Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:03
Αρχική inet Κορωναϊός εξάπλωση: Εφαρμογή εντοπίζει πού βρίσκονται τα θύματα του ιού

Κορωναϊός εξάπλωση: Εφαρμογή εντοπίζει πού βρίσκονται τα θύματα του ιού

Κορωναϊός Ο κορωναϊός είναι ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα που μας απασχολούν τις τελευταίες μέρες. Το Center for Systems Science and Engineering (CSSE) κυκλοφόρησε ένα online dashboard που παρακολουθεί την εξάπλωση του θανατηφόρου κορωναϊού στην Κίνα και σε άλλες περιοχές.

Το live dashboard λαμβάνει δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), καθώς και από ιατρικά κέντρα ελέγχου της νόσου στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη. Στόχος είναι να μπορεί ο κόσμος να δει όλα τα επιβεβαιωμένα και τα ύποπτα κρούσματα κορωναϊού, καθώς και τον αριθμό των ασθενών και των θανάτων ανά περιοχή. Τα δεδομένα απεικονίζονται μέσω ενός γραφικού συστήματος πληροφοριών (GIS) σε πραγματικό χρόνο.

Ο κορωναϊός πιστεύεται ότι ξεκίνησε από την πόλη Wuhan της Κίνας. Οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 150, ενώ οι ασθενείς υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες, μόνο στην Κίνα. Η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τον ιό, ωστόσο έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα και στην υπόλοιπη Ασία, την Αυστραλία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Μέχρι χθες, είχαν επιβεβαιωθεί πέντε περιπτώσεις κορωναϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, οι Αμερικανοί γιατροί παρακολουθούν άλλους 110 ανθρώπους σε 26 κράτη της Αμερικής. Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορωναϊό εμφανίζουν συμπτώματα που μοιάζουν με πνευμονία (πυρετός, βήχας και δύσπνοια).

Το online dashboard λαμβάνει πληροφορίες και από τις σελίδες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και του Π.Ο.Υ. Αυτά τα sites ενημερώνουν συνεχώς για τις νέες εξελίξεις σχετικά με τον κορωναϊό και την εξάπλωσή του. Επιπλέον, εμφανίζονται χάρτες με τις μολυσμένες περιοχές. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης έχουν επίσης προωθήσει ένα site παρακολούθησης του ιού σε πραγματικό χρόνο.

- Advertisement -

Ο κορωναϊός αναφέρθηκε στον Π.Ο.Υ. στις 31 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τους Κινέζους ερευνητές, η ασθένεια ανήκει στην ίδια «οικογένεια» με τα θανατηφόρα αναπνευστικά σύνδρομα SARS και MERS.

Προς το παρόν, ο κίνδυνος για περιοχές εκτός της Κίνας είναι μικρός.

Παρ’ όλα αυτά, ο κορωναϊός φαίνεται πως έχει επηρεάσει και άλλους τομείς πέρα από την υγεία. Για παράδειγμα, έχει καταγραφεί πτώση στο χρηματιστήριο, ενώ πολλές τεχνολογικές εταιρείες αναφέρουν ανησυχίες σχετικά με την αγορά της Κίνας και την επίδραση του κορωναϊού. Η Apple δήλωσε σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ότι η επιδημία στην Κίνα έχει επηρεάσει τις επιχειρήσεις, καθώς η εταιρεία συνεργάζεται με προμηθευτές στην περιοχή Wuhan.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...