ΑρχικήTop PicksΤα 8 top Android apps για την αναγνώριση τραγουδιών (2020 edition)

Τα 8 top Android apps για την αναγνώριση τραγουδιών (2020 edition)

αναγνώριση τραγουδιώνΣας έχει τύχει να ακούσετε ένα τραγούδι που σας αρέσει αλλά να μην ξέρετε πώς το λένε; Ή ακόμα χειρότερα, σας έχει τύχει να μην θυμάστε κανένα στοιχείο (π.χ. στίχους ή καλλιτέχνη) για να μπορέσετε να το βρείτε; Αν ναι, τότε ανήκετε στην πλειοψηφία. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εφαρμογές για συσκευές Android (song finder apps), που σας επιτρέπουν να βρείτε τα «άγνωστα» τραγούδια, χρησιμοποιώντας απλά το μικρόφωνο του smartphone σας. Οι εφαρμογές για την αναγνώριση τραγουδιών συλλέγουν δείγματα από τη μουσική που ακούγεται και τη συγκρίνουν με τα δεδομένα που υπάρχουν σε μια τεράστια online βάση δεδομένων με τραγούδια.

«Καθήκον» των song finder apps είναι να απαντήσουν στην ερώτηση: «Ποιο είναι αυτό το τραγούδι»;

Ποιες είναι οι καλύτερες Android εφαρμογές εύρεσης τραγουδιών για το 2020;

  • Shazam
  • SoundHound
  • MusixMatch
  • Google Now Playing
  • Music ID
  • Genius
  • BeatFind
  • Soly
  1. Shazam

αναγνώριση τραγουδιώνΤο Shazam είναι η πιο δημοφιλής μεταξύ των εφαρμογών εύρεσης τραγουδιών. Η εφαρμογή είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα τραγούδια πολύ γρήγορα, ωστόσο η δωρεάν έκδοση εμφανίζει πολλές διαφημίσεις, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικές.

Από τη στιγμή που θα γίνει εντοπισμός του τραγουδιού, το Shazam προσφέρει πολλές επιλογές. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ένα απόσπασμα του τραγουδιού, να παρακολουθήσουν το βίντεο στο YouTube και πολλά άλλα.

Η εφαρμογή προσφέρει, επίσης, τη δυνατότητα αναγνώρισης τραγουδιών, κατά τη χρήση άλλων εφαρμογών. Εάν έχετε το Shazam εκτός σύνδεσης, το τραγούδι θα εμφανιστεί μόλις ο χρήστης συνδεθεί ξανά.

Το Shazam app μπορεί επίσης να αναγνωρίσει αφίσες, περιοδικά και ταινίες χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone. Επίσης, διαθέτει ενσωματωμένο QR code reader. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε ποια τραγούδια είναι πιο δημοφιλή και να χρησιμοποιήσετε το Spotify και το Google Play Music για να ακούσετε ολόκληρα τα τραγούδια.

  1. SoundHound

Το Sound Hound μοιάζει πολύ με τα κλασικά music streaming apps. Η Android εφαρμογή προσφέρει πολλές κατηγορίες μουσικής. Σε αντίθεση με το Shazam, παίζει και βίντεο και όχι μόνο μουσική.

Το Sound Hound διαθέτει, επίσης, τον δικό του song assistant. Λέγοντας “Ok Hound” μπορείτε να αναζητήσετε έναν καλλιτέχνη και να παίξετε τραγούδια. Είναι η μόνη εφαρμογή (μεταξύ αυτών που βρίσκονται στη λίστα) που μπορεί να εντοπίσει ακόμα και το «βουητό» ενός τραγουδιού.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την προβολή στίχων των τραγουδιών, τη σύνδεση στο Spotify και την αγορά τραγουδιών στο Google Play. Υπάρχει και μια web-based έκδοση, που χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του υπολογιστή σας για την αναγνώριση των τραγουδιών.

Όπως και στο Youtube, η απενεργοποίηση της οθόνης σταματάει αυτόματα τη μουσική.

  1. Musixmatch

αναγνώριση τραγουδιώνΤο Musixmatch επικεντρώνεται αποκλειστικά στην παροχή στίχων και την αναγνώριση τραγουδιών. Είναι όμως ένα από τα καλύτερα apps σε αυτό τον τομέα.

Η εφαρμογή μπορεί να παρουσιάσει τους στίχους σχεδόν οποιουδήποτε τραγουδιού στον κόσμο. Αυτό το app διαθέτει επίσης μεταφρασμένη έκδοση των στίχων, αλλά όχι για όλα τα τραγούδια.

Μπορείτε ακόμα να βρείτε ένα απόσπασμα από το τραγούδι που σας ενδιαφέρει και να το μοιραστείτε στα social media.

Η premium έκδοση του MusicXmatch μοιάζει με τα karaoke apps, ενώ μπορείτε να βλέπετε τους στίχους ακόμα και όταν είστε εκτός σύνδεσης.

  1. Google Now Playing

Η Google έχει πολλά συναρπαστικά κόλπα αναζήτησης. Ένα από αυτά είναι η λειτουργία αναγνώρισης μουσικής, που ονομάζεται Now Playing. Για να εντοπίσετε τραγούδια στη Google, απλά ανοίξτε το Google Assistant ή πείτε “Ok Google”.

Υπάρχει, επίσης, δυνατότητα επιτάχυνσης της αναγνώρισης της μουσικής.

Μόλις γίνει αναγνώριση του κομματιού, θα σας ζητηθεί να αναζητήσετε αποτελέσματα (όπου θα μπορέσετε να βρείτε και τους στίχους) και να τα αναπαράγετε στο Spotify και στο YouTube κ.λπ.

Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να κατεβάσετε καμία εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής. Το Google Now Playing είναι προεγκατεστημένο στο smartphone σας.

  1. Music ID

αναγνώριση τραγουδιώνΤο Music ID είναι σαν όλα τα άλλα song finder apps, που αναφέρθηκαν παραπάνω. Δηλαδή, δεν έχει κάποιο διαφορετικό χαρακτηριστικό, όμως είναι πολύ καλό γιατί συνδυάζει την απλότητα με την εξαιρετική απόδοση.

Η εφαρμογή διαθέτει το χαρακτηριστικό Explore tab, που επιτρέπει την προβολή πληροφοριών σχετικά με τα κορυφαία τραγούδια και τους διαφορετικούς καλλιτέχνες. Ωστόσο, δεν εμφανίζει τους στίχους των τραγουδιών.

Τέλος, ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Music ID είναι ότι εμφανίζει το λεπτομερές προφίλ κάθε καλλιτέχνη.

  1. Genius

Το Genius είναι μια άλλη δημοφιλής εφαρμογή για την αναγνώριση τραγουδιών, που είναι διαθέσιμη στο Google Play. Είναι αρκετά εύκολη στη χρήση και προσφέρει διάφορες δυνατότητες (προβολή στίχων σε πραγματικό χρόνο, αναζήτηση τραγουδιών, αναπαραγωγή βίντεο του τραγουδιού).

Επίσης, η εφαρμογή διαθέτει μια ολόκληρη βιβλιοθήκη με βίντεο και επιτρέπει να κατεβάσετε τους στίχους του τραγουδιού, ώστε να μπορείτε να τους βλέπετε ακόμα και όταν είστε εκτός σύνδεσης.

  1. BeatFind

Το Beatfind προσφέρει μια συναρπαστική ακουστική εμπειρία. Πέρα από την αναγνώριση τραγουδιών, συγχρονίζεται πραγματικά με τη μουσική και χρησιμοποιεί το φακό του smartphone σας για να κάνει εφέ με φώτα.

Επίσης, διαθέτει συναρπαστικά animations που συνδυάζονται με τους ρυθμούς των τραγουδιών. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα: οι διαφημίσεις.

Για να αναγνωρίσετε ένα τραγούδι, πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο αναζήτησης, το οποίο συχνά κρύβεται πίσω από pop-up διαφημίσεις.

Τέλος, διαθέτει πολλά από τα γνωστά χαρακτηριστικά, όπως τη διατήρηση ιστορικού, την ακρόαση τραγουδιών στο Spotify, το Youtube, κλπ.

  1. Soly

αναγνώριση τραγουδιώνΤο Soly είναι ένα ακόμα από τα song finder apps που εντοπίζει τραγούδια και παρέχει στίχους. Έχει επίσης ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής.

Αυτή η εφαρμογή αντιμετωπίζει, επίσης, σημαντικό πρόβλημα με τις συνεχείς διαφημίσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS