ΑρχικήsecurityΗ Microsoft κλείνει το e-book library με στόχο την πρόληψη της πειρατείας

Η Microsoft κλείνει το e-book library με στόχο την πρόληψη της πειρατείας

Τον Απρίλιο, η Microsoft έκλεισε το e-book library της και πλέον διαγράφει όλο το περιεχόμενο που έχετε αγοράσει από το Microsoft e-bookstore. Οι καταναλωτές θα λάβουν επιστροφή χρημάτων για κάθε ηλεκτρονικό βιβλίο που αγόρασαν.

Η εταιρεία κλείνει το κατάστημά της – το οποίο ξεκίνησε το 2017 για να ανταγωνιστεί τους ηγέτες της βιομηχανίας Amazon, Apple και Barnes & Noble – εξαιτίας του εργαλείου που ονομάζεται Digital Rights Management ή DRM.

e-book

Το DRM, ουσιαστικά, επιτρέπει στις εταιρείες να ελέγχουν το περιεχόμενο του e-book library για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και για την πρόληψη της πειρατείας.

«Ένα από τα πράγματα που πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι τα DRM και τα σχετικά εργαλεία λογισμικού που ενσωματώνονται σε όλα τα είδη των συσκευών που αγοράζουμε», δήλωσε ο Aaron Perzanowski, συγγραφέας του The End of Ownership: Personal Property in the Digital Economy.

Το αρχικό όραμα για το DRM ήταν ότι επρόκειτο να επιτρέψει την πώληση ψηφιακού περιεχομένου στο διαδίκτυο κατά τρόπο που να μειώνει τον κίνδυνο παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο Perzanowski διαπίστωσε ότι οι χρήστες συχνά παραπλανούνται όταν κάνουν κλικ στο κουμπί “Αγοράστε τώρα”, πιστεύοντας ότι έχουν αποκτήσει μόνιμη ιδιοκτησία ψηφιακού περιεχομένου.

e-book

Άλλες εταιρείες, όπως η Amazon και η Walmart, αντιμετώπισαν προβλήματα με το DRM στα e-book library τους κατά το παρελθόν, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν το ψηφιακό περιεχόμενο.

Ο Perzanowski ανησυχεί ότι το DRM διαβρώνει τα δικαιώματα προσωπικής ιδιοκτησίας και ότι το πεδίο εκτείνεται πέρα ​​από τα ψηφιακά μέσα.

«Μπορείτε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο και θεωρείται ότι σας ανήκει επειδή είναι παρκαρισμένο στο γκαράζ σας», λέει ο Perzanowski. «Αλλά στην πραγματικότητα – πώς λειτουργεί, ποιος μπορεί να το επισκευάσει, ποια ανταλλακτικά είναι συμβατά με αυτό – όλα ελέγχονται μέσω κώδικα λογισμικού. Μερικές φορές η γραμμή μεταξύ φυσικής και ψηφιακής ιδιοκτησίας γίνεται όλο και πιο θολή», τόνισε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS