ΑρχικήbusinessΗ εργασία από το σπίτι σας κάνει ευάλωτους στους hackers

Η εργασία από το σπίτι σας κάνει ευάλωτους στους hackers

Η εργασία στο σπίτι μπορεί να σας αφήσει εκτεθειμένους στους hackers σε ήρεμες εποχές, και αυτό το χρονικό διάστημα που διανύουμε μόνο ήρεμο/κανονικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να έχουν λάβει την εντολή να μένουν στο σπίτι για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται τώρα στον προσωπικό τους χώρο, μερικές φορές στους προσωπικούς τους υπολογιστές ή τηλέφωνα. Αυτό αποτελεί πολύ ευρύτερο στόχο για τους hackers, λένε οι ειδικοί στον κυβερνοχώρο.

Στο σπίτι, είναι λιγότερο πιθανό να προστατεύεστε από το εταιρικό λογισμικό που μπορεί να σαρώσει κάθε link που κάνετε κλικ και το αρχείο που κατεβάζετε για ενδείξεις κινδύνου. Επιπλέον, ο εγκέφαλός σας μπορεί να έχει γεμίσει με ανησυχίες για την εξάπλωση μιας νόσου που απειλεί να κατακλύσει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλη τη χώρα και για όλα τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες.

Ωστόσο, υπάρχουν απλά βήματα για να περιορίσετε τον κίνδυνο. Αυτό είναι καλό, διότι οι εταιρείες ηλεκτρονικής ασφάλειας λένε ότι φαίνεται ότι οι hackers έχουν γίνει πιο δραστήριοι πρόσφατα. Οι ερευνητές της Zscaler λένε ότι από τον Ιανουάριο έχουν σημειώσει αύξηση 15% έως 20% κάθε μήνα σε συνολικά περιστατικά hacking και άνοδο σε απειλές hacking που χρησιμοποιούν όρους όπως “coronavirus” ή “COVID-19” για να εξαπατήσουν τους χρήστες να παραδώσουν ευαίσθητες πληροφορίες ή την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού.

Ο περιορισμός αυτών των αχρήστων θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη πονοκεφάλων στην εργασία και θα μπορούσε επίσης να σταματήσει τους hackers να κλέψουν τα δεδομένα που κρατάει η εταιρεία σας. Και δεδομένου ότι η προσωπική και επαγγελματική ζωή σας μπερδεύεται αυτή τη στιγμή, μπορείτε να σταματήσετε τον εαυτό σας από την παράδοση των δικών σας ευαίσθητων πληροφοριών στους hackers ταυτόχρονα.

Κάντε update στο software

Επειδή δεν βρίσκεστε στο γραφείο σας, η επιχείρησή σας θα μπορούσε να δυσκολευτεί να διατηρήσει ενημερωμένο το λογισμικό σας. Και ίσως να μην το συνειδητοποιήσετε, αλλά οι επαγγελματίες των οποίων η δουλειά είναι να σταματούν τους hackers λένε ότι η διατήρηση του λογισμικού σας ενημερωμένο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Όταν οι εταιρείες λογισμικού εκδίδουν ενημερώσεις που διορθώνουν τις αδυναμίες ασφαλείας, δίνουν ουσιαστικά στους hackers ένα κλειδί που τους βοηθά να έχουν πρόσβαση σε συσκευές που εκτελούν την παλαιότερη έκδοση του λογισμικού. Αν ενημερώσετε το λογισμικό σας, αλλάζετε τις κλειδαριές και θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους hackers να μπουν μέσα.

Δεν είναι μόνο οι εφαρμογές που εκτελούνται στο τηλέφωνο ή το φορητό υπολογιστή σας που χρειάζονται ενημέρωση. Μπορείτε επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα λειτουργικά συστήματα των συσκευών σας είναι ενημερωμένα. Ακόμα και τα routers πρέπει να είναι ασφαλή, αν και οι κατασκευαστές των router συχνά εγκαθιστούν αυτές τις ενημερώσεις αυτόματα. Την Τετάρτη, ο γερουσιαστής Mark Warner της Βιρτζίνια ζήτησε από εταιρείες όπως η Netgear και η Google να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι που βασίζονται στο διαδίκτυο του σπιτιού για την δουλειά και την εκπαίδευση τους χρησιμοποιούν ασφαλή router.

Φυσικά, υπάρχουν δυνητικά μειονεκτήματα. Οι ίδιες οι ενημερώσεις λογισμικού μπορούν μερικές φορές να προκαλέσουν προβλήματα στη συσκευή σας, σπάζοντας τα προγράμματα που είναι απαραίτητα για την εργασία σας ή καθιστώντας τη συσκευή σας ακατάλληλη. Αυτά τα προβλήματα, ωστόσο, συνήθως παρατηρούνται και αντιμετωπίζονται γρήγορα. Έτσι, αν πρέπει να περιμένετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα έκπληξη με την ενημέρωση, συνεχίστε, αλλά μην περιμένετε πολύ.

Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Εάν οι hackers καταφέρουν να διεισδύσουν στο σύστημά σας, ενδέχεται να είναι σε θέση να κλέψουν τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης. Αυτό ακούγεται τρομακτικό, αλλά υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε αυτές τις πληροφορίες πολύ λιγότερο χρήσιμες για τους hackers. Ονομάζεται έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και απαιτεί να εισαγάγετε έναν κωδικό που λήγει μετά από λίγο ή να χρησιμοποιήσετε ένα hardware token για να τερματίσετε τη σύνδεση αφού εισαγάγετε τα login credentials.

Αποφύγετε τις απάτες phishing

Ακριβώς όπως πρέπει να είστε σε επιφυλακή για απάτες και ψεύτικες πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον κορωνοϊό, θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί με ύποπτα μηνύματα που θα μπορούσαν να προέρχονται από hackers και απατεώνες.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το 91% των επιθέσεων hacking ξεκινά με ένα κακόβουλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε αυτό που ονομάζεται επίθεση phishing. Τα email μπορούν να είναι οποιασδήποτε μορφής. Κάποια μπορεί να σας υποσχεθούν ζωτικές πληροφορίες σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή σας, αλλά στην πραγματικότητα περιέχουν ένα κακόβουλο αρχείο που μπορεί να μολύνει τον υπολογιστή σας. Άλλα θα σας δώσουν την ψευδαίσθηση ότι προέρχονται από το αφεντικό σας, ζητώντας σας για παράδειγμα να στείλετε ένα έγγραφο της εταιρείας, και μάλιστα γρήγορα.

Το ότι δουλεύετε από το σπίτι δεν σας δίνει την δυνατότητα να πάτε στο γραφείο του αφεντικού σας και να επιβεβαιώσετε ότι όντως σας ζήτησε κάτι τέτοιο, οπότε η δουλειά από το σπίτι χρειάζεται επιπλέον προσοχή.

Βελτιώστε την προσωπική σας ασφάλεια

Εάν χρησιμοποιείτε τον δικό σας υπολογιστή και δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε ακόμα καταναλωτικά προϊόντα που ανιχνεύουν κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να κλέψει πληροφορίες, να σας κατασκοπεύσει και να σπάσει τις επαφές σας, καθώς και δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα όπως το adware . Εάν εκτελέσετε αυτά τα προγράμματα και έχετε υπόψη αυτές τις άλλες συμβουλές, θα είστε σε καλή κατάσταση για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας από τους hackers.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS