ΑρχικήsecurityZoom σε χρήστες iOS: Δεν στέλνουμε πλέον τα δεδομένα σας στο Facebook

Zoom σε χρήστες iOS: Δεν στέλνουμε πλέον τα δεδομένα σας στο Facebook

Zoom

Η iOS έκδοση της δημοφιλούς remote-working video εφαρμογής Zoom έλαβε κάποιες ενημερώσεις, ώστε να καταργηθεί ο κώδικας που επέτρεπε την αποστολή των δεδομένων των χρηστών στο Facebook.

Την προηγούμενη εβδομάδα συζητήθηκε αρκετά αυτή η κίνηση και η εφαρμογή κατηγορήθηκε για το ότι έστελνε δεδομένα χωρίς οι χρήστες να είναι ενημερωμένοι. Μια ανάλυση του Motherboard έδειξε ότι η iOS έκδοση του Zoom στέλνει κάποια δεδομένα στο Graph API του Facebook, ακόμη και από χρήστες Zoom που δεν έχουν λογαριασμό στο Facebook. Το πιο ανησυχητικό, όμως, ήταν ότι η εταιρεία παροχής λύσεων τηλεδιάσκεψης δεν είχε αναφέρει τη  αποστολή των δεδομένων στην πολιτική απορρήτου της. Επομένως, οι χρήστες δεν το γνώριζαν.

Η εταιρεία Zoom ανταποκρίθηκε άμεσα και κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση της iOS εφαρμογής, στην οποία έχει καταργηθεί το Facebook software development kit (SDK), που επέτρεπε τη “Σύνδεση μέσω Facebook”, και το οποίο μετέφερε δεδομένα συσκευής στο Graph API του Facebook.

Τα δεδομένα, που είχαν ήδη μεταφερθεί, αφορούσαν στοιχεία της συσκευής και περιελάμβαναν: τον τύπο και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος, τη διεύθυνση IP, το iOS Advertiser ID, τη ζώνη ώρας και τη γλώσσα της συσκευής, το μοντέλο συσκευής και τον πάροχο, το μέγεθος της οθόνης, τους πυρήνες επεξεργαστών και το χώρο στο δίσκο.

Ωστόσο, η Zoom είπε ότι δεν στέλνονταν στο Facebook πληροφορίες από τα meetings των χρηστών, όπως ονόματα συμμετεχόντων ή σημειώσεις.

facebook iOS

“Το απόρρητο των πελατών μας είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς και γι ‘αυτό αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε το Facebook SDK στην iOS έκδοσή μας και να αναμορφώσουμε το χαρακτηριστικό έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνδεθούν με το Facebook μέσω του προγράμματος περιήγησης”, γράφει ο ιδρυτής της Zoom Eric Yuan.

Είπε ότι το SDK “συλλέγει πληροφορίες συσκευών που δεν είναι απαραίτητες για να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας”.

“Σας ζητούμε ειλικρινά συγνώμη για την ανησυχία που προκάλεσε αυτό και παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην προστασία του ιδιωτικού απορρήτου των χρηστών μας. Αναθεωρούμε τη διαδικασία και τα πρωτόκολλά μας για την εφαρμογή αυτών των χαρακτηριστικών, για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά”.

Η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι κάποιες κατηγορίες σχετικά με θέματα ασφαλείας. Οι κατηγορίες είχαν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή παρέκαμπτε τους περιορισμούς του Apple Safari για Mac.

Το Zoom έχει γίνει ένα ιδιαίτερα δημοφιλές εργαλείο αυτές τις μέρες, που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εργάζονται από το σπίτι λόγω κορωνοϊού. Όλες οι αντίστοιχες εφαρμογές έχουν αυξημένη ζήτηση καθώς επιτρέπουν τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ υπαλλήλων.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS