ΑρχικήinetΗ διαθεσιμότητα iPhone μπορεί να επηρεαστεί από τον κοροναϊό

Η διαθεσιμότητα iPhone μπορεί να επηρεαστεί από τον κοροναϊό

κοροναϊό

Όπως δήλωσε η Apple, τα καταστήματα λιανικής πώλησης και η διαθεσιμότητα των iPhone, θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τον κοροναϊό.

Η εταιρεία δημοσίευσε αυτή την προειδοποίηση μαζί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ρεκόρ σε σχέση με τη δημοτικότητα του iPhone. Οι πωλήσεις της συσκευής έχουν αυξηθεί για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, όπως αυξήθηκε και το ενδιαφέρον για εξαρτήματα όπως τα AirPods.

Ωστόσο, ο CEO της εταιρίας Tim Cook, δήλωσε ότι ανησυχεί για την νέα επιδημία που έχει ξεσπάσει στην Κίνα, η οποία είναι και μια από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες αγορές, ενώ αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα πεδία της βιομηχανικής δράσης της εταιρείας.

Ο Cook δήλωσε επίσης ότι η Apple είχε δώσει μια ευρύτερη από το συνηθισμένο πρόβλεψη για το επόμενο τρίμηνο διότι δεν ήταν σαφές πώς θα επηρεάσει η επιδημία τις πωλήσεις.

Η Apple έχει προμηθευτές στην περιοχή Wuhan, την καρδιά της επιδημίας, αλλά έχει εναλλακτικές λύσεις, δήλωσε ο Cook. Εργοστάσια έξω από την περιοχή Wuhan δεν θα ανοίξουν ξανά μετά τις διακοπές της κινέζικης Πρωτοχρονιάς και έως τις 10 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο κ. Cook, αλλά η Apple έχει προβλέψει την καθυστερημένη επανεκκίνηση στα έσοδά της.

Η Apple έχει κλείσει ένα κατάστημα στην Κίνα και μειώνει τις ώρες εργασίας σε άλλα λόγω της χαμηλότερης κίνησης, συμπλήρωσε ο Cook. Τα καταστήματα τρίτων που επίσης πωλούν προϊόντα της Apple αντιμετωπίζουν κι αυτά κάποια θέματα.

Η Apple “παρουσιάζει ισχυρότερες προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο από ότι οι αναλυτές, αλλά το γεγονός ότι ο κοροναϊός απλώνεται απρόβλεπτα στην Κίνα, όπου η Apple κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος του hardware της, θα μπορούσε να ανατρέψει αυτήν την αισιόδοξη πρόβλεψη”, δήλωσε ο κύριος αναλυτής του eMarketer, Yoram Wurmser.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS