ΑρχικήsecurityΑναζήτηση Google: Οι hackers σας επιτίθενται μέσω των αναζητήσεών σας

Αναζήτηση Google: Οι hackers σας επιτίθενται μέσω των αναζητήσεών σας

Το Washington Tracking Network (WTN) αποκάλυψε ότι σημειώνονται κατά καιρούς περιστατικά απάτης σε ιστοτόπους που αφορούν τράπεζες ή άλλους χρηματοπιστωτικούς φορείς. Θύμα αυτών των μορφών απάτης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Αν κάποιος χρησιμοποιεί την αναζήτηση Google για να πάρει οποιαδήποτε πληροφορία, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην αμελεί κάποιους βασικούς κανόνες προστασίας, καθώς ακόμη και ένα φαινομενικά ασήμαντο λάθος μπορεί να του δημιουργήσει κρίσιμα προβλήματα.

Έχει διαπιστωθεί ότι πολλές φορές κατά την αναζήτηση στο Google, οι χρήστες λαμβάνουν λανθασμένες πληροφορίες και, για το λόγο αυτό, είναι πολύ πιθανό να πέσουν θύματα τραπεζικής απάτης ή πειρατείας. Για τον λόγο αυτό πρέπει να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να αποφύγουν μία τέτοια δυσάρεστη εμπειρία.

google αναζήτηση

Αρχικά, αν κάποιος ψάχνει για μια τράπεζα ή οποιαδήποτε ιστοσελίδα χρηματοπιστωτικού τομέα στο Google, καλό θα ήταν να σταματήσει να το κάνει καθώς μπορεί να του παρουσιαστεί πολλές φορές ένας ψεύτικος ιστότοπος. Μόλις κάνει κλικ στον σύνδεσμο ενός ψεύτικου ιστοτόπου, μεταφέρεται απευθείας εκεί που αυτός θέλει να τον κατευθύνει. Επίσης, εάν σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει δώσει κάποιος προσοχή στην διεύθυνση URL και άλλα red flags, τότε μπορεί να έχει πέσει εν αγνοία του θύμα τραπεζικής απάτης. Προσωπικές του πληροφορίες που σχετίζονται με την τράπεζα μπορούν να μεταφερθούν σε ψεύτικους ιστοτόπους δίνοντας σε χάκερς τη δυνατότητα να χακάρουν τον τραπεζικό του λογαριασμό και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές στο όνομά του, εν αγνοία του. Έτσι, κάθε φορά που ένας χρήστης ανοίγει τον ιστότοπο μιας τράπεζας ή χρηματοπιστωτικής εταιρείας, πρέπει να πληκτρολογεί απευθείας τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας για να ανοίξει τον ιστότοπό της. Όταν ο ιστότοπος είναι ανοιχτός, το πρώτο όνομα του ιστοτόπου πρέπει να διαθέτει ένα λουκέτο και πρέπει να γράφεται το “https”. Εάν το λουκέτο και το “https” δεν είναι γραμμένα στο URL, τότε πρέπει να κινούνται υποψίες ότι ο ιστότοπος που έχει ανοιχτεί στην οθόνη είναι ψεύτικος και, επομένως, ο χρήστης δεν πρέπει να πραγματοποιήσει καμία συναλλαγή σε αυτόν.χάκερς σε ιστότοπους για τράπεζες

Συχνά, οι χρήστες χρησιμοποιούν την αναζήτηση Google προσπαθώντας να βρουν τον αριθμό εξυπηρέτησης πελατών μιας επιχείρησης ή ενός καταστήματος. Για την ακρίβεια, αναζητούν τον αριθμό εξυπηρέτησης πελατών μιας επιχείρησης ή ενός καταστήματος στο Google για να λάβουν πληροφορίες ή να εκφράσουν τα παράπονά τους, αλλά αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα, οι απατεώνες τροφοδοτούν τον λανθασμένο αριθμό εξυπηρέτησης πελατών στο όνομα μιας εταιρείας ή ενός καταστήματος στο Google και όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτούς τους αριθμούς οι απατεώνες τους εκμεταλλεύονται και τους “ξεγελούν”.

Επομένως, οι χρήστες δεν πρέπει να ψάχνουν ποτέ τον αριθμό εξυπηρέτησης πελατών οποιασδήποτε εταιρείας ή καταστήματος στο Google. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να βρίσκουν τις πληροφορίες που θέλουν στον ιστότοπο της εταιρείας ή του καταστήματος. Αντιθέτως, κάνοντας λήψη μίας εφαρμογής μετά από αναζήτηση στο Google και κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που βρέθηκε στην αναζήτηση, τότε αυτό μπορεί να τους προκαλέσει προβλήματα καθώς ο σύνδεσμος που βρίσκεται στο Google δεν συνδέεται απαραίτητα με την αντίστοιχη εφαρμογή. Πολλές φορές οι χάκερς δημιουργούν ψεύτικους συνδέσμους μέσω τον οποίων μπορούν να βάλουν ιούς στα smartphone των χρηστών. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι χρήστες πρέπει να κάνουν λήψη μιας εφαρμογής στα smartphone τους από το Google Play Store ή το App Store.

Ακόμη, δεν πρέπει να κάνουν ποτέ το λάθος να ψάξουν στο Google για οποιοδήποτε φάρμακο και για οποιαδήποτε ασθένεια αφού οι πληροφορίες που παίρνουν στην αναζήτηση Google σχετικά με τη θεραπεία κάποιας ασθένειας ενδέχεται να μην είναι σωστές. Επομένως, η λήψη φαρμάκων μπορεί να αποβεί μοιραία. Θα πρέπει να επισκέπτονται κάποιον γιατρό που θα τους χορηγεί το κατάλληλο φάρμακο.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS