Τρίτη, 7 Απριλίου, 15:32
Αρχική inet ΗΠΑ: Δοκιμή θεραπείας του εθισμού στα οπιοειδή με chip στον εγκέφαλο

ΗΠΑ: Δοκιμή θεραπείας του εθισμού στα οπιοειδή με chip στον εγκέφαλο

εθισμού Ο εθισμός στα οπιοειδή είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Αμερικής στον τομέα της υγείας. Ωστόσο, κάποιοι ιατροί ερευνητές από το University Rockefeller Neuroscience Institute (RNI) και το University Medicine (WVU) της Δυτικής Βιρτζίνια, πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην αντιμετώπιση ή έστω τον περιορισμό του προβλήματος. Οι ερευνητές έχουν ξεκινήσει τη κλινική δοκιμή μιας νέας λύσης, που αξιοποιεί την τεχνολογία. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν τεχνολογία που ενσωματώνεται στον εγκέφαλο. Στόχος είναι ο περιορισμός του εθισμού στα οπιοειδή στην περίπτωση που όλες οι άλλες θεραπευτικές μέθοδοι έχουν αποτύχει.

Μια ομάδα νευροχειρουργών από το RNI και το WVU κατάφερε να εμφυτεύσει μια συσκευή, που ονομάζεται «deep brain simulation» ή DBS, στον εγκέφαλο ενός 33χρονου άνδρα. Η συσκευή DBS διαθέτει μικροσκοπικά ηλεκτρόδια τα οποία τοποθετούνται σε συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου, που σχετίζονται με συμπεριφορές εθισμού και αυτοέλεγχου. Οι ερευνητές προσδοκούν ότι η DBS συσκευή θα είναι σε θέση να περιορίσει τον εθισμό, μέσω της αποστολής συγκεκριμένων ερεθισμάτων. Επίσης, θα πρέπει να παρακολουθεί την επιθυμία του ασθενή για οπιοειδή σε πραγματικό χρόνο, για να βοηθήσει τους ερευνητές να καταλάβουν πολλά πράγματα σχετικά με τον εθισμό.

Σύμφωνα με έρευνα του WVU, το 2017 καταγράφηκαν, στη Δυτική Βιρτζίνια, πολλοί θάνατοι που οφείλονταν στα οπιοειδή. Συγκεκριμένα, η Δυτική Βιρτζίνια είναι η περιοχή με τους περισσότερους θανάτους λόγω του συγκεκριμένης μορφής εθισμού στις ΗΠΑ.

Κατά καιρούς, έχουν εμφανιστεί πολλές θεραπευτικές επιλογές, οι οποίες είναι λιγότερο επεμβατικές. Για παράδειγμα, προτείνονται εναλλακτικές επιλογές οπιοειδών για να ανακουφίζουν τους χρόνιους ασθενείς από τον πόνο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται σε αυτές τις θεραπείες. Επομένως, μια λύση υψηλής τεχνολογίας, όπως η DBS συσκευή μπορεί να είναι βοηθητική.

Οι ερευνητές θα δοκιμάσουν τη νέα συσκευή αρχικά σε τέσσερις συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν ήδη υποβληθεί σε διάφορες θεραπείες και προγράμματα και εξακολουθούν να είναι εθισμένοι. Η ερευνητική ομάδα έχει εμπειρία στη χρήση αυτής της τεχνολογίας αφού την χρησιμοποιεί ήδη για τη θεραπεία άλλων διαταραχών, όπως η επιληψία και η ψυχαναγκαστική διαταραχή.

Η χρήση της DBS συσκευής είναι η σίγουρα η τελευταία λύση. Ωστόσο, αν η κλινική δοκιμή καταλήξει σε θετικά αποτελέσματα, τότε θα έχουμε στη διάθεσή μας μια αποτελεσματική προσέγγιση για τη θεραπεία του εθισμού στα οπιοειδή, όταν όλες οι άλλες θεραπείες δεν έχουν επιτυχία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...

uTorrent: το “πιο δημοφιλές BitTorrent Client” για το 2020

Είναι σίγουρο ότι όλοι γνωρίζουν το uTorrent, είτε επειδή το χρησιμοποιούν είτε επειδή έχουν ακούσει να γίνεται...

Iron Man εναντίον COVID-19 στο Grand Theft Auto 5

Τον τελευταίο καιρό, διαρκώς ακούμε αρνητικά νέα και ειδήσεις σχετικά με την πανδημία, τα οποία μας προξενούν...