ΑρχικήinetElementary OS 5.1.3: Νέα update και εργαλεία

Elementary OS 5.1.3: Νέα update και εργαλεία

Πριν από το επερχόμενο επόμενο Elementary OS 6 που βασίζεται στο Ubuntu 20.04 LTS, το τρέχον v5.1 Hera λαμβάνει αρκετές νέες ενημερώσεις με την έκδοση v5.1.3. Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση για τον Μάρτιο και τις αρχές Απριλίου, ο Cassidy James Blaede, συνιδρυτής και CXO του Elementary OS, αποκάλυψε και ένα νέο εργαλείο.

Elementary OS 5.1.3: Τι νέο υπάρχει;

Η πιο πρόσφατη έκδοση περιλαμβάνει τις περισσότερες αλλαγές στο λογισμικό, όπως τον επεξεργαστή του κώδικα, τις ρυθμίσεις του συστήματος, desktop και αρχείων. Ας συζητήσουμε λοιπόν τις βελτιώσεις και τις διορθώσεις σφαλμάτων για κάθε component.

Το μεγάλο όνομα αρχείου προσθέτει πάντα δυσκολία κατά την ανάγνωση του από την πλευρική γραμμή του προγράμματος του επεξεργαστή κώδικα. Ως εκ τούτου, η νέα ενημέρωση φέρνει μια επεξήγηση εργαλείων που θα σας βοηθήσει να διαβάσετε το Git status απλά κρατώντας το ποντίκι πάνω από το αρχείο στην πλευρική γραμμή του project.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να βρείτε / αντικαταστήσετε στον επεξεργαστή κώδικα με την επιλογή case-sensitive για να διαφοροποιήσετε τη λέξη “input” και “Input”.

Πολλές φορές μπορεί να έχετε βρει την ίδια επιλογή ρύθμισης σε διάφορα σημεία λόγω του duplication. Αυτό μερικές φορές φέρνει πολλή σύγχυση και περιττές επιλογές.

Elementary OS

Επομένως, η ρύθμιση Universal Access εξαλείφει τώρα ορισμένες ρυθμίσεις που υπάρχουν σε πολλές τοποθεσίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ μόνο στις ρυθμίσεις του ποντικιού και του πληκτρολογίου και το transparency και το μέγεθος κειμένου στις ρυθμίσεις της επιφάνειας εργασίας.

Επίσης, στις ρυθμίσεις δικτύου, η wireless σελίδα επανασχεδιάζεται, ξεκαθαρίζοντας και διευκολύνοντας τη διαχείριση και ρύθμιση των δικτύων Wi-Fi.

Ακολουθεί η λίστα με άλλες νέες δυνατότητες και διορθώσεις σφαλμάτων για το στοιχειώδες λειτουργικό σύστημα 5.1.3:

  • Διορθώνει σφάλματα που παρουσιάζονται στα αρχεία
  • Διορθώνει την εμπλοκή του panel με ορισμένες ρυθμίσεις οθόνης
  • Οι ειδοποιήσεις χωρίς δεδομένα για κάποιο καλλιτέχνη αντικαθίστανται από “Άγνωστο τίτλο” ή “Άγνωστο καλλιτέχνη”
  • Βελτίωση της απόδοσης και μείωση της χρήσης μνήμης του πίνακα
  • Νέο εικονίδιο “Workplace”
  • Συντομεύσεις πληκτρολογίου στο διαχειριστή παραθύρων Gala
  • Επιδιόρθωση του χρόνου τερματισμού του λειτουργικού συστήματος
  • Αφαίρεση του παλαιού στοιχείου επιφάνειας εργασίας Cerbere
  • Νέα επιλογή γραμμής εντολών -t για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα

Τέλος, εάν χρησιμοποιείτε ήδη το elementary OS 5.1 Hera, απλώς πατήστε Update All για συγχρονισμό με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις. Για μια νέα εγκατάσταση, θα πρέπει να περιμένετε έως ότου το elementary OS 5.1.3 ISO είναι διαθέσιμο στο επίσημο site.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS