ΑρχικήinetHuawei: No Google Maps; No problem, θα χρησιμοποιήσουμε τους Χάρτες της TomTom

Huawei: No Google Maps; No problem, θα χρησιμοποιήσουμε τους Χάρτες της TomTom

Huawei Το Google Maps είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές που έχει κάποιος στο κινητό του. Τι γίνεται, όμως, με τους χρήστες που δεν έχουν την εφαρμογή; Τι γίνεται, για παράδειγμα, με τους χρήστες Huawei τηλεφώνων; Η κινεζική εταιρεία βρήκε μια εναλλακτική λύση. Έκλεισε μια συμφωνία με την εταιρεία TomTom, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες ψηφιακής πλοήγησης στις νέες συσκευές της Huawei.

Σύμφωνα με το Reuters, το λογισμικό και τα δεδομένα της TomTom θα τοποθετηθούν στα smartphones της Huawei, ως αυτόνομη εφαρμογή. Ωστόσο, θα τροφοδοτεί και άλλες υπηρεσίες που βασίζονται στην πλοήγηση. Η συμφωνία αυτή είναι πολύ σημαντική για τη Huawei, καθώς οι εφαρμογές πλοήγησης είναι απαραίτητες.

Από τον περασμένο Μάιο, η Google έχει απαγορεύσει στην Huawei να χρησιμοποιεί ορισμένα τμήματα του λειτουργικού συστήματος Android. Αυτό έγινε μετά την τοποθέτηση της κινεζικής εταιρείας στη «μαύρη λίστα» του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου. Αυτή η απαγόρευση σημαίνει ότι οι νέες συσκευές της Huawei δεν έχουν πρόσβαση (τουλάχιστον προς το παρόν) σε βασικές εφαρμογές όπως το Play Store, το Google Maps και το YouTube.

Αυτή η κατάσταση έχει πιέσει τη Huawei, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει δικές της εφαρμογές, υπηρεσίες και πλατφόρμες που θα είναι αντίστοιχες της Google. Για να το κάνει αυτό προσπαθεί να συνεργαστεί με εταιρείες εκτός των ΗΠΑ. Πέρα από τη συνεργασία με την TomTom, η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ξεκινά μια εκστρατεία με σκοπό να προσελκύσει Ευρωπαίους προγραμματιστές και να τους κάνει να δημιουργήσουν εφαρμογές για το Huawei Mobile Services (HMS), το νέο της app store, που θα αντικαταστήσει το Play Store στις νέες συσκευές.

Η τεχνολογία της TomTom είναι ήδη διαθέσιμη σε Android και iOS. Εμφανίζεται ως εφαρμογή με την ονομασία TomTom Go. Το λογισμικό της μπορεί να επεξεργαστεί πάνω από δύο εκατομμύρια αλλαγές σε χάρτες, ανά ώρα, σε 164 χώρες.

Το λογισμικό της ολλανδικής TomTom απευθύνεται κυρίως στους οδηγούς οχημάτων. Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία έκλεισε συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών στις Subaru, Alfa Romeo και Hitachi. Οι χάρτες της TomTom παρέχουν διάφορες πληροφορίες, όπως τη συντομότερη διαδρομή, τα όρια ταχύτητας, τις θέσεις καμερών ταχύτητας και την πιθανότητα κλειστών δρόμων. Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες της Google (παγκοσμίως). Ωστόσο, το TomTom Go δεν εμφανίζει διαδρομές των μέσων μαζικής μεταφοράς, σε αντίθεση με το Google Maps.

Όπως και να έχει, η Huawei θα έχει σύντομα στα νέα της τηλέφωνα μια πολύ καλή εφαρμογή πλοήγησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS