ΑρχικήinetΜπορεί το Quantum Computing να είναι πιο κοντά από ότι υπολογίζουμε

Μπορεί το Quantum Computing να είναι πιο κοντά από ότι υπολογίζουμε

Τον τελευταίο καιρό, το Quantum Computing είναι ένα πεδίο που ερευνάται διεξοδικά και εταιρείες όπως η Google πιστεύουν ότι είναι κοντά στο να το κατακτήσουν. Στην πραγματικότητα όμως, το Quantum computing εξελίσσεται με έναν υπερβολικά αργό ρυθμό, εξαιτίας των περιορισμένων δυνατοτήτων που παρέχονται από το υπάρχον hardware.

Τώρα όμως με την ανακάλυψη ενός νέου υλικού υπεραγωγιμότητας, ίσως δούμε τελικά αυτήν την πολυπόθητη ώθηση που χρειάζεται το Quantum Computing για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Υπεύθυνοι για την ανακάλυψη του νέου υλικού, είναι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και ονομάζουν το νέο υλικό β-Bi2Pd. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι μπορεί να υπάρχει στην κβαντική κατάσταση φυσικά, χωρίς να ασκεί επιρροή μαγνητικών πεδίων για να πραγματοποιήσει αυτή την κατάσταση.

Ο Yufan Li, ένας μεταδιδακτορικός συνεργάτης και ο πρώτος συγγραφέας της έρευνας, δήλωσε: “Έχουμε διαπιστώσει ότι ένα συγκεκριμένο υπεραγώγιμο υλικό περιέχει ειδικές ιδιότητες που θα μπορούσαν να είναι τα δομικά στοιχεία για την τεχνολογία του μέλλοντος”.

Οι κβατικοί υπολογιστές λειτουργούν διαφορετικά από τους κλασικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούμε στα σπίτια και τα γραφεία μας. Σε αντίθεση με την κανονική πληροφορική όπου η πληροφορίες μεταφέρονται σε 0 ή 1 bit, η κβαντομηχανική επιτρέπει σε ένα άτομο να βρίσκεται ταυτόχρονα σε κατάσταση 0 και 1. Τα bit, που είναι επίσης η βασική μονάδα στην κβαντομηχανική, ονομάζονται qubit.

Εκεί όπου άλλα υπεραγώγιμα υλικά απαιτούν την εφαρμογή μαγνητικών πεδίων σε κάθε qubit για να φθάσουν στην κβαντική κατάσταση, το νέο υλικό είναι φυσικά σε μια κβαντική κατάσταση. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι ένας δακτύλιος β-Bi2Pd υπάρχει ήδη στα σημεία που το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί ταυτόχρονα να ρέει δεξιόστροφα και αριστερόστροφα

Πρόσφατα, η IBM ανακοίνωσε έναν Κβαντικό Υπολογιστή 53-qubit που πρόκειται σύντομα να εγκατασταθεί στο Quantum Computation Center της IBM στη Νέα Υόρκη. Όμως, ακόμα και οι δεκάδες κβαντική υπολογιστές που είναι διαθέσιμα στο κβαντικό δίκτυο της IBM, δεν αρκούν να μετατρέψουν το Quantum Computing σε βασική τεχνολογία.

Αλλά οι συντάκτες της μελέτης πιστεύουν ότι το πρόσφατα ανακαλυφθέν υπεραγώγιμο υλικό, θα γεφυρώσει το μεγαλύτερο κομμάτι του Quantum Computing, χάρη στη σταθερότητα και τη χαμηλή απαίτηση συντήρησης του υλικού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS