Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:14
Αρχική inet H Huawei αναζητά προγραμματιστές εφαρμογών για το νέο app store της

H Huawei αναζητά προγραμματιστές εφαρμογών για το νέο app store της

Huawei Η Huawei ξεκίνησε μια εκστρατεία αυτή την εβδομάδα, μέσω της οποίας προσπαθεί να προσελκύσει Βρετανούς και Ιρλανδούς προγραμματιστές. Στόχος της είναι να τους πείσει να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές για το Huawei Mobile Services (HMS), μια εναλλακτική πλατφόρμα του Android Play Store της Google.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στο συνέδριο προγραμματιστών της ότι θα προσφέρει £ 20 εκατομμύρια ($ 26 εκατομμύρια) για να κινητοποιήσει τους προγραμματιστές και να τους κάνει να δουλέψουν πάνω σε εφαρμογές για το HMS.

Η Huawei έχει κυκλοφορήσει 24 open-access kits για προγραμματιστές, που καλύπτουν μια σειρά λειτουργιών, όπως εφαρμογές εντοπισμού τοποθεσίας, υπηρεσίες υγείας ή υπηρεσίες εκμάθησης γλωσσών.

“Έχουμε ανακοινώσει το επενδυτικό μας σχέδιο ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών για να ενθαρρύνουμε τους συνεργάτες μας και να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα εξαιρετικό οικοσύστημα μαζί”, δήλωσε ο Anson Zhang, στέλεχος της Huawei UK.

Η Huawei δεν έχει πολλές επιλογές και πρέπει να είναι πολύ πειστική και να τονίσει τα οφέλη του HMS για να προσελκύσει τους προγραμματιστές. Τον περασμένο Μάιο, η Google απαγόρευσε στην Huawei να χρησιμοποιεί ορισμένα τμήματα του λειτουργικού συστήματος Android, μετά την εισαγωγή της κινεζικής εταιρείας στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ. Έτσι, κάποιες νέες συσκευές της Huawei δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν δημοφιλείς υπηρεσίες Android, όπως το Play Store, τους Χάρτες ή το YouTube.

Με αυτά τα δεδομένα, η Huawei αναγκάστηκε να καταφύγει σε μια έκδοση ανοιχτού κώδικα του λειτουργικού συστήματος Android, η οποία δεν περιλαμβάνει βασικές εφαρμογές της Google.

- Advertisement -

Ο Ben Wood, αναλυτής της CCS Insight, είπε: “Αυτό που η Huawei προσπαθεί να επιτύχει είναι αρκετά ξεκάθαρο: αν η Google δεν την αφήνει να χρησιμοποιεί εφαρμογές, τότε θα φτιάξει δικές της”.

Θα πρέπει να δημιουργηθούν εφαρμογές, αντίστοιχες αυτών που υπάρχουν στο Play Store. Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Huawei προσπαθεί να το καταφέρει αυτό βάζοντας ως κίνητρο τα χρήματα.

Ωστόσο ο Wood δεν είναι σίγουρος ότι η απόπειρα της Huawei θα είναι επιτυχημένη. Διάφορες εταιρείες έχουν προσπαθήσει να «χτυπήσουν» τα Android και Apple iOS  (π.χ. Windows 10 Mobile,  BlackBerry,Tizen OS της Samsung), αλλά δεν τα κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία.

Ακόμη και αν η κινεζική εταιρεία δημιουργήσει σωστές εφαρμογές στην πλατφόρμα της, θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι οι εφαρμογές αυτές συντηρούνται και ενημερώνονται τακτικά. Πρέπει να γίνονται τακτικές ενημερώσεις για να παραμένουν οι χρήστες και οι συσκευές τους ασφαλείς.

Η Huawei έχει εκατομμύρια χρήστες όχι μόνο στην Κίνα αλλά και σε 170 άλλες χώρες. Ο αποκλεισμός από τις ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν επηρέασε τις πωλήσεις της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια του 2019, πουλήθηκαν επτά εκατομμύρια συσκευές.

Επομένως, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία και για τους ίδιους τους Ευρωπαίους προγραμματιστές, πολλοί από τους οποίους ήδη προσπαθούν να διεισδύσουν στην κινεζική αγορά.

Αν ανταποκριθούν οι προγραμματιστές θα ξεκινήσει μια μεγάλη «μάχη» με τη Google, η οποία είναι δύσκολος αντίπαλος, αφού έχει δισεκατομμύρια χρήστες. Ωστόσο, η Huawei πρέπει να το προσπαθήσει, αφού λόγω του αποκλεισμού από τις ΗΠΑ, δεν έχει άλλη επιλογή. Η πιο σίγουρη λύση θα ήταν να μπει ένα τέλος στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ξεπερνούσε αυτές τις δυσκολίες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...