ΑρχικήsecurityXbox X: Έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα της GPU από την AMD

Xbox X: Έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα της GPU από την AMD

Xbox X: Έκλεψαν τον πιγαίο κώδικα του GPU από την AMD

Η AMD ισχυρίστηκε ότι ένας hacker απόκτησε πρόσβαση και έκλεψε αρχεία για μερικές από τις τρέχουσες και μελλοντικές μονάδες GPU. Στα αρχεία αυτά υπάρχει και αρκετή πληροφορία σχετικά με τα νέα Xbox X.

“Τον Δεκέμβριο του 2019, επικοινωνήσαμε με κάποιον που ισχυρίστηκε ότι έχει δοκιμαστικά αρχεία που σχετίζονται με τα μελλοντικά προϊόντα μας, μερικά από τα οποία δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο για μικρό χρονικό διάστημα” δήλωσε ένας εκπρόσωπος της AMD.

Το κλεμμένο υλικό περιλαμβάνει τον πηγαίο κώδικα του Navi 10 (η σειρά Radeon RX 5700), το μελλοντικό Navi 21 και το Arden GPU μέσα στο Xbox Series X.

Xbox X: Έκλεψαν τον πιγαίο κώδικα του GPU από την AMD

O hacker επίσης δήλωσε ότι θα διαρρεύσει τα πάντα στο διαδίκτυο αν δεν καταφέρει να πουλήσει τις πληροφορίες. Ο ίδιος αποτίμησε τις πληροφορίες στα 100 εκατομμύρια δολάρια, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτή είναι η πραγματική τους αξία.

Η AMD έχει καταθέσει πολλαπλές ειδοποιήσεις στην πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού ανοικτού κώδικα GitHub της Microsoft, όπου μέχρι πρόσφατα υπήρχε ο πηγαίος κώδικας της GPU Navi.

“Ενώ γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρχεία τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, πιστεύουμε ότι η κλεμμένη πληροφορία δεν αποτελεί πρόβλημα για την ασφάλεια των προϊόντων μας.” τονισε εκπρόσωπος της AMD.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS