απλό κόλπο.”

Έτσι, τώρα το πρόγραμμα περιήγησης Safari πιστεύει ότι ο συνδεδεμένος ιστότοπος είναι το skype9.0com. Ανοίγοντας το τοπικό αρχείο, οι επιτιθέμενοι μπορούν να εκτελέσουν ένα κακόβουλο σενάριο και να αποκτήσουν πρόσβαση στην κάμερα, το μικρόφωνο και την κοινή χρήση οθόνης.

Ανακάλυψε επίσης ένα ακόμα σφάλμα (CVE-2020-9784 & CVE-2020-3887) που παρακάμπτει την πρόληψη αυτόματης λήψης στο πρόγραμμα περιήγησης Safari.

Χρησιμοποιώντας το URI blob: //skype.com ένα popup μπορεί να ενεργοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση αυθαίρετου JavaScript.

Χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις ευπάθειες μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση σε κάμερα, μικρόφωνο ή τοποθεσία του iOS / macOS και σε ορισμένες περιπτώσεις, αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS