ΑρχικήsecurityΤο Zoom στέλνει τα data σας στο Facebook, είτε έχετε λογαριασμό είτε...

Το Zoom στέλνει τα data σας στο Facebook, είτε έχετε λογαριασμό είτε όχι

Καθώς οι άνθρωποι εργάζονται και κοινωνικοποιούνται από το σπίτι, το Zoom βιώνει μια εκτόξευση της δημοτικότητας του. Αυτό που η εταιρεία και η πολιτική απορρήτου της δεν κάνουν είναι σαφές ότι η έκδοση iOS της εφαρμογής Zoom αποστέλλει κάποια δεδομένα στο Facebook, ακόμα και αν οι χρήστες του Zoom δεν έχουν λογαριασμό στο Facebook.

Αυτό το είδος μεταφοράς δεδομένων δεν είναι ασυνήθιστο, ειδικά για το Facebook. Πολλές εφαρμογές χρησιμοποιούν τα κιτ ανάπτυξης λογισμικού του Facebook (SDK) ως μέσο για την ευκολότερη εφαρμογή των λειτουργιών στις εφαρμογές τους, γεγονός που έχει επίσης ως αποτέλεσμα την αποστολή πληροφοριών στο Facebook. Όμως, οι χρήστες του Zoom μπορεί να μην γνωρίζουν ότι συμβαίνει, ούτε καταλαβαίνουν γιατί ενώ χρησιμοποιούν ένα προϊόν, μπορεί να παρέχουν δεδομένα σε άλλη εντελώς υπηρεσία.

“Δεν υπάρχει τίποτα στην πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων που να το αντιμετωπίζει”, δήλωσε ο Pat Walshe, ακτιβιστής της Privacy Matters, ο οποίος ανέλυσε την πολιτική απορρήτου του Zoom, σε ένα direct message στο Twitter.

Μετά τη λήψη και το άνοιγμα της εφαρμογής, το Zoom συνδέεται στο API Graph του API του Facebook, σύμφωνα με την ανάλυση της Motherboard σχετικά με τη δραστηριότητα δικτύου της εφαρμογής. Το Graph API είναι ο κύριος τρόπος για τους προγραμματιστές που παίρνουν δεδομένα μέσα ή έξω από το Facebook.

Η εφαρμογή Zoom ενημερώνει το Facebook όταν ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή και δίνει λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή του χρήστη, όπως το μοντέλο, τη ζώνη ώρας και την πόλη από την οποία συνδέονται, τον χρησιμοποιούμενο τηλεφωνικό πάροχο και ένα μοναδικό αναγνωριστικό διαφημιζόμενου που δημιουργήθηκε από τη συσκευή του χρήστη το οποίο χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να στοχεύσουν έναν χρήστη με τις κατάλληλες διαφημίσεις.

Ο Will Strafach, ερευνητής της iOS και ιδρυτής του iOS app Guardian που επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικής, επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα της Motherboard ότι η εφαρμογή Zoom έστειλε δεδομένα στο Facebook.

“Καταλαβαίνω πως μπορεί να νιώθουν οι χρήστες σχετικά με το Zoom και τις άλλες εταιρείες που φαίνεται πως στέλνουν δεδομένα στο Facebook, ακόμη και αν δεν υπάρχει άμεση απόδειξη ότι τα ευαίσθητα δεδομένα «μοιράζονται» στις τρέχουσες εκδόσεις”, δήλωσε στο Motherboard σε ένα direct μήνυμα Twitter.

Σύμφωνα με την πολιτική του Zoom, η εταιρεία μπορεί να συλλέξει τα στοιχεία του προφίλ του χρήστη (όταν χρησιμοποιείτε το Facebοok για να συνδεθείτε στα προϊόντα μας ή για να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό για τα προϊόντα μας) “αλλά δεν αναφέρεται τίποτα για την αποστολή δεδομένων στο Facebook σε χρήστες Zoom οι οποίοι δεν διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook.

Το Facebook είπε στην Motherboard ότι απαιτεί από τους προγραμματιστές να είναι διαφανείς με τους χρήστες σχετικά με τα δεδομένα που οι εφαρμογές τους στέλνουν στο Facebook. Οι όροι του Facebook λένε ότι “Εάν χρησιμοποιείτε τα pixels ή τα SDK, να είστε βέβαιοι ότι έχετε παράσχει στους χρήστες αξιόπιστη και επαρκώς ειλικρινή ειδοποίηση σχετικά με τη συλλογή, κοινή χρήση και χρήση δεδομένων πελατών” και συγκεκριμένα για εφαρμογές ” Το Facebook, μπορεί να συλλέγει ή να λαμβάνει πληροφορίες από την εφαρμογή και άλλες εφαρμογές σας και να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για την παροχή υπηρεσιών μέτρησης και στοχευμένων διαφημίσεων. “

Η πολιτική απορρήτου του Zoom αναφέρει ότι “οι παροχείς υπηρεσιών τρίτων και οι διαφημιστικοί συνεργάτες (π.χ., οι διαφημίσεις Google και το Google Analytics) συλλέγουν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες σχετικά με εσάς όταν χρησιμοποιείτε τα προϊόντα μας”, αλλά δεν συνδέει αυτό το είδος δραστηριότητας με το Facebook συγκεκριμένα.

Το Zoom έχει επίσης και άλλα πιθανά ζητήματα απορρήτου. Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, οι οικοδεσπότες των κλήσεων Zoom μπορούν να δουν αν οι συμμετέχοντες έχουν το παράθυρο Zoom ανοιχτό ή όχι, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να παρακολουθούν εάν οι άνθρωποι δίνουν την απόλυτη προσοχή τους στην κλήση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS