ΑρχικήsecurityTop 10 Free Antivirus για τον υπολογιστή σας (2020 edition)

Top 10 Free Antivirus για τον υπολογιστή σας (2020 edition)

Πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η χρήση δωρεάν ή επί πληρωμή λογισμικών προστασίας από ιούς (antivirus) είναι τόσο σημαντική, όσο και η απόφαση αγοράς κάποιου desktop ή φορητού υπολογιστή.

Αυτό συμβαίνει καθώς το μέγεθος των απειλών στο διαδίκτυο σήμερα είναι πραγματικά τεράστιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ζητήματα ασφάλειας.

Ως εκ τούτου, ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι μία από τις καλύτερες λύσεις για να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποφύγετε ή να ελαχιστοποιήσετε όλες αυτές τις απειλές.

Υπάρχουν πολλά επίπεδα προστασίας διαθέσιμα για τον Η/Υ σας ανάλογα με την επιλογή λογισμικού προστασίας που θα κάνετε. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κοινά πλεονεκτήματα που προσφέρουν όλα τα προγράμματα προστασίας από ιούς και είναι τα εξής:

  • Προστασία από κακόβουλο λογισμικό, ιούς, λογισμικό υποκλοπής spyware και cookies.
  • Προστασία από κλοπή προσωπικών πληροφοριών ή κλοπής ταυτότητας.
  • Ομαλή λειτουργία του Η/Υ σας.

Ας δούμε αυτά τα σημεία αναλυτικότερα παρακάτω:

Προστασία από κακόβουλο λογισμικό, ιούς, λογισμικό υποκλοπής spyware και cookies.

Αναμφισβήτητα, είναι το μεγαλύτερο και πιο προφανές πλεονέκτημα του να έχετε λογισμικό προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Aν ήδη διαθέτετε λογισμικό προστασίας από ιούς, διευκρινίζουμε ότι απλά θα αποτρέψει την είσοδο ή την επίθεση στον υπολογιστή σας από ιούς όπως τα trojans, malware και spyware, ransomware, rootkits και adware.

Οι ιοί ταξινομούνται γενικά από τους πιο ακίνδυνους έως εκείνους που μπορούν να προκαλέσουν την μεγαλύτερη ζημιά στο σύστημα σας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ένας ιός δεν μπορεί μόνο να καταστρέψει όλα τα πολύτιμα δεδομένα που υπάρχουν στον υπολογιστή σας, αλλά μπορεί επίσης να τον κάνει εντελώς άχρηστο, μολύνοντας και καταστρέφοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που είναι σημαντικές για την καλή λειτουργία ενός υπολογιστή.

Προστασία από κλοπή προσωπικών πληροφοριών ή κλοπής ταυτότητας.

Σε γενικές γραμμές, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι χάκερ απελευθερώνουν τους ιούς για να έχουν προσωπικό όφελος από τους χρήστες και για να πλήξουν όσους περισσότερους Η/Υ μπορούν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ως εκ τούτου, για την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων, ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι απαραίτητο για την προστασία μας κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Επιπροσθέτως, μας βοηθά να αποτρέψουμε τους χάκερς από την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα όπως πληροφορίες πιστωτικών καρτών, πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, κωδικούς πρόσβασης και πολλά άλλα.

Επιπλέον, τα περισσότερα λογισμικά ή εργαλεία προστασίας από ιούς διαθέτουν ένα ενσωματωμένο τείχος προστασίας, το οποίο μας βοηθά να αποκλείσουμε όλες τις μη εξουσιοδοτημένες εισερχόμενες συνδέσεις. Ως εκ τούτου, αποτρέπει τους κακόβουλους χακερς να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα και τον υπολογιστή σας.

Ομαλή λειτουργία του Η/Υ σας.

Γενικά, ένας υπολογιστής που είναι τρωτός σε ιούς και επιθέσεις χάκερ συνήθως εμφανίζει πρώιμα σημάδια βεβαρημένης χρήσης και μειώνεται σημαντικά η ταχύτητα του, γεγονός που καθιστά τις απλές διεργασίες ενός Η/Υ πολύ πιο αργές και προκαλεί εκνευρισμό.

Με λίγα λόγια, εάν ο υπολογιστής σας μολυνθεί από ιό χωρίς να διαθέτετε κάποιο κατάλληλο εργαλείο προστασίας, η συνολίκη εμπειρία σας ως χρήστης θα είναι πραγματικά κακή.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξοδέψετε τον χρόνο σας για να βρείτε τον ιό, στη συνέχεια να τον διαγράψετε και έπειτα θα πρέπει να αποκαταστήσετε όποια τυχόν ζήμιά έχει προκαλέσει. Ενώ αν έχετε ενεργοποιήσει ένα κατάλληλο δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας, τότε θα λάβετε απλά μια ειδοποίηση που θα σας δείξει ότι έχει εντοπιστεί ένας ιός και θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να τον διαγράψετε ή όχι.

Όλες αυτές οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται συνήθως μόλις ανιχνευτεί ο ιός από το λογισμικό προστασίας που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας και αφού ανιχνεύσει οποιαδήποτε κακόβουλη δραστηριότητα ή αρχείο, απλώς το σταματά ώστε να μην προκαλέσει ζημιά στο σύστημα σας.

Γιατί χρειαζόμαστε ένα λογισμικό προστασίας;

Τώρα λοιπόν τίθεται το ερώτημα για τον λόγο που απαιτείται ένα antivirus. Αναφέραμε παραπάνω ότι ένα antivirus βοηθά τον υπολογιστή σας από διαφορετικές επιθέσεις και διατηρεί ασφαλή τα αρχεία, τα δεδομένα και τους φακέλους σας.

Γενικά, ένα antivirus έχει διάφορες λειτουργίες για να προστατεύσει τον υπολογιστή σας, όπως:

  • Εξετάζει την ομαλή λειτουργία της συσκευής σας.
  • Περιηγείται σε όλα τα υπάρχοντα αρχεία και συνδέσμους για να εντοπίσει τυχόν ενδείξεις ακατάλληλων δραστηριοτήτων.
  • Ο προγραμματισμός και η διεξαγωγή σαρώσεων γίνεται αυτόματα.
  • Αναγνώριση και απομάκρυνση κακόβουλου λογισμικού.
  • Προστασία του υπολογιστή σας από κατεβασμένα εκτελέσιμα αρχεία ή κακόβουλες διεργασίες.

Χωρίς να σπαταλήσουμε άλλο χρόνο, ας εξερευνήσουμε τη λίστα που βρίσκεται παρακάτω και να σχολιάσουμε όλα τα δωρεάν antivirus του 2020 που είναι διαθέσιμα για τα Windows, καθώς και τα χαρακτηριστικά τους. Να διευκρινίσουμε πως τα εν λόγω antivirus προσφέρουν trial (δοκιμαστικές) δωρεάν εκδόσεις ώστε να είστε σε θέση να βρείτε το ιδανικό για εσάς, προτού προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά.

Τα 10 καλύτερα δωρεάν Antivirus για τον υπολογιστή σας (2020)

  • Bitdefender Antivirus Plus 2020
  • Norton AntiVirus Plus
  • Kaspersky Total Security
  • Trend Micro Maximum Security
  • F-Secure Antivirus SAFE
  • ESET Smart Security Premium
  • McAfee Internet Security
  • Panda Dome Essential
  • Comodo Windows Antivirus
  • Avast Antivirus
  1. Norton AntiVirus Plus

Το Norton Antivirus Plus είναι ένα από τα παλαιότερα antivirus στο διαδίκτυο αλλά διαθέτει ένα πολύ φιλικό περιβάλλον για τον χρήστη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα κορυφαία antivirus.

Διαθέτει ένα ολοκληρωμένο τείχος προστασίας, δυνατότητα online backup αρχείων και φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Η τρέχουσα έκδοση προσφέρει επίσης online τραπεζική ασφάλεια, έλεγχο script, ασφάλεια Wi-Fi και πολλά άλλα.

Καθώς είναι ένα αποτελεσματικό δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς, σας προσφέρει πλήρη τεχνική υποστήριξη.

Σε περίπτωση που το Norton δεν μπορέσει να αντιδράσει σε μια προσβολή από κακόβουλο λογισμικό ακόμη και αφού κατανοήσετε όλα τα συνιστώμενα βήματα, τότε ένας ειδικός θα συνδεθεί στον υπολογιστή σας από απόσταση και θα διορθώσει το πρόβλημα.

Επιπλέον, το Norton AntiVirus Plus προσφέρει ορισμένες επιλογές προσαρμογής για τη διαχείριση των ρυθμίσεων.

Μας αρέσει πραγματικά ο αποκλεισμός διευθύνσεων URL ακόμη και αν έχει προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό, έτσι προστατεύει τους χρήστες, καθώς αποκλείει τις επισκέψεις σε γνωστούς ιστότοπους.

Το συγκεκριμένο εργαλείο προστασίας από ιούς είναι πάντα ενεργό. Εκτελεί σαρώσεις κατά βούληση, αλλά και κατόπιν αιτήματος του χρήστη.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Αντιμετώπιση απειλών σε πραγματικό χρόνο.
  • Smart Firewall.
  • Διαχείριση κωδικών πρόσβασης.
  • 2GB backup στο cloud.
  1. McAfee Internet Security

Αυτή η εφαρμογή έχει μια πληθώρα πολύτιμων χαρακτηριστικών προστασίας από ιούς.

Στην έκδοση του τρέχοντος έτους έχει προσθέσει προστασία ransomware και ενισχυτή ταχύτητας υπολογιστή.

Στον αντίποδα, καθώς δεν χρειάζεται κάθε χρήστης γονικό έλεγχο ή φιλτράρισμα ανεπιθύμητων μηνυμάτων, αυτά τα στοιχεία δεν έχουν βελτιωθεί σημαντικά από πέρυσι.

Αν αυτός ο συνδυασμός παραμέτρων ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να απολαύσετε το λιγότερο δαπανηρό McAfee AntiVirus Plus.

Κατόπιν πλοήγησης στο διαδίκτυο με μηχανές αναζήτησης όπως το Google ή το Yahoo, το McAfee πρόσθεσε ένα εικονίδιο δίπλα στα αποτελέσματα, ώστε να δούμε ποιοι ιστότοποι ήταν ασφαλείς προς επίσκεψη και ποιοι όχι.

Επίσης, στον Microsoft Edge, ο οποίος συνήθως δεν συνυπάρχει αρμονικά δίπλα σε προγράμματα ασφαλείας, η McAfee έκανε εξαιρετική δουλειά, αποκλείοντας ιστότοπους, μπλοκάροντας αποτελέσματα αναζήτησης και κακόβουλες λήψεις.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Antispam.
  • Γονικός έλεγχος.
  • Firewall.
  • Antivirus.
  1. Panda Dome Essential

Υπάρχουν πολλοί χρήστες που του άρεσει ο υψηλός βαθμός εξατομίκευσης του Panda Free Antivirus και το ελκυστικό design του.

Από την άλλη, οι διαφημίσεις για άλλα προϊόντα της Panda, αλλά και οι προσπάθειες να καταλάβουν τον web browser σας, είναι κάποια μελανά σημεία για την εταιρεία που επηρεάζουν αρνητικά τους χρήστες.

Ωστόσο, πολλές εταιρείες ασφάλειας διαθέτουν για τις γραμμές παραγωγής τους ένα κοινό μοντέλο.

Αρχίζουν με ένα απλό αντίγραφο ασφαλείας, προσθέτουν λειτουργίες για να το μετατρέψουν σε μια σουίτα ασφαλείας και αποθηκεύουν ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά για να δημιουργήσουν ένα mega security suite.

Ωστόσο, γεγονός είναι ότι η Panda έχει απομακρυνθεί από το μοντέλο αυτό εδώ και αρκετό καιρό.

Ως εκ τούτου, η τρέχουσα σειρά προϊόντων της έχει ορισμένες παραλλαγές στο θέμα του Panda Dome.

Το Panda Dome Essential ελέγχει τον Η/Υ σας από ιούς και η διεπαφή χρήστη της εφαρμογής είναι εξαιρετικά σχεδιασμένη και εύχρηστη.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Παρακολούθηση ασφαλείας Wi-Fi.
  • Ελεγχος για ιούς.
  • Λειτουργία VPN.
  • Προστασία κακόβουλου λογισμικού.
  1. Bitdefender Antivirus Plus 2020

Το BitDefender Antivirus Plus 2020 είναι ένα από τα κορυφαία antivirus που διατίθενται στο διαδίκτυο, το οποίο διαθέτει πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες και προσφέρει ένα πλήρες πακέτο.

Έτσι ολοκληρώσε με επιτυχία όλες τις δοκιμές από AV-Test σε AV-Comparatives, και τα αποτελέσματα του Bitdefender είχαν υψηλές βαθμολογίες σε κάθε δοκιμή.

Οι κύριες λειτουργίες του είναι η προστασία και η αποκατάσταση δεδομένων, τα εργαλεία απορρήτου, το VPN και το Safepay.

Έτσι, το Bitdefender καταφέρνει να είναι κορυφαίο στον εντοπισμό ιών, βασιζόμενο στο φιλτράρισμα ιστού για να αποκλείσει την πρόσβαση σε κακόβουλες τοποθεσίες.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης του, κρατά ασφαλείς τις online τραπεζικές και εμπορικές σας συναλλαγές.

Επίσης διαθέτει και διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που συμπληρώνει αυτόματα τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας στις φόρμες του διαδικτύου.

Μία ακόμη λειτουργία του είναι το anti-phishing, η οποία σας ενημερώνει για τους κακόβουλους συνδέσμους στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και εμποδίζει την πρόσβαση σε επικίνδυνους ιστότοπους.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Ανωνυμία στο διαδίκτυο.
  • Σας επιτρέπει να προστατεύετε πάντα το Wi-Fi hotspot σας.
  • Παρέχει απεριόριστη κρυπτογραφημένη πλοήγηση.
  1. Kaspersky Total Security

Το συγκεκριμένο antivirus είναι για όσους χρήστες θέλουν απλά προστασία από ιούς και όχι μια πλήρη σουίτα ασφαλείας.

Για αυτούς τους χρήστες, το Kaspersky είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν λογισμικά προστασίας από ιούς.

Το Kaspersky είναι ένα πακέτο προστασίας που επικεντρώνεται στα βασικά στοιχεία ασφαλείας.

Το φιλτράρισμα ιστού που διαθέτει, μπλοκάρει τις επικίνδυνες διευθύνσεις URL, εντοπίζει και εξαλείφει τις απειλές, ενώ στο οπλοστάσιο του περιλαμβάνεται και ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης που αντιστρέφει τις κακόβουλες ενέργειες.

Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι το Kaspersky είναι ένα από τα καλύτερα μέσα για τον αποκλεισμό κακόβουλου λογισμικού και την εξαγωγή του από ένα μολυσμένο σύστημα.

Επιπλέον, είναι ένα από τα κορυφαία εργαλεία αντιμετώπισης ιών που ανέκαθεν είχε υψηλές βαθμολογίες σε ιστοσελίδες όπως το AV-Comparatives.

Το Kaspersky είναι απλό στη χρήση, καθώς παρέχει πολλές οδηγίες στην οθόνη για να αναδείξει την κάθε του λειτουργία.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Προστασία μεταξύ πλατφορμών.
  • Έλεγχος κωδικών πρόσβασης.
  • Αποθήκευση εγγράφων.
  • Τοποθεσία αντιγράφων ασφαλείας.
  • Καταστροφέας αρχείων.
  • Φίλτρο περιεχομένου.
  1. Trend Micro Maximum Security

Το Trend Micro έχει την πιο αξιόπιστη φήμη για την ισχυρή πρόληψη από ιούς, με τεχνογνωσία σε ανεπιθύμητα μηνύματα και ransomware, καθώς και στην ευκολία χρήσης του.

Επιπλέον, τα μεγάλα antivirus labs έδωσαν υψηλές βαθμολογίες στις δοκιμές του συγκεκριμένου antivirus.

Η λειτουργία του Trend Micro είναι πιο αργή και χρειάζεται περισσότερους πόρους από κάποια άλλα προϊόντα ασφάλειας. Ως εκ τούτου, το καθιστά μια λιγότερο ευνοημένη επιλογή για ένα παλαιότερο σύστημα.

Η AV-Comparatives δηλώνει ότι παρέχει μεγάλο αριθμό false positive αποτελεσμάτων, κάτι που θα μπορούσε να είναι πραγματικό πρόβλημα.

Αντιθέτως, το AV-Test αναφέρει υψηλά επίπεδα απόδοσης και κανένα θέμα με false positive.

Το επίπεδο προστασίας του Trend Micro είναι αρκετά παρόμοιο με αυτό του Bitdefender, εξού και τα false positive είναι οριακά υψηλότερα.

Ωστόσο, αν δεν έχετε πρόβλημα με την διάθεση πόρων του συστήματος σας, τότε το Trend Micro Maximum Security είναι μια καλή επιλογή.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Προχωρημένη εκμάθηση AI.
  • Εξοικονόμηση χρημάτων.
  • Προστασία πληρωμών.
  • Προφύλαξη εξαπάτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  1. F-Secure Antivirus SAFE

Το F-secure antivirus SAFE είναι μια βραβευμένη σουίτα προστασίας διαδικτύου που κέρδισε το βραβείο AV-TEST Best Protection του 2018.

Tο SAFE σας προστατεύει από ιούς όπως τα trojans και τα ransomware. Επιπλέον, διασφαλίζει την σύνδεση ηλεκτρονικών τραπεζών και τις συναλλαγές σας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε όρια για την χρήση του διαδικτύου, ειδικά για τα παιδιά.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τόσο στον Η/Υ σας όσο και στο κινητό.

Το συγκεκριμένο antivirus λαμβάνει συνήθως τις μέγιστες βαθμολογίες ασφαλείας από το AV-Test και υψηλές από το AV-Comparatives.

Παράγει πολλά false positives σε σύγκριση με άλλα antivirus, αλλά οι ενδείξεις αυτές ποικίλλουν ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.

Το design του αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και ελάχιστα απαιτητικό για τον Η/Υ σας.

Επίσης σε περίπτωση που θέλετε να δείτε το εύρος της λειτουργίας του, μπορείτε να επιλύσετε τυχόν προβλήματα σε μερικά μόλις κλικ.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Προστασία ransomware.
  • Γονικός έλεγχος.
  • Προστασία περιήγησης και τραπεζικών συναλλαγών.
  • Προστασία spyware.
  1. ESET Smart Security

Το ESET Antivirus διαθέτει προστασία από κακόβουλα λογισμικά σε πραγματικό χρόνο και τις καλύτερες δυνατότητες ανίχνευσης, καθώς προσφέρει ένα επίπεδο προστασίας κατά των ransomware, γενική προστασία, φιλτράρισμα διευθύνσεων URL για παρεμπόδιση κακόβουλων ιστότοπων και modules που εμποδίζουν απειλητικές ενέργειες που χρησιμοποιούν το PowerShell και διάφορα hacking scripts.

Mια μονάδα ελέγχου συσκευών περιορίζει τον κίνδυνο βλάβης από άλλες συσκευές, ρυθμίζοντας την πρόσβαση σε USB sticks και τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, οπτικά μέσα αποθήκευσης, καθώς και συσκευές που συνδέονται με Bluetooth και FireWire.

Μιλώντας για το UI (user interface) του ESET πρέπει να αναφέρουμε πως είναι δύσχρηστο, κάποια χαρακτηριστικά είναι πολύ προχωρημένα ώστε ακόμη και η βοήθεια που προσφέρει δεν είναι πάντα χρήσιμη, επομένως δεν θα είναι βολικό για τους αρχάριους.

Ωστόσο, οι εξειδικευμένοι χρήστες απολαμβάνουν την δύναμη της ESET, οπότε η προστασία του που ξεπερνά τον μέσο όρο κάνει εξαιρετική δουλειά για να σας κρατάει ασφαλείς, ενώ ο ελαφρύς σχεδιασμός του εγγυάται ότι ο Η/Υ σας δεν θα επιβραδύνει τις λειτουργίες του.

Επιπλέον, ένα από τα τρέχοντα χαρακτηριστικά στην πιο πρόσφατη ενημέρωση είναι ο UEFI Scanner, ο οποίος σας προστατεύει από διάφορες απειλές που προσβάλλουν τον υπολογιστή σας πριν ξεκινήσουν τα Windows.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Ασπίδα φορητού υπολογιστή.
  • UEFI Scanner.
  • Αποκλεισμός exploit.
  • Σάρωση μέσω cloud.
  1. Comodo Windows Antivirus

Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για το Comodo antivirus, ένα περίπλοκη λογισμικό που το κάνει να είναι μια λύση καλύτερα προσαρμοσμένη για έναν εξειδικευμένο χρήστη, παρά για έναν αρχάριο.

Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι μόλις εγκατασταθεί, είναι πολύ χρήσιμο και αποτελεσματικό στην ανίχνευση ιών, όπου στη συνέχεια τους κρατάει απόλυτα απομονωμένους με μια λειτουργία του που ονομάζεται Auto Sandbox Technology.

Πέρα από αυτό, διαθέτει μια πρόσθετη δυνατότητα η οποία ανιχνεύει τους ιούς που βασίζονται στο cloud, η οποία μπορεί να εντοπίσει τους πιο πρόσφατους ιούς από όλο το διαδίκτυο και έτσι δεν βασίζεται σε τοπικές ονομασίες ιών.

Επιπλέον, οι gamers μπορούν να απολαύσουν την χρήση του Game Mode του λογισμικού, το οποίο εξασφαλίζει πως ότι οι ειδοποιήσεις του λογισμικού προστασίας από ιούς δεν παρεμποδίζουν την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών στον υπολογιστή σας.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Σάρωση κατά παραγγελία.
  • Σάρωση κατά την εκκίνηση.
  • Sandbox.
  • Ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Προστασία διαδικτύου.
  • Spyware scanning.
  1. Avast Antivirus

Τέλος, θα μιλήσουμε για το Avast antivirus, ένα από τα πιο γνωστά και δωρεάν εργαλεία Antivirus.

Έχει την καλύτερη συλλογή από εξαιρετικά καλές λειτουργίες για μια δωρεάν εφαρμογή προστασίας από ιούς, όπως ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, η επέκταση ασφάλειας στον browser και σαρωτή δικτύου.

Η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα εξατομίκευσης και επιτρέπει επίσης περιορισμένη πρόσβαση στο τμήμα υποστήριξης της Avast.

Η Avast έχει πλέον μία από τις μεγαλύτερες βάσεις ενεργών χρηστών και αυτό της δίνει την δυνατότητα να συλλέγει συνεχώς δεδομένα που βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών.

Η πιο σύγχρονη έκδοση του Avast Free Antivirus προσθέτει ένα game mode για να αφαιρέσει τα αναδυόμενα παράθυρα και να μειώσει το φορτίο του συστήματος όταν παίζετε κάποιο game, το οποίο είναι πολύ βολικό.

Το UI του είναι ένα μεγαλό θετικό στοιχείο καθώς είναι πολύ εύχρηστο.

Επιπλέον, διαθέτει και έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ο οποίος είναι μια πολύ καλή προσθήκη.

Είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες σουίτες ασφαλείας με έναν ισχυρό μηχανισμό προστασίας ιών, επιπροσθέτως είναι μια ελαφριά εφαρμογή που δεν επιβραδύνει τον υπολογιστή σας.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Ανίχνευση ιών.
  • Λειτουργία gaming.
  • Scanner κακόβουλου λογισμικού.
  • Διαχείριση κωδικών πρόσβασης.

Όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, σήμερα οι επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και συμβαίνουν κυριολεκτικά κάθε δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρηθεί η ασφάλεια του συστήματος μας και να παραμείνουμε ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Τα προγράμματα antivirus μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε σε πολλές δυσκολίες της ψηφιακής εποχής που ζούμε. Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να διαλέξετε την πιο αποτελεσματική λύση για την επιχείρηση σας ή για ιδιωτική χρήση.

Όλα τα Free Antivirus Software που αναφέραμε παραπάνω είναι πολύ αποτελεσματικά και ισχυρά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS