Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 15:36
Αρχική inet Steam: Νέο update για τα local multiplayer games υπόσχεται αξεπέραστη εμπειρία

Steam: Νέο update για τα local multiplayer games υπόσχεται αξεπέραστη εμπειρία

Το γνωστό σε όλους μας, Steam, έρχεται με ένα νέο update στις 21 Οκτωβρίου το «Remote Play Together». Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα μετατρέψει κάθε «local multiplayer» παιχνίδι σε online. Αυτό σημαίνει ότι τρεις φίλοι θα μπορούν να παίξουν πλέον μαζί χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν το αντίγραφο του παιχνιδιού.

Steam

Μέσω του Unity forum καθώς και από τον developer της Valve, Alden Kroll, επιβεβαιώνουμε πως θα λειτουργεί το νέο χαρακτηριστικό και πως οι developers θα μπορούν να επιλέξουν τη δοκιμαστική έκδοση.

Ενώ θα παίζετε ένα παιχνίδι Steam «local multiplayer» και θα φορτώνετε τη λίστα με τους φίλους σας, μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμαστική έκδοση, θα μπορείτε να δοκιμάσετε το Steam Overlay (shift + tab). Και μόλις στείλετε ένα «Remote Play Together» σε ένα φίλος θα είναι σα να του στέλνετε ένα δεύτερο χειριστήριο.

Παρόλα αυτά όμως, σε τεχνικό επίπεδο, όλη αυτή η διαδικασία έχει ένα ιδιαίτερο βάρος ώς προς τη μετάδοση του βίντεο σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς πρέπει να “σηκώνει” όλα τα εισερχόμενα μηνύματα αλλά και τις εντολές των παικτών. Η Valve βέβαια υποστηρίζει ότι το βίντεο θα έχει ποιότητα 1080p και η ανανέωση θα γίνεται ανά δευτερόλεπτο, αν φυσικά η σύνδεση είναι σε όλους τουλάχιστον 10Mbps.

Steam

Για να καταλάβετε πως θα λειτουργεί όλο αυτό. Όταν χρησιμοποιείτε το Remote Play Together, ο κεντρικός υπολογιστής «σπλιτάρει» το περιεχόμενο σε όλους τους παίκτες, δηλαδή στα άλλα τρία μηχανήματα, και επεξεργάζεται τις κινήσεις τους σαν να ήταν άμεσα συνδεδεμένοι. Τέλος, όλοι οι παίκτες βλέπουν ακριβώς την ίδια οθόνη παιχνιδιού.

Υπάρχουν πολλά «lately-sensitive» παιχνίδια στο Steam που έχουν καταλήξει χωρίς την υποστήριξη διαδικτύου. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει αμφιβολία σχετικά με το νέο χαρακτηριστικό Remote Play Together. Η Valve βέβαια εγγυάται ότι το βασικό χαρακτηριστικό θα είναι η γρήγορη κίνηση. Επίσης, λέει, ότι η δοκιμαστική έκδοση θα βγει στις 21 Οκτωβρίου για όλους τους χρήστες του Steam Client Beta. Δε θεωρεί παρόλα αυτά ότι είναι εφικτό να αποφύγετε εντελώς τις αγορές παιχνιδιών του Steam με το Remote Play Together αλλά ότι είναι μία αρχική περίοδος και όλο αυτό πρέπει να συμβεί ώστε να αυξηθούν οι παίκτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...

FBI: Hackers στέλνουν κακόβουλους δίσκους USB μέσω USPS

Οι hackers από την ομάδα ηλεκτρονικών εγκλημάτων FIN7 έχουν στοχεύσει διάφορες επιχειρήσεις με κακόβουλες συσκευές USB που λειτουργούν ως πληκτρολόγιο όταν συνδέονται...

Δωρεάν screen sharing λογισμικό επιτρέπει τη σύνδεση σε PC συνεργατών

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η...

Η πρωταπριλιά ακυρώνεται φέτος για την Google

Η φάρσες που σκαρώνει η Google κάθε πρωταπριλιά, είναι κάτι που οι περισσότεροι προσμένουν με ανυπομονησία. Και...

Η χρήση του Microsoft Azure Cloud αυξήθηκε κατά 775%

Εκτός από τις υπηρεσίες streaming, οι οποίες έχουν δει μία τεράστια αύξηση στην χρήση τους λόγω του...

Ψεύτικα sites δημιουργίας QR code κλέβουν Bitcoin

Ένα δίκτυο από Bitcoin-to-QR-code generators (sites που επιτρέπουν τη δημιουργία QR code για Bitcoin διευθύνσεις) έχει κλέψει...

Ο source code του Dharma ransomware πωλείται σε hacking forums

Ο source code του δημοφιλούς Dharma ransomware βρέθηκε προς πώληση σε δύο ρωσικά hacking forums το Σαββατοκύριακο.