15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Θα μπορούσε η πειρατεία να εξαλειφθεί από το διαδίκτυο λόγω μίας αγωγής;

πειρατείαΗ μουσική βιομηχανία αντιμάχεται θέματα όπως η πειρατεία και οι παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων εδώ και πολύ καιρό.

Αφού αποφάσισε να μην στοχεύει πλέον τις εταιρείες που δημιουργούν λογισμικό και ιστότοπους για κοινή χρήση αρχείων στο διαδίκτυο, η μουσική βιομηχανία επικεντρώνεται τώρα στην καθιέρωση ευθύνης για τα πνευματικά δικαιώματα, που θα μετατρέψει τους ISP (παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου) σε «αστυνομία».

Προς το παρόν, αν κατεβάσετε ένα αρχείο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα μέσω παράνομων πηγών, κινδυνεύετε να πάρετε μια προειδοποίηση για την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από τον ISP σας. Αυτή η μέθοδος εντοπίζει το ληφθέν αρχείο στη διεύθυνση IP σας για να αποδείξει την ενοχή σας.

Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι πολύ αποτελεσματικό, γιατί αν κάποιος άλλος αποφασίσει να κατεβάσει ένα τέτοιο αρχείο χρησιμοποιώντας το WiFi ή το hotspot σας, θα φαίνεστε εσείς ως ένοχοι – κάτι που δεν είναι δίκαιο.

Έτσι, ενώ η βιομηχανία ψυχαγωγίας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για την πειρατεία, αποφάσισε να προβεί σε συνεχείς νομικές ενέργειες εναντίον μικρότερων ISP, όπως η Grande Communications – η οποία κατηγορήθηκε από 18 διαφορετικές εταιρείες μουσικής και ταινιών για την αποτυχία να σταματήσει τους πειρατές από τη λήψη έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Στην τελευταία κατάθεση της υπόθεσης Grande, ο ISP αποκάλεσε αυτή την δίκη ένα «παράλογο» σχέδιο που αναγκάζει τους παρόχους Διαδικτύου να γίνουν «de facto πράκτορες επιβολής του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων».

Η επιτυχία αυτής της δίκης είναι επίφοβη επειδή θα οδηγούσε σε συνεχή παρακολούθηση της online δραστηριότητας των χρηστών από τους ISP – κάτι που κανείς δεν θέλει.

Η πιο αυστηρή πτυχή αυτής της αγωγής είναι η απαίτηση να εκδιώξει τους χρήστες και να τους αφήσει εκτός σύνδεσης για φερόμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η εκδίωξη από τις υπηρεσίες διαδικτύου σημαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι θα χάσουν την πρόσβαση στην δουλεία που πραγματοποιούν online, στις εργασίες που κάνουν για τις σπουδές τους και σε πολλές ακόμα ζωτικές πληροφορίες. Και όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν αν οι συγκάτοικοί σας, οι επισκέπτες, τα παιδιά ή κάποιος άγνωστος αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το wifi σας για παράνομη λήψη.

Οπότε αυτή η αγωγή θέτει τους ISP σε μια δεινή θέση όπου πρέπει να μπλοκάρουν τους χρήστες βάσει μη επαληθευμένων ισχυρισμών περί παραβίασης ή να προσφύγουν σε νομικές ενέργειες για την παραβίαση έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, τα οποία κατεβάζουν οι συνδρομητές.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *