ΑρχικήinetΚορωναϊός εξάπλωση: Εφαρμογή εντοπίζει πού βρίσκονται τα θύματα του ιού

Κορωναϊός εξάπλωση: Εφαρμογή εντοπίζει πού βρίσκονται τα θύματα του ιού

Κορωναϊός Ο κορωναϊός είναι ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα που μας απασχολούν τις τελευταίες μέρες. Το Center for Systems Science and Engineering (CSSE) κυκλοφόρησε ένα online dashboard που παρακολουθεί την εξάπλωση του θανατηφόρου κορωναϊού στην Κίνα και σε άλλες περιοχές.

Το live dashboard λαμβάνει δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), καθώς και από ιατρικά κέντρα ελέγχου της νόσου στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη. Στόχος είναι να μπορεί ο κόσμος να δει όλα τα επιβεβαιωμένα και τα ύποπτα κρούσματα κορωναϊού, καθώς και τον αριθμό των ασθενών και των θανάτων ανά περιοχή. Τα δεδομένα απεικονίζονται μέσω ενός γραφικού συστήματος πληροφοριών (GIS) σε πραγματικό χρόνο.

Ο κορωναϊός πιστεύεται ότι ξεκίνησε από την πόλη Wuhan της Κίνας. Οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 150, ενώ οι ασθενείς υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες, μόνο στην Κίνα. Η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τον ιό, ωστόσο έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα και στην υπόλοιπη Ασία, την Αυστραλία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Μέχρι χθες, είχαν επιβεβαιωθεί πέντε περιπτώσεις κορωναϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, οι Αμερικανοί γιατροί παρακολουθούν άλλους 110 ανθρώπους σε 26 κράτη της Αμερικής. Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορωναϊό εμφανίζουν συμπτώματα που μοιάζουν με πνευμονία (πυρετός, βήχας και δύσπνοια).

Το online dashboard λαμβάνει πληροφορίες και από τις σελίδες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και του Π.Ο.Υ. Αυτά τα sites ενημερώνουν συνεχώς για τις νέες εξελίξεις σχετικά με τον κορωναϊό και την εξάπλωσή του. Επιπλέον, εμφανίζονται χάρτες με τις μολυσμένες περιοχές. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης έχουν επίσης προωθήσει ένα site παρακολούθησης του ιού σε πραγματικό χρόνο.

Ο κορωναϊός αναφέρθηκε στον Π.Ο.Υ. στις 31 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τους Κινέζους ερευνητές, η ασθένεια ανήκει στην ίδια «οικογένεια» με τα θανατηφόρα αναπνευστικά σύνδρομα SARS και MERS.

Προς το παρόν, ο κίνδυνος για περιοχές εκτός της Κίνας είναι μικρός.

Παρ’ όλα αυτά, ο κορωναϊός φαίνεται πως έχει επηρεάσει και άλλους τομείς πέρα από την υγεία. Για παράδειγμα, έχει καταγραφεί πτώση στο χρηματιστήριο, ενώ πολλές τεχνολογικές εταιρείες αναφέρουν ανησυχίες σχετικά με την αγορά της Κίνας και την επίδραση του κορωναϊού. Η Apple δήλωσε σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ότι η επιδημία στην Κίνα έχει επηρεάσει τις επιχειρήσεις, καθώς η εταιρεία συνεργάζεται με προμηθευτές στην περιοχή Wuhan.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS