ΑρχικήinetYouTube - Κάρτες Προφίλ: H νέα καινοτομία για την αποφυγή των trolls!

YouTube – Κάρτες Προφίλ: H νέα καινοτομία για την αποφυγή των trolls!

youtubeΠρόσφατα, τo ΥouTube έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό, τις Κάρτες Προφίλ (Profile Cards). Πρόκειται για μία ιδιότητα που προς τον παρόν είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές με Android λογισμικό αλλά στο μέλλον θα ενισχύσει και άλλα μοντέλα συσκευών. Οι Κάρτες Προφίλ παρέχουν τη δυνατότητα ανίχνευσης και προβολής του Ιστορικού αναζήτησης και σχολίων των χρηστών του YouTube καθώς και  προσωπικών στοιχείων και πληροφοριών αυτών. Η καινοτομία αυτή έχει ως απώτερο στόχο το YouTube να αναγνωρίζει και να “ταυτοποιεί“ τους  χρήστες του κάθε φορά που το επισκέπτονται. Επιπλέον, με τη νέα αυτή προσθήκη θα διευκολύνεται η πρόσβαση των χρηστών, η επικοινωνία τους με άλλους χρήστες καθώς και η προβολή σχετικών σχολίων.

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος Κάρτες Προφίλ, απλά πατάει πάνω στην εικόνα προφίλ οποιουδήποτε σχολιαστή για να δει την κάρτα του. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανίζονται πληροφορίες όπως το όνομα, η φωτογραφία προφίλ, οι συνδρομές, ο αριθμός των συνδρομητών και τα πρόσφατα σχόλια σε μια αναδυόμενη κάρτα. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο κοινό του YouTube, αλλά η κάρτα προφίλ τις συγκεντρώνει  όλες  σε ένα μέρος.καρτες προφιλ

Αν, δηλαδή, κάποιος έχει εγγραφεί στο κανάλι ενός σχολιαστή, η κάρτα προφίλ θα το δείξει αμέσως. Σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό αυτόματα, τότε κάποιος μπορεί να ξεκινήσει να ακολουθεί έναν σχολιαστή πατώντας κλικ στο σύνδεσμο “Εγγραφή”. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η Κάρτα Προφίλ δε δείχνει ολόκληρο το Ιστορικό σχολίων ενός χρήστη, αλλά μόνο τα σχόλια που υπάρχουν στο κανάλι που επισκέπτεται ο κάθε χρήστης.

Η Κάρτα Προφίλ θα μπορούσε επίσης να διευκολύνει και τον εντοπισμό των trolls. Η δυνατότητα προβολής του ιστορικού του κάθε σχολιαστή σε ένα κανάλι μπορεί να βοηθήσει να εκτιμηθεί αν τα σχόλια προέρχονται από “αξιόπιστο” και “ακίνδυνο” χρήστη ώστε να δημοσιευθούν, ειδάλλως θα αποκρύπτονται.


Τέλος, οι Κάρτες Προφίλ είναι από τις λίγες καινοτόμες ρυθμίσεις  που ξεκινούν από το YouTube. Άλλες νέες ρυθμίσεις αφορούν τη ροή των Συνδρομών στα iOS που διευκολύνουν τους συνδρομητές να φιλτράρουν τις συνδρομές με επιλογές όπως  “Today”,  “Unwatched”, “Live”,  “Posts” και “Continue Watching”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS