ΑρχικήsecurityΠαραβίαση δεδομένων στην υπηρεσία που χειρίζεται τις επικοινωνίες του Trump

Παραβίαση δεδομένων στην υπηρεσία που χειρίζεται τις επικοινωνίες του Trump

Η αμερικανική υπηρεσία άμυνας που χειρίζεται τις ασφαλείς επικοινωνίες του προέδρου Donald Trump δήλωσε ότι οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και άλλα προσωπικά δεδομένα στο δίκτυό της έχουν πιθανότατα παραβιαστεί. Πολλοί πολίτες έχουν ήδη λάβει επιστολές που τους ενημερώνουν για την πιθανή παραβίαση των δεδομένων τους. Πολλές από αυτές τις επιστολές δημοσιεύτηκαν στο Reuters.

Οι επιστολές στάλθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου του 2020 και αναφέρουν ότι μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 2019, ένα σύστημα της κυβερνητικής υπηρεσίας Defense Information Systems Agency (DISA) παραβιάστηκε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν τα δεδομένα των πολιτών.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία υποστηρίζει τις τηλεπικοινωνίες και τα IT συστήματα του Trump, καθώς και του Αντιπροέδρου Mike Pence, του προσωπικού τους, της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ και άλλων ανώτερων αξιωματούχων των ενόπλων δυνάμεων.

Παραβίαση δεδομένων στην υπηρεσία που χειρίζεται τις επικοινωνίες του Trump

Οι επιστολές από τη DISA δεν έδωσαν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό ασφαλείας. Για παράδειγμα, δεν ανέφεραν ποιο μέρος του δικτύου της DISA παραβιάστηκε. Επίσης, δεν γνωρίζουμε ποιοι άνθρωποι επηρεάστηκαν από την παραβίαση.

Ο Λευκός Οίκος και ο Πρόεδρος Trump δεν έχουν κάνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε ακριβώς πώς έγινε η παραβίαση. Ο όρος “παραβίαση δεδομένων” μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να είχαν διεισδύσει hackers στο δίκτυο της υπηρεσίας. Ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι η έκθεση μιας βάσης δεδομένων ή ενός server στο Διαδίκτυο.

Παραβίαση δεδομένων στην υπηρεσία που χειρίζεται τις επικοινωνίες του Trump

Η υπηρεσία δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και του Trump έχουν χρησιμοποιηθεί από τρίτους. Ωστόσο, υπήρξε ένα περιστατικό ασφαλείας, οπότε τα άτομα έπρεπε να ενημερωθούν για την ενδεχόμενη παραβίαση των δεδομένων τους. Γι΄αυτό το λόγο, στάλθηκαν και οι επιστολές.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι τα πιθανά θύματα έλαβαν “πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν για το μετριασμό πιθανών αρνητικών επιπτώσεων” της παραβίασης.

Η DISA, με έδρα το Fort Meade στο Maryland, απασχολεί περίπου 8.000 στρατιωτικούς και πολίτες. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δεν ανέφερε πόσοι άνθρωποι μπορεί να έχουν επηρεαστεί. Ωστόσο, δήλωσε ότι η DISA έχει κάνει έρευνα και έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS