ΑρχικήSecurityΗ Microsoft λέει ότι εντοπίζει 77.000 ενεργά web shells καθημερινά

Η Microsoft λέει ότι εντοπίζει 77.000 ενεργά web shells καθημερινά

web shells H Microsoft δήλωσε ότι η ομάδα ασφαλείας της εντοπίζει καθημερινά περίπου 77.000 ενεργά web shells, διασκορπισμένα σε 46.000 μολυσμένους servers.

Αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από όλες τις προηγούμενες αναφορές της εταιρείας.

Για παράδειγμα, νωρίτερα αυτό το μήνα, η Sucuri της GoDaddy ανέφερε ότι «καθάρισε» περίπου 3.600 web shells από παραβιασμένα sites, κατά τη διάρκεια του 2019. Αυτός ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που αναφέρει η Microsoft.

NASA: Τηλεσκόπια απαθανάτισαν γαλαξίες που μοιάζουν με μάτια

SecNewsTV 23 hours ago

Τι είναι τα web shells;

Ο τεράστιος αριθμός που υπέδειξε η Microsoft τονίζει την προτίμηση των hackers στα συγκεκριμένα εργαλεία. Τα web shells θεωρούνται απαραίτητο εργαλείο για κάθε επιτιθέμενο, από τις μικρές hacktivist ομάδες μέχρι τις κρατικές hacking ομάδες που ειδικεύονται στην κατασκοπεία.

Τα web shells είναι ουσιαστικά κακόβουλα προγράμματα ή scripts που έχουν εγκατασταθεί σε hacked servers.

Παρέχουν ένα οπτικό interface, το οποίο οι hackers μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αλληλεπιδράσουν με τον hacked server και το σύστημα αρχείων του. Τα περισσότερα web shells επιτρέπουν τη μετονομασία, την αντιγραφή, τη μετακίνηση ακόμη και την επεξεργασία ή τη μεταφόρτωση αρχείων στον server. Μπορούν, ακόμα, να κλέψουν δεδομένα από τον server.

Οι επιτιθέμενοι συνήθως εγκαθιστούν web shells, εκμεταλλευόμενοι ευπάθειες σε servers και web εφαρμογές (όπως CMS, CMS plugins, CMS themes, CRMs, intranets κ.λπ.).

Τα web shells μπορούν να γραφτούν σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού. Αυτό επιτρέπει στους hackers να τα κρύψουν μέσα στον κώδικα οποιουδήποτε site. Επομένως, η ανίχνευσή τους από έναν ειδικό είναι δύσκολη, χωρίς τη βοήθεια ενός web firewall ή ενός web malware scanner.

Μαζί με το web shell υπάρχει συνήθως και ένα backdoor script. Οι επιτιθέμενοι παραβιάζουν έναν server, εγκαθιστούν το web shell για να αλληλεπιδράσουν με το σύστημα αρχείων (filesystem) και στη συνέχεια εγκαθιστούν ένα backdoor, το οποίο επιτρέπει στους hackers να ξαναμoλύνουν το σύστημα σε περίπτωση που το webshell εντοπιστεί και αφαιρεθεί.

Το πιο δημοφιλές web shell στις μέρες μας είναι το China Chopper. Παρατηρήθηκε πρώτη φορά το 2012 και δημιουργήθηκε από Κινέζους hackers. Κυκλοφόρησε σε ένα κινεζικό hacking φόρουμ και υιοθετήθηκε από κυβερνοεγκληματίες σε όλο τον κόσμο.

Η Microsoft προειδοποίησε τους διαχειριστές συστημάτων να μην αγνοούν αυτή την απειλή. Οι hackers συχνά χρησιμοποιούν τα κακόβουλα αυτά scripts για να μεταφορτώσουν άλλα hacking εργαλεία στα συστήματα των θυμάτων. Αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούνται, με τη σειρά τους, για την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS