ΑρχικήUpdatesΤο ανανεωμένο PowerToys επιτρέπει τη δημιουργία συντομεύσεων πληκτρολογίου

Το ανανεωμένο PowerToys επιτρέπει τη δημιουργία συντομεύσεων πληκτρολογίου

PowerToys

Οι άνθρωποι πίσω από το ανανεωμένο εργαλείο PowerToys της δεκαετίας του 1990, εργάζονται πάνω σε ένα νέο διαχειριστή πληκτρολογίου, που θα επιτρέπει στους χρήστες να μετακινήσουν τα πλήκτρα ενός υπολογιστή.

Η έκδοση ανοικτού κώδικα του PowerToys, παρέχει στους χρήστες ένα σύνολο εργαλείων για την προσαρμογή της λειτουργικότητας των Windows, ώστε να αποκομίζουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από το Windows 10 shell και να προσαρμόζουν τις ροές εργασίας.

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια βασική έκδοση του PowerToys το Σεπτέμβριο, με δύο βοηθητικά προγράμματα, ένα εκ των οποίων ήταν το FancyZones, για τη δημιουργία προσαρμόσιμων ζωνών που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τα παράθυρα σε οργανωμένες ευθυγραμμίσεις.

Η νέα λειτουργία διαχείρισης πληκτρολογίου δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μετακινούν το πλήκτρο Tab στο Delete για παράδειγμα ή να αλλάζουν τη λειτουργία οποιουδήποτε πλήκτρου όταν πατηθεί.

Το έργο υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να είναι ένα καλό εργαλείο για χρήστες των Windows 10 που έχουν μεταβεί πρόσφατα από ένα σύστημα Mac ή Linux και δεν είναι εξοικειωμένοι με τις συντομεύσεις των Windows.

Επισημαίνεται ότι ένας χρήστης Mac θα χρησιμοποιήσει τον αντίχειρα για την εντολή Command + C για να αντιγράψει ένα αντικείμενο, αλλά σε ένα μηχάνημα Windows 10 θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το μικρό δάχτυλο για τη συντόμευση Ctrl + C.

“Η επιτυχής διαχείριση του πληκτρολογίου [Keyboard Shortcut Manager] θα αυξήσει την ευχέρεια και οι χρήστες δεν θα αισθανθούν ότι έχασαν τη λειτουργικότητα ή την ευκολία τους με τη μετάβαση στα Windows 10“, υποστηρίζουν οι προγραμματιστές.

Ο διαχειριστής πληκτρολογίου PowerToys συμπληρώνει επίσης ορισμένα κενά στις υπάρχουσες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όπως τα AutoHotkey και SharpKeys στα Windows, καθώς και τα στοιχεία Karabiner για MacOS.

Οι προγραμματιστές επισημαίνουν για παράδειγμα, ότι το AutoHotkey δεν διαθέτει UI, ενώ το SharpKeys δεν προσφέρει συντομεύσεις σε επίπεδο OS και δεν μπορεί να μετατρέψει τα πλήκτρα από την πρόσβαση στο μητρώο των Windows, όπως τα Fn, Windows και Calculator.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS