ΑρχικήgamingSteam: Νέο update για τα local multiplayer games υπόσχεται αξεπέραστη εμπειρία

Steam: Νέο update για τα local multiplayer games υπόσχεται αξεπέραστη εμπειρία

Το γνωστό σε όλους μας, Steam, έρχεται με ένα νέο update στις 21 Οκτωβρίου το «Remote Play Together». Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα μετατρέψει κάθε «local multiplayer» παιχνίδι σε online. Αυτό σημαίνει ότι τρεις φίλοι θα μπορούν να παίξουν πλέον μαζί χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν το αντίγραφο του παιχνιδιού.

Steam

Μέσω του Unity forum καθώς και από τον developer της Valve, Alden Kroll, επιβεβαιώνουμε πως θα λειτουργεί το νέο χαρακτηριστικό και πως οι developers θα μπορούν να επιλέξουν τη δοκιμαστική έκδοση.

Ενώ θα παίζετε ένα παιχνίδι Steam «local multiplayer» και θα φορτώνετε τη λίστα με τους φίλους σας, μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμαστική έκδοση, θα μπορείτε να δοκιμάσετε το Steam Overlay (shift + tab). Και μόλις στείλετε ένα «Remote Play Together» σε ένα φίλος θα είναι σα να του στέλνετε ένα δεύτερο χειριστήριο.

Παρόλα αυτά όμως, σε τεχνικό επίπεδο, όλη αυτή η διαδικασία έχει ένα ιδιαίτερο βάρος ώς προς τη μετάδοση του βίντεο σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς πρέπει να “σηκώνει” όλα τα εισερχόμενα μηνύματα αλλά και τις εντολές των παικτών. Η Valve βέβαια υποστηρίζει ότι το βίντεο θα έχει ποιότητα 1080p και η ανανέωση θα γίνεται ανά δευτερόλεπτο, αν φυσικά η σύνδεση είναι σε όλους τουλάχιστον 10Mbps.

Steam

Για να καταλάβετε πως θα λειτουργεί όλο αυτό. Όταν χρησιμοποιείτε το Remote Play Together, ο κεντρικός υπολογιστής «σπλιτάρει» το περιεχόμενο σε όλους τους παίκτες, δηλαδή στα άλλα τρία μηχανήματα, και επεξεργάζεται τις κινήσεις τους σαν να ήταν άμεσα συνδεδεμένοι. Τέλος, όλοι οι παίκτες βλέπουν ακριβώς την ίδια οθόνη παιχνιδιού.

Υπάρχουν πολλά «lately-sensitive» παιχνίδια στο Steam που έχουν καταλήξει χωρίς την υποστήριξη διαδικτύου. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει αμφιβολία σχετικά με το νέο χαρακτηριστικό Remote Play Together. Η Valve βέβαια εγγυάται ότι το βασικό χαρακτηριστικό θα είναι η γρήγορη κίνηση. Επίσης, λέει, ότι η δοκιμαστική έκδοση θα βγει στις 21 Οκτωβρίου για όλους τους χρήστες του Steam Client Beta. Δε θεωρεί παρόλα αυτά ότι είναι εφικτό να αποφύγετε εντελώς τις αγορές παιχνιδιών του Steam με το Remote Play Together αλλά ότι είναι μία αρχική περίοδος και όλο αυτό πρέπει να συμβεί ώστε να αυξηθούν οι παίκτες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS