ΑρχικήinetΘα μπορούσε η πειρατεία να εξαλειφθεί από το διαδίκτυο λόγω μίας αγωγής;

Θα μπορούσε η πειρατεία να εξαλειφθεί από το διαδίκτυο λόγω μίας αγωγής;

πειρατείαΗ μουσική βιομηχανία αντιμάχεται θέματα όπως η πειρατεία και οι παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων εδώ και πολύ καιρό.

Αφού αποφάσισε να μην στοχεύει πλέον τις εταιρείες που δημιουργούν λογισμικό και ιστότοπους για κοινή χρήση αρχείων στο διαδίκτυο, η μουσική βιομηχανία επικεντρώνεται τώρα στην καθιέρωση ευθύνης για τα πνευματικά δικαιώματα, που θα μετατρέψει τους ISP (παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου) σε «αστυνομία».

Προς το παρόν, αν κατεβάσετε ένα αρχείο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα μέσω παράνομων πηγών, κινδυνεύετε να πάρετε μια προειδοποίηση για την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από τον ISP σας. Αυτή η μέθοδος εντοπίζει το ληφθέν αρχείο στη διεύθυνση IP σας για να αποδείξει την ενοχή σας.

Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι πολύ αποτελεσματικό, γιατί αν κάποιος άλλος αποφασίσει να κατεβάσει ένα τέτοιο αρχείο χρησιμοποιώντας το WiFi ή το hotspot σας, θα φαίνεστε εσείς ως ένοχοι – κάτι που δεν είναι δίκαιο.

Έτσι, ενώ η βιομηχανία ψυχαγωγίας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για την πειρατεία, αποφάσισε να προβεί σε συνεχείς νομικές ενέργειες εναντίον μικρότερων ISP, όπως η Grande Communications – η οποία κατηγορήθηκε από 18 διαφορετικές εταιρείες μουσικής και ταινιών για την αποτυχία να σταματήσει τους πειρατές από τη λήψη έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Στην τελευταία κατάθεση της υπόθεσης Grande, ο ISP αποκάλεσε αυτή την δίκη ένα “παράλογο” σχέδιο που αναγκάζει τους παρόχους Διαδικτύου να γίνουν “de facto πράκτορες επιβολής του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων”.

Η επιτυχία αυτής της δίκης είναι επίφοβη επειδή θα οδηγούσε σε συνεχή παρακολούθηση της online δραστηριότητας των χρηστών από τους ISP – κάτι που κανείς δεν θέλει.

Η πιο αυστηρή πτυχή αυτής της αγωγής είναι η απαίτηση να εκδιώξει τους χρήστες και να τους αφήσει εκτός σύνδεσης για φερόμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η εκδίωξη από τις υπηρεσίες διαδικτύου σημαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι θα χάσουν την πρόσβαση στην δουλεία που πραγματοποιούν online, στις εργασίες που κάνουν για τις σπουδές τους και σε πολλές ακόμα ζωτικές πληροφορίες. Και όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν αν οι συγκάτοικοί σας, οι επισκέπτες, τα παιδιά ή κάποιος άγνωστος αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το wifi σας για παράνομη λήψη.

Οπότε αυτή η αγωγή θέτει τους ISP σε μια δεινή θέση όπου πρέπει να μπλοκάρουν τους χρήστες βάσει μη επαληθευμένων ισχυρισμών περί παραβίασης ή να προσφύγουν σε νομικές ενέργειες για την παραβίαση έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, τα οποία κατεβάζουν οι συνδρομητές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS