ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΈνα τεράστιο βήμα για τη δημιουργία του «κβαντικού διαδικτύου»

Ένα τεράστιο βήμα για τη δημιουργία του «κβαντικού διαδικτύου»

Οι επιστήμονες έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία του κβαντικού Διαδικτύου.

Δείτε επίσης: Λευκός Οίκος: Προετοιμαστείτε για cryptography-cracking κβαντικούς υπολογιστές

κβαντικού διαδικτύου

Η τεχνολογία θα επέτρεπε τη «μεταφορά» πληροφοριών σε μια στιγμή. Θα βοηθούσε στην πραγματοποίηση μιας υποσχόμενης επανάστασης στην κβαντική υπολογιστική καθώς και στην ριζική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των δικτύων.

Όμως για να φτάσουν εκεί, οι επιστήμονες πρέπει πρώτα να καταλάβουν τη βασική τεχνολογία ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιο πολύπλοκα δίκτυα.

Τώρα οι επιστήμονες λένε ότι έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, σε μια νέα μελέτη που αναφέρει μια επιτυχία στην τηλεμεταφορά κβαντικών πληροφοριών μεταξύ δύο κόμβων ενός δικτύου που δεν είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους.

Στη μελέτη, οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα κβαντικό δίκτυο τριών κόμβων, δίνοντας σε καθέναν από αυτούς τους κόμβους ένα όνομα: Alice, Bob και Charlie. Στο δίκτυο, η Alice ήταν συνδεδεμένη με τον Bob και ο Bob ήταν συνδεδεμένος με τον Charlie. Αλλά ο Charlie δεν ήταν συνδεδεμένος με τον Bob.

Οι επιστήμονες λένε ότι έχουν μοιραστεί με επιτυχία πληροφορίες μεταξύ της Alice και του Charlie, παρά το γεγονός ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Δείτε ακόμα: Η Intel κάνει μερικές μυστηριώδεις κινήσεις στον κβαντικό υπολογισμό

δημιουργία

Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές κατάφεραν να επιδείξουν μόνο συνδέσεις μεταξύ γειτονικών κόμβων και η νέα μελέτη αντιπροσωπεύει την πρώτη επιτυχία αυτού του είδους.

Τώρα οι επιστήμονες ελπίζουν ότι αντιπροσωπεύει ένα πρώτο βήμα προς την οικοδόμηση ενός μεγαλύτερου κβαντικού δικτύου που βασίζεται στην ανταλλαγή κβαντικών πληροφοριών.

Αυτό το μέλλον είναι ακόμα «κάπως μακριά», λένε οι ερευνητές. Αλλά το έγγραφο προσφέρει μια «δυνητική πορεία προς τα εμπρός» για τη δημιουργία εφαρμογών της τεχνολογίας στον πραγματικό κόσμο.

«Αυτό το επίτευγμα δεν είναι μόνο μια νίκη για τη θεμελιώδη επιστήμη, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης μια πρόοδο στην επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου που απαιτείται για να μεταφερθεί αυτή η συναρπαστική κβαντική εφαρμογή στο επόμενο βήμα», γράφουν οι Oliver Slattery και Yong-Su Kim σε ένα συνοδευτικό άρθρο.

Στην πραγματικότητα, η κατασκευή τέτοιων συστημάτων θα απαιτήσει πιο ισχυρά συστήματα, καθώς και νέες διεπαφές που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Δείτε επίσης: Ένας κβαντικός υπολογιστής μπορεί να αποκρυπτογραφήσει bitcoins;

Αυτό θα είναι κρίσιμο για να φέρει τις ανακαλύψεις στο έργο σε πιο σύνθετα κβαντικά συστήματα, λένε οι συγγραφείς.

Η επιτυχία αναφέρεται σε μια νέα μελέτη, «Qubit teleportation between non-neighbouring nodes in a quantum network», που δημοσιεύτηκε στο Nature.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS