ΑρχικήsecurityCEO Telegram: Οι προγραμματιστές ενσωματώνουν κρυφά backdoor στα apps!

CEO Telegram: Οι προγραμματιστές ενσωματώνουν κρυφά backdoor στα apps!

Telegram DurovΜε αφορμή την πρόσφατη επίθεση hacking που δέχτηκε ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Amazon, Jeff Bezos, μέσα από την εφαρμογή του WhatsApp, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Telegram, Pavel Durov, δήλωσε ότι η εφαρμογή του WhatsApp κρύβει πολλούς κινδύνους.

Ο Durov σημείωσε ότι η επίθεση hacking στο smartphone του Jeff Bezos δεν οφειλόταν σε κάποιο σφάλμα ασφαλείας της Apple, αλλά στην εφαρμογή του WhatsApp. Θέλοντας να μιλήσει πιο συγκεκριμένα, ο Durov ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος του Facebook κατηγόρησε την Apple για το hacking του Bezos. Κατά τον Durov ωστόσο η εφαρμογή του WhatsApp ήταν υπεύθυνη για το hacking. Αιτιολόγησε μάλιστα την άποψή του λέγοντας ότι το σφάλμα του ” διεφθαρμένου βίντεο ” του WhatsApp δεν υπήρχε μόνο σε iOS, αλλά και σε Android και Windows Phone. Επομένως, εμφανιζόταν σε κινητά τηλέφωνα που είχαν εγκατεστημένο το WhatsApp.telegram vs whatsapp

Ο Durov πρόσθεσε επίσης ότι αυτό το σφάλμα ασφαλείας δεν υπήρχε σε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που είναι εγκατεστημένες σε iOS. Υπογράμμισε ότι η τεχνολογία της End-to-End κρυπτογράφησης της εφαρμογής του WhatsApp δεν μπορεί να εγγυηθεί απόλυτη ασφάλεια του απορρήτου. Ανέφερε ακόμη ότι η End-to-End κρυπτογράφηση μπορεί να αποδειχτεί άχρηστη σε περίπτωση που άλλα χαρακτηριστικά της εφαρμογής δεν είναι ασφαλή. Αυτό αρχικά οφείλεται στο γεγονός  ότι τα αντίγραφα ασφαλείας των συζητήσεων της εφαρμογής δεν είναι κρυπτογραφημένα όταν αποθηκεύονται σε third-party cloud servers. Δεύτερον, ο Durov ισχυρίζεται ότι οι οργανισμοί υποχρεώνουν τους προγραμματιστές εφαρμογών να ενσωματώνουν κρυφά σφάλματα στις εφαρμογές τους. Κάτι τέτοιο προτάθηκε και στο Telegram, χωρίς ωστόσο να αποδεχθεί την πρόταση, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται σε χώρες όπου το WhatsApp δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τις αρχές, όπως στη Ρωσία και το Ιράν, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά.

Τέλος, ανέφερε ενδεικτικά ότι μέσα στο 2019 εντοπίστηκαν 12 προβλήματα ασφαλείας στο WhatsApp, επτά εκ των οποίων ήταν κρίσιμα, ενώ τόνισε πως οι χρήστες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην εμπιστεύονται εύκολα όλα όσα ακούν για την ασφάλεια και την διασφάλισή της.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS