ΑρχικήHow ToTaylor Swift & Kanye West: Διαρροή τηλεφωνικής τους κλήσης στο διαδίκτυο

Taylor Swift & Kanye West: Διαρροή τηλεφωνικής τους κλήσης στο διαδίκτυο

Μια άγνωστη έως τώρα τηλεφωνική κλήση που πραγματοποιήθηκε το 2016 μεταξύ του Kanye West και της Taylor Swift, διέρρευσε στο διαδίκτυο προκαλώντας πολλές αντιδράσεις. Στην διάρκεια αυτής της κλήσης, ο West ζήτησε την άδεια της Swift να αναφέρει το όνομά της στο τραγούδι του “Famous”. Όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι, η Taylor Swift διαμαρτυρήθηκε για ένα στίχο που την χαρακτήριζε “σκύλα”. Τότε, η Kim Kardashian, σύζυγος του Kanye West, δημοσίευσε μια άλλη εκδοχή της κλήσης, επισημαίνοντας ότι η Swift είχε δώσει την έγκρισή της για αυτό τον στίχο. Η διαρροή της τηλεφωνικής τους κλήσης στο διαδίκτυο αποδεικνύει ότι ο West δεν είχε ενημερώσει την Swift πως θα χρησιμοποιούσε τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό προς το πρόσωπό της.
Οι δύο μουσικοί είχαν μια “θυελλώδη” σχέση από το 2009, όταν ο γνωστός ράπερ διέκοψε τον λόγο που έβγαζε η Swift όταν της απονεμήθηκε το βραβείο για το καλύτερο βιντεοκλίπ γυναίκας καλλιτέχνιδας στα MTV Music Awards. Συγκεκριμένα, ο ράπερ “άρπαξε” το μικρόφωνο από την δημοφιλή τραγουδίστρια της ποπ λέγοντας ότι το βιντεοκλίπ του τραγουδιού “Single Girl Ladies” της Beyoncé άξιζε να πάρει το βραβείο περισσότερο από το “You Belong With Me” της Swift. To συγκεκριμένο περιστατικό έκανε το γύρω του διαδικτύου μέσω ενός βίντεο που δείχνει την βράβευση της τραγουδίστριας όπου ο ράπερ λέει το εξής: “Taylor Swift, θα σας αφήσω να ολοκληρώσετε, αλλά η Beyoncé είχε ένα από τα καλύτερα βιντεοκλίπ όλων των εποχών”. Αυτό το στιγμιότυπο το απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός κι έκτοτε κυκλοφορούσαν memes που διακωμωδούσαν το συμβάν.

Η σχέση των δύο καλλιτεχνών είχε αρχίσει να βελτιώνεται στα μέσα του 2010, αλλά η κυκλοφορία του “Famous” σημείωσε μεγάλη πτώση. Η Kardashian, θέλοντας να υποστηρίξει τον σύζυγό της, ανέφερε στο GQ Magazine ότι η Swift “ενέκρινε πλήρως” αυτό τον στίχο, τονίζοντας ότι ο West πάντα παίρνει την άδεια από κάποιον, προτού τον αναφέρει σε ένα τραγούδι του. Αργότερα, η Kardashian δημοσίευσε μία εκδοχή της επίμαχης κλήσης, ξεσηκώνοντας έτσι ένα κύμα μίσους απέναντι στη Swift, στης οποίας τα social media κοινοποιούνταν emojis που απεικόνιζαν ένα φίδι, από ανθρώπους που θεώρησαν ότι ήταν διπρόσωπη.
Η Swift απάντησε με μια δήλωσή της αναφέροντας ότι το βίντεο δεν περιέγραφε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν. Συγκεκριμένα, απευθύνθηκε στην Kim λέγοντας τα εξής: “Πού είναι το βίντεο του Kanye που μου έλεγε ότι θα με αποκαλούσε “σκύλα” στο τραγούδι του; Δεν υπάρχει γιατί δεν συνέβη ποτέ”. Επεσήμανε επίσης πως ενώ ήθελε να στηρίξει τον Kanye για το νέο του τραγούδι κατά τη διάρκεια της κλήσης, δεν γινόταν να εγκρίνει ένα τραγούδι χωρίς καν να το έχει ακούσει.
Η κατάσταση χειροτέρεψε όταν ο Kanye West έκανε το emoji φίδι μοτίβο της παγκόσμιας περιοδείας του το 2018. Επίσης, το περιστατικό αυτό πυροδότησε μεταξύ άλλων αντιδράσεις φεμινιστριών για αυτό το είδος επίθεσης που δέχτηκε η Swift από τον West.

Επιπλέον, στην διάρκεια της εκδοχής της κλήσης που παρουσιάζει η Kardashian, η ποπ τραγουδίστρια φαίνεται να δηλώνει ανακουφισμένη ακούγοντας ότι η γλώσσα που θα χρησιμοποιούσε ο West για εκείνη στο τραγούδι του δεν ήταν προσβλητική. Επιπλέον, ο Kanye υπόσχεται στην Swift να της στείλει το τραγούδι του, την ακριβή διατύπωση και τα πάντα σχετικά με αυτό, αλλά η πλευρά της Taylor Swift ισχυρίζεται ότι ο ράπερ δεν τήρησε ποτέ αυτή του τη δέσμευση.
Οι οπαδοί της Swift την υποστηρίζουν λέγοντας ότι έχει δίκιο, ενώ ο West υποστηρίζει ότι η έγκριση του τραγουδιού ήταν σιωπηρή. Τέλος, τόσο η Taylor Swift όσο και η Kim Kardashian σχολίαζαν την κατάσταση απαντώντας δημόσια σε σχόλια οπαδών τους και ανεβάζοντας και οι δύο προκλητικά posts για το “αντίπαλο στρατόπεδο”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS