ΑρχικήbusinessFBI:Χρήση των DMV φωτογραφιών πολιτών για αναγνώριση προσώπων!

FBI:Χρήση των DMV φωτογραφιών πολιτών για αναγνώριση προσώπων!

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του Georgetown Law και της Washington Post αναφορικά με τους ερευνητές του FBI και του ICE. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι οργανισμοί χρησιμοποιούν κρατικά DMVs (Department of Motor Vehicles) για την αναγνώριση προσώπων, σαρώνοντας εκατομμύρια φωτογραφίες ανεπίσημα. Οι πληροφορίες αυτές, χρησιμοποιούνται συνήθως για τον εντοπισμό υπόπτων σε μικρής κλίμακας εγκλήματα, ενώ πραγματοποιούνται 4.000 αναζητήσεις τον μήνα.

Μέχρι στιγμής, 21 κράτη, μεταξύ των οποίων η Πενσιλβανία και το Τέξας, επιτρέπουν αυτή την ενέργεια.

FBI

Το γεγονός ότι, δεν υπάρχει καθολική συγκατάθεση προς το FBI και το ICE για αυτές τις έρευνες έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια των πολιτών και όχι μόνο. Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο, αν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος αυτών των αναζητήσεων, όμως η βασικότερη ανησυχία αφορά την καταπάτηση της ιδιωτικής ζωής.

Η Clare Garvie της Georgetown, τόνισε την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι μετανάστες χωρίς προσωπικά έγγραφα. Αυτό γιατί ενθαρρύνονται να υποβάλλουν πληροφορίες, που θα ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή εναντίον τους.

Ο ICE αρνείται να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπων. Από την άλλη το FBI όταν ερωτήθηκε, υπέδειξε την μαρτυρία της αναπληρώτριας βοηθού Kimberly Del Greco. Σύμφωνα με εκείνη, η ενέργεια αυτή συντελεί στη διατήρηση της ασφάλειας αλλά και των ελευθεριών ταυτόχρονα.

FBI

Η μαρτυρία αυτή, δείχνει μάλλον να μην ικανοποιεί τους πολίτες και άλλους φορείς, γιατί θα μπορούσε να μην είναι στην πραγματικότητα αληθινή. Σύμφωνα με πολλούς, πρόκειται για μια κατάχρηση εξουσίας που δυνητικά θα οδηγήσει σε συλλήψεις αθώων ανθρώπων. Το γεγονός δε, ότι είναι διαδικασίες που γίνονται παράτυπα και δεν περιέχονται σε κάποιο νομικό πλαίσιο, δε διασφαλίζουν διαφάνεια. Έτσι κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί, ότι θα εκτελούνται πάντα με τον πιο σωστό και τυπικό τρόπο.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS