Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Θα μπορούσε η πειρατεία να εξαλειφθεί από το διαδίκτυο λόγω μίας αγωγής;

πειρατείαΗ μουσική βιομηχανία αντιμάχεται θέματα όπως η πειρατεία και οι παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων εδώ και πολύ καιρό.

Αφού αποφάσισε να μην στοχεύει πλέον τις εταιρείες που δημιουργούν λογισμικό και ιστότοπους για κοινή χρήση αρχείων στο διαδίκτυο, η μουσική βιομηχανία επικεντρώνεται τώρα στην καθιέρωση ευθύνης για τα πνευματικά δικαιώματα, που θα μετατρέψει τους ISP (παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου) σε «αστυνομία».

Προς το παρόν, αν κατεβάσετε ένα αρχείο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα μέσω παράνομων πηγών, κινδυνεύετε να πάρετε μια προειδοποίηση για την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από τον ISP σας. Αυτή η μέθοδος εντοπίζει το ληφθέν αρχείο στη διεύθυνση IP σας για να αποδείξει την ενοχή σας.

Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι πολύ αποτελεσματικό, γιατί αν κάποιος άλλος αποφασίσει να κατεβάσει ένα τέτοιο αρχείο χρησιμοποιώντας το WiFi ή το hotspot σας, θα φαίνεστε εσείς ως ένοχοι – κάτι που δεν είναι δίκαιο.

Έτσι, ενώ η βιομηχανία ψυχαγωγίας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για την πειρατεία, αποφάσισε να προβεί σε συνεχείς νομικές ενέργειες εναντίον μικρότερων ISP, όπως η Grande Communications – η οποία κατηγορήθηκε από 18 διαφορετικές εταιρείες μουσικής και ταινιών για την αποτυχία να σταματήσει τους πειρατές από τη λήψη έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Στην τελευταία κατάθεση της υπόθεσης Grande, ο ISP αποκάλεσε αυτή την δίκη ένα «παράλογο» σχέδιο που αναγκάζει τους παρόχους Διαδικτύου να γίνουν «de facto πράκτορες επιβολής του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων».

Η επιτυχία αυτής της δίκης είναι επίφοβη επειδή θα οδηγούσε σε συνεχή παρακολούθηση της online δραστηριότητας των χρηστών από τους ISP – κάτι που κανείς δεν θέλει.

Η πιο αυστηρή πτυχή αυτής της αγωγής είναι η απαίτηση να εκδιώξει τους χρήστες και να τους αφήσει εκτός σύνδεσης για φερόμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η εκδίωξη από τις υπηρεσίες διαδικτύου σημαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι θα χάσουν την πρόσβαση στην δουλεία που πραγματοποιούν online, στις εργασίες που κάνουν για τις σπουδές τους και σε πολλές ακόμα ζωτικές πληροφορίες. Και όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν αν οι συγκάτοικοί σας, οι επισκέπτες, τα παιδιά ή κάποιος άγνωστος αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το wifi σας για παράνομη λήψη.

Οπότε αυτή η αγωγή θέτει τους ISP σε μια δεινή θέση όπου πρέπει να μπλοκάρουν τους χρήστες βάσει μη επαληθευμένων ισχυρισμών περί παραβίασης ή να προσφύγουν σε νομικές ενέργειες για την παραβίαση έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, τα οποία κατεβάζουν οι συνδρομητές.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *