ΑρχικήsecurityΤα δεδομένα 1,2 εκατομμυρίων επιβατών της SpiceJet διέρρευσαν

Τα δεδομένα 1,2 εκατομμυρίων επιβατών της SpiceJet διέρρευσαν

SpiceJet

Μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ινδίας, υπέστη παραβίαση ασφαλείας η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να διαρρεύσουν στοιχεία 1,2 εκατομμυρίων επιβατών, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για τις πτήσεις. Σύμφωνα με την TechCrunch, ένας ερευνητής ασφάλειας χρησιμοποίησε brute-force για να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα της SpiceJet, ενώ ανέφερε ότι το να ανακαλύψει τον κωδικό ασφαλείας δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα.

Οι πληροφορίες των επιβατών βρέθηκαν σε ένα μη κρυπτογραφημένο αρχείο βάσης δεδομένων σε ένα από τα συστήματα της SpiceJet. Όπως δήλωσε ο ερευνητής, η βάση δεδομένων περιλάμβανε πληροφορίες όπως το όνομα του επιβάτη, τον αριθμό τηλεφώνου, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στη βάση δεδομένων περιλαμβάνονταν επίσης η τιμή των εισιτηρίων των επιβατών αλλά και ο αριθμός πτήσης τους. Οι πληροφορίες αυτές ήταν ιδιαίτερα εμπιστευτικές, καθώς στα ονόματα των επιβατών περιλαμβάνονταν και ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο ερευνητής προσπάθησε να ειδοποιήσει την SpiceJet για την βάση δεδομένων, αλλά δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή μαζί της. Στη συνέχεια ειδοποίησε την CERT-In, μια κυβερνητική υπηρεσία που διαχειρίζεται την ασφάλεια του κυβερνοχώρου της Ινδίας. Ο οργανισμός αναγνώρισε το ζήτημα ασφάλειας και ενημέρωσε την SpiceJet για αυτό. Μέχρι τώρα, η αεροπορική εταιρεία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή μίας χαοτικής κατάστασης όσον αφορά τη διαρροή δεδομένων.

Τι απάντησε η SpiceJet

Όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της SpiceJet, η αεροπορική εταιρεία δεσμεύεται για την ασφάλεια οποιωνδήποτε δεδομένων που σχετίζονται με τους επιβάτες τους και ότι τα συστήματα της εταιρείας είναι πλέον ενημερωμένα και προστατεύονται.

Η SpiceJet κατέχει περίπου το 13% της αγοράς στην Ινδία. Η Ινδία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά αερομεταφορών στον κόσμο, καθώς περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα ταξιδεύουν με αεροπλάνο κάθε μήνα και ο αριθμός αυξάνεται με ταχύ ρυθμό. Η SpiceJet διαθέτει περίπου 600 ενεργά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων για διεθνή ταξίδια στο Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS