ΑρχικήinetWhatsApp: Ο ΠΟΥ ενσωματώνει υπηρεσία παροχής πληροφοριών για τον κορωνοϊό

WhatsApp: Ο ΠΟΥ ενσωματώνει υπηρεσία παροχής πληροφοριών για τον κορωνοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εγκαινίασε ένα chatbot στην εφαρμογή WhatsApp, με σκοπό την παροχή πληροφοριών για τον κορωνοϊό.

Για να λάβουν πληροφορίες, οι χρήστες θα πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα, μέσω WhatsApp, στον ΠΟΥ, στο +41 79 475 22 09, και να γράψουν τη λέξη «Hi» για να ξεκινήσουν τη συζήτηση. Μετά από αυτό, ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε επίσημες πληροφορίες για τον κορωνοϊό.

Οι πληροφορίες για τον ιό θα ενημερώνονται καθημερινά ώστε να είναι διαθέσιμες όλες οι νέες εξελίξεις. Προς το παρόν, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στην αγγλική γλώσσα. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται οι εκδόσεις της υπηρεσίας στα αραβικά, τα κινεζικά, τα γαλλικά, τα ρωσικά και τα ισπανικά.

Σύμφωνα με τον Γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, η τεχνολογία βοηθά πάρα πολύ, καθώς δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθούν πληροφορίες ζωτικής σημασίας σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Με αυτόν τρόπο μπορούν να σωθούν ζωές και να προστατευτούν οι άνθρωποι που είναι ευάλωτοι στον κορωνοϊό.

WhatsApp

Το WhatsApp έχει επίσης τη δική του σελίδα πληροφοριών, που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της UNICEF, του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και του ΠΟΥ. Η υπηρεσία δήλωσε, επίσης, ότι θα δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια στο Διεθνές Δίκτυο Ελέγχου Ενημέρωσης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης μέσω SMS και υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το Facebook, ιδιοκτήτης της WhatsApp, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αρχίσει να τοποθετεί τις πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό, στην κορυφή των ειδήσεων του χρήστη.

“Το βασικό για εμάς είναι να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε καλές, έγκυρες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές. Εμφανίζουμε έγκυρες πληροφορίες σε όλο το δίκτυο και διασφαλίζουμε ότι δεν εξαπλώνεται παραπληροφόρηση“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg.

Ο επικεφαλής της πλατφόρμας δήλωσε ότι έχουν κυκλοφορήσει κάποιες «φάρσες» στο Facebook. Μια από αυτές, ενθάρρυνε τους ασθενείς να μην υποβληθούν σε θεραπεία, ενώ μια άλλη έλεγε στους ανθρώπους να πίνουν χλωρίνη, αν πιστεύουν ότι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Το Facebook προσπαθεί να απομακρύνει τέτοιου είδους ειδήσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS