ΑρχικήinetΤα νέα Mac της Apple θα τροφοδοτούνται από δικούς της επεξεργαστές

Τα νέα Mac της Apple θα τροφοδοτούνται από δικούς της επεξεργαστές

Η Apple εργάζεται πάνω σε τρία νέα μοντέλα Mac για το 2018 που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τους δικούς της επεξεργαστές ARM, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Η νέα προσέγγιση υλικού θα είναι παρόμοια με αυτή που ακολούθησε η εταιρεία με το MacBook Pro και το iMac Pro, τα οποία διαθέτουν δικής της κατασκευής συν-επεξεργαστές ARM για την τροφοδοσία διαφόρων εργασιών.

Στο MacBook Pro, το τσιπ T1 εκτελεί το Touch Bar και το Touch, ενώ το iMac Pro χρησιμοποιεί το T2 που έχει πιο προηγμένο ρόλο και χειρίζεται συστήματα ασφαλείας, καθώς επίσης τροφοδοτεί τον επεξεργαστή σήματος εικόνας για την κάμερα FaceTime και τον ελεγκτή δίσκου για τα SSDs.

Αν και δεν είναι σαφές ποιος θα είναι ο ρόλος των νέων συν-επεξεργαστών στις επερχόμενες συσκευές, πηγές αναφέρουν ότι η Apple θέλει να κυκλοφορήσει δύο νέους φορητούς υπολογιστές και ένα desktop που θα διαθέτουν το συγκεκριμένο hardware.Mac

Πιστεύεται ότι ένα νέο Mac Pro θα μπορούσε να είναι το desktop για το οποίο κάνουν λόγω οι διάφορες διαρροές, ενώ τα laptops θα μπορούσαν να προσγειωθούν με τη μορφή αναβαθμισμένων MacBooks 13 ιντσών ή ως αντικαταστάτες του MacBook Air. Νωρίτερα αυτό το μήνα, εικάζεται ότι η Apple σχεδίασε την κατάρρευση του MacBook Air με μια νέα συσκευή 13 ιντσών που προγραμματίζεται να δει το φως της ημέρας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Το MacBook Air είναι σήμερα ο μόνος φορητός υπολογιστής της σειράς της Apple που δεν διαθέτει οθόνη Retina και έχει λάβει ελάχιστες αναβαθμίσεις από τότε που κυκλοφόρησε το 2015, με μια μικρή ανανέωση CPU να προσφέρεται πέρυσι.

Όπως συμβαίνει με όλες τις συσκευές της Apple, δεν έχουν εκδοθεί σχόλια για αυτές τις φήμες, αλλά σε κάποιο βαθμό, φαίνονται να ευθυγραμμίζονται με τα σχέδια της εταιρείας για in-house hardware.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS