ΑρχικήsecurityΣεούλ: Εγκατάσταση καμερών με AI λογισμικό για την ανίχνευση εγκλημάτων

Σεούλ: Εγκατάσταση καμερών με AI λογισμικό για την ανίχνευση εγκλημάτων

AI Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, η πρωτεύουσα της χώρας, Σεούλ, θα εφοδιαστεί με κάμερες που θα διαθέτουν λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης (AI) μέσα στο 2020. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν για την ανίχνευση ή καλύτερα την πρόβλεψη εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Η περιοχή Seocho-gu της Σεούλ και το Electronics and Telecommunications Research Institute (ERTI-ένα εθνικό ερευνητικό κέντρο) δήλωσαν ότι θα εγκαταστήσουν 3.000 AI κάμερες μέχρι τον Ιούλιο του 2020. Το AI λογισμικό, με το οποίο θα είναι εφοδιασμένες οι κάμερες, θα επεξεργάζεται τη θέση, το χρόνο και τη συμπεριφορά των περαστικών, ώστε να υπολογίζει την πιθανότητα να λάβει χώρα ένα έγκλημα.

Για παράδειγμα, οι κάμερες θα μπορούν να υπολογίσουν αυτόματα αν κάποιος περπατά κανονικά ή αν ακολουθεί κάποιον. Επίσης, θα ελέγχουν τι φορούν οι περαστικοί (π.χ. καπέλα, μάσκες ή γυαλιά), αλλά και τι έχουν μαζί τους (π.χ. σακούλες ή δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον για τη διάπραξη ενός εγκλήματος). Τέλος, θα εξετάζουν αν είναι ημέρα ή νύχτα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, αυτές οι AI κάμερες θα είναι σε θέση να κρίνουν πότε υπάρχει αυξημένη πιθανότητα διάπραξης ενός εγκλήματος. Αν οι κάμερες θεωρήσουν ότι υπάρχει κίνδυνος, θα στέλνουν ειδοποιήσεις στο περιφερειακό γραφείο ασφαλείας και στα κοντινά αστυνομικά τμήματα για να στείλουν προσωπικό στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Για να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές οι κάμερες, τα Seocho και ETRI σχεδιάζουν να αναλύσουν 20.000 δικαστικά έγγραφα και ποινικά μητρώα για να κατανοήσουν καλύτερα τα εγκληματικά πρότυπα. Έτσι, το AI λογισμικό θα λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και θα τις αξιοποιήσει για την πρόβλεψη των εγκλημάτων.

Οι κάμερες θα είναι σε θέση να συγκρίνουν αν κάποιο στοιχείο που καταγράφηκε ταιριάζει με κάποιο από τα προηγούμενα εγκληματικά πρότυπα.

“Θα λειτουργήσει όπως το deja vu”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ETRI.

Το AI λογισμικό που θα βρίσκεται στις κάμερες, είναι ακόμα σε φάση ανάπτυξης. Θα χρησιμοποιηθεί μέσα στο 2020 δοκιμαστικά, αλλά υπολογίζεται ότι θα είναι εντελώς έτοιμο μέχρι το 2022. Οι AI κάμερες θα επεκταθούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές και επαρχίες της Σεούλ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS