ΑρχικήbusinessWOLT: Χάρη στην φιλανδική εταιρία έχεις delivery για κάθε online παραγγελία σου!

WOLT: Χάρη στην φιλανδική εταιρία έχεις delivery για κάθε online παραγγελία σου!

Έχεις ακούσει ποτέ για τη WOLT; Άν όχι, και είσαι λάτρης του καλού φαγητού, σίγουρα θα σε ενδιαφέρει. Η Wolt είναι μια start up φινλανδική εταιρία, από το 2014, που τον περασμένο Δεκέμβριο ήρθε στη χώρα μας για να αλλάξει τα δεδομένα του delivery.

WOLT delivery

Βρίσκεται σε περισσότερες απο 13 χώρες της  Ευρώπης και της Ασίας, συνεργάζεται με 3.500 εστιατόρια, 10.000 διανομείς και έχει πάνω από 1,5 εκατ. χρήστες που παραγγέλνουν είτε μέσω του site της είτε των εφαρμογών της σε AppStore και Google Play. Η εταιρία αυξάνεται ταχύτατα και αυτό φαίνεται άλλωστε και από την επιτυχία που έχει ήδη στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή η wolt εξυπηρετεί τις περιοχές των βορίων προαστίων, του κέντρου και πλέον έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και στα νότια προάστια. Ο στόχος της είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να εξυπηρετεί όλες τις περιοχές μέχρι και τη Γλυφάδα.

WOLT

Πλέον μπορείς να παραγγείλεις στο σπίτι ή στο γραφείο το αγαπημένο σου burger ή γλυκό που είχες φάει το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας. Και αν πιστεύεις ότι δεν κάνει delivery, πλέον κάνει!

Η Wolt λοιπόν συνεργάζεται με οδηγούς delivery που διαθέτουν το δικό τους μέσο μεταφοράς, και όχι μόνο μηχανάκια αλλά και ποδήλατα καθώς είναι eco-friendly εταιρία, και τους «διαθέτει» σε καταστήματα που μέχρι τώρα δεν έκαναν ποτέ διανομή. Η λογική της είναι να προσφέρει στον πελάτη υψηλή ποιότητα φαγητού που δε μπορεί να τη βρει από τα κοινά καταστήματα που κάνουν ήδη delivery. Για αυτό το λόγο κιόλας δε συνεργάζεται με μαζικές αλυσίδες fast food ή το «φθηνό» σουβλατζίδικο της γειτονιάς.

delivery

Κάποια από τα πιο γνωστά καταστήματα που μπορείς να βρεις στη Wolt είναι το Starbucks, το Burger Ap και το Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη, το Penny Lane, το PAUL και πολλά άλλα.

Πέρα όμως από τις διαφορές των καταστημάτων με ένα κοινό delivery app, η Wolt έχει διαφοροποιηθεί ακόμα και στον τρόπο λειτουργίας του delivery. Τι εννοώ; Όταν ολοκληρώνεις και αποστέλεις την παραγγελία σου, γίνεται η αποδοχή από το κατάστημα και η αυτόματη χρέωση καθώς μπορείς να πληρώσεις μόνο με κάρτα για λόγους ευκολίας και ασφαλείας. Άν το κατάστημα που έχεις επιλέξει να παραγγείλεις είναι μέσα σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων τότε δεν έχεις κάποια επιπλέον χρέωση διανομής. Από τα 2 χλμ μέχρι τα 4 χλμ που είναι η μέγιστη απόσταση διανομής υπάρχει κάποιο έξτρα κόστος (ξεκινά από 1 ευρώ και αυξάνεται 0,10 ευρώ ανά 500 μετρα). Ταυτόχρονα ειδοποιείται ο πιο κοντινός ελεύθερος διανομέας ότι στο προτιμώμενό σου κατάστημα βρίσκεται σε διαδικασία παρασκευής μία παραγγελία η οποία πρέπει να παραδωθεί.

Καθ’όλη την διάρκεια της διαδικασίας μπορείς να ενημερώνεσαι live για το που βρίσκεται ο διανομέας σου και σε πόσο χρόνο θα βρίσκεται στο χώρο σου.

Και φυσικά η εξυπηρέτηση του διανομέα και το packaging είναι το κερασάκι στην τούρτα, καθώς όλοι είναι ιδιαίτερα ευγενικοί και σου παραδίδουν το πακέτο σου σε χάρτινη οικολογική σακούλα Wolt.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS