ΑρχικήinetΗΠΑ: Δοκιμή θεραπείας του εθισμού στα οπιοειδή με chip στον εγκέφαλο

ΗΠΑ: Δοκιμή θεραπείας του εθισμού στα οπιοειδή με chip στον εγκέφαλο

εθισμού Ο εθισμός στα οπιοειδή είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Αμερικής στον τομέα της υγείας. Ωστόσο, κάποιοι ιατροί ερευνητές από το University Rockefeller Neuroscience Institute (RNI) και το University Medicine (WVU) της Δυτικής Βιρτζίνια, πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην αντιμετώπιση ή έστω τον περιορισμό του προβλήματος. Οι ερευνητές έχουν ξεκινήσει τη κλινική δοκιμή μιας νέας λύσης, που αξιοποιεί την τεχνολογία. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν τεχνολογία που ενσωματώνεται στον εγκέφαλο. Στόχος είναι ο περιορισμός του εθισμού στα οπιοειδή στην περίπτωση που όλες οι άλλες θεραπευτικές μέθοδοι έχουν αποτύχει.

Μια ομάδα νευροχειρουργών από το RNI και το WVU κατάφερε να εμφυτεύσει μια συσκευή, που ονομάζεται «deep brain simulation» ή DBS, στον εγκέφαλο ενός 33χρονου άνδρα. Η συσκευή DBS διαθέτει μικροσκοπικά ηλεκτρόδια τα οποία τοποθετούνται σε συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου, που σχετίζονται με συμπεριφορές εθισμού και αυτοέλεγχου. Οι ερευνητές προσδοκούν ότι η DBS συσκευή θα είναι σε θέση να περιορίσει τον εθισμό, μέσω της αποστολής συγκεκριμένων ερεθισμάτων. Επίσης, θα πρέπει να παρακολουθεί την επιθυμία του ασθενή για οπιοειδή σε πραγματικό χρόνο, για να βοηθήσει τους ερευνητές να καταλάβουν πολλά πράγματα σχετικά με τον εθισμό.

Σύμφωνα με έρευνα του WVU, το 2017 καταγράφηκαν, στη Δυτική Βιρτζίνια, πολλοί θάνατοι που οφείλονταν στα οπιοειδή. Συγκεκριμένα, η Δυτική Βιρτζίνια είναι η περιοχή με τους περισσότερους θανάτους λόγω του συγκεκριμένης μορφής εθισμού στις ΗΠΑ.

Κατά καιρούς, έχουν εμφανιστεί πολλές θεραπευτικές επιλογές, οι οποίες είναι λιγότερο επεμβατικές. Για παράδειγμα, προτείνονται εναλλακτικές επιλογές οπιοειδών για να ανακουφίζουν τους χρόνιους ασθενείς από τον πόνο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται σε αυτές τις θεραπείες. Επομένως, μια λύση υψηλής τεχνολογίας, όπως η DBS συσκευή μπορεί να είναι βοηθητική.

Οι ερευνητές θα δοκιμάσουν τη νέα συσκευή αρχικά σε τέσσερις συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν ήδη υποβληθεί σε διάφορες θεραπείες και προγράμματα και εξακολουθούν να είναι εθισμένοι. Η ερευνητική ομάδα έχει εμπειρία στη χρήση αυτής της τεχνολογίας αφού την χρησιμοποιεί ήδη για τη θεραπεία άλλων διαταραχών, όπως η επιληψία και η ψυχαναγκαστική διαταραχή.

Η χρήση της DBS συσκευής είναι η σίγουρα η τελευταία λύση. Ωστόσο, αν η κλινική δοκιμή καταλήξει σε θετικά αποτελέσματα, τότε θα έχουμε στη διάθεσή μας μια αποτελεσματική προσέγγιση για τη θεραπεία του εθισμού στα οπιοειδή, όταν όλες οι άλλες θεραπείες δεν έχουν επιτυχία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS