Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 06:20
Αρχική security Σεούλ: Εγκατάσταση καμερών με AI λογισμικό για την ανίχνευση εγκλημάτων

Σεούλ: Εγκατάσταση καμερών με AI λογισμικό για την ανίχνευση εγκλημάτων

AI Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, η πρωτεύουσα της χώρας, Σεούλ, θα εφοδιαστεί με κάμερες που θα διαθέτουν λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης (AI) μέσα στο 2020. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν για την ανίχνευση ή καλύτερα την πρόβλεψη εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Η περιοχή Seocho-gu της Σεούλ και το Electronics and Telecommunications Research Institute (ERTI-ένα εθνικό ερευνητικό κέντρο) δήλωσαν ότι θα εγκαταστήσουν 3.000 AI κάμερες μέχρι τον Ιούλιο του 2020. Το AI λογισμικό, με το οποίο θα είναι εφοδιασμένες οι κάμερες, θα επεξεργάζεται τη θέση, το χρόνο και τη συμπεριφορά των περαστικών, ώστε να υπολογίζει την πιθανότητα να λάβει χώρα ένα έγκλημα.

Για παράδειγμα, οι κάμερες θα μπορούν να υπολογίσουν αυτόματα αν κάποιος περπατά κανονικά ή αν ακολουθεί κάποιον. Επίσης, θα ελέγχουν τι φορούν οι περαστικοί (π.χ. καπέλα, μάσκες ή γυαλιά), αλλά και τι έχουν μαζί τους (π.χ. σακούλες ή δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον για τη διάπραξη ενός εγκλήματος). Τέλος, θα εξετάζουν αν είναι ημέρα ή νύχτα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, αυτές οι AI κάμερες θα είναι σε θέση να κρίνουν πότε υπάρχει αυξημένη πιθανότητα διάπραξης ενός εγκλήματος. Αν οι κάμερες θεωρήσουν ότι υπάρχει κίνδυνος, θα στέλνουν ειδοποιήσεις στο περιφερειακό γραφείο ασφαλείας και στα κοντινά αστυνομικά τμήματα για να στείλουν προσωπικό στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Για να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές οι κάμερες, τα Seocho και ETRI σχεδιάζουν να αναλύσουν 20.000 δικαστικά έγγραφα και ποινικά μητρώα για να κατανοήσουν καλύτερα τα εγκληματικά πρότυπα. Έτσι, το AI λογισμικό θα λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και θα τις αξιοποιήσει για την πρόβλεψη των εγκλημάτων.

Οι κάμερες θα είναι σε θέση να συγκρίνουν αν κάποιο στοιχείο που καταγράφηκε ταιριάζει με κάποιο από τα προηγούμενα εγκληματικά πρότυπα.

“Θα λειτουργήσει όπως το deja vu”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ETRI.

Το AI λογισμικό που θα βρίσκεται στις κάμερες, είναι ακόμα σε φάση ανάπτυξης. Θα χρησιμοποιηθεί μέσα στο 2020 δοκιμαστικά, αλλά υπολογίζεται ότι θα είναι εντελώς έτοιμο μέχρι το 2022. Οι AI κάμερες θα επεκταθούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές και επαρχίες της Σεούλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Αν η Microsoft δεν αποκτήσει το TikTok μπορεί να απαγορευτεί στις ΗΠΑ

Η εφαρμογή TikTok είναι το τελευταίο «θύμα» της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Αμερικής και την Κίνας.

Οι 3 κορυφαίες εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, μπορείτε να κάνετε κάτι δημιουργικό εξ’ αποστάσεως, όπως είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσα από εφαρμογές.

Tο 90% των οργανισμών καθυστερεί τα project ασφαλείας λόγω COVID-19

Σύμφωνα με την Tanium, εταιρεία ασφαλείας και διαχείρισης endpoint συστημάτων, πάνω από το 90% των οργανισμών παγκοσμίως αναγκάστηκε να καθυστερήσει βασικά project...

Τα 4 καλύτερα Bluetooth ηχεία με υποστήριξη aptX!

Εάν γνωρίζετε αρκετά για τους κωδικοποιητές Bluetooth, τότε θα συμφωνήσετε ότι ο aptX φέρνει δύο σημαντικά ασύρματα στοιχεία που κάνουν τα ηχεία...

Γιατί οι κρατικοί χάκερς εστιάζουν περισσότερο στην κλοπή credentials;

Με την πάροδο των χρόνων εμφανίζονται όλο και περισσότερες αλλά και πιο προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Πολλές φορές κρατικοί χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις,...

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...