ΑρχικήsecurityΔιορθώθηκε το σφάλμα σύνδεσης VPN στα Windows 10

Διορθώθηκε το σφάλμα σύνδεσης VPN στα Windows 10

VPN

Μία προαιρετική ενημέρωση για τα Widnows 10 κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Microsoft, για να επιδιορθώσει ένα σφάλμα συνδεσιμότητας VPN, το οποίο ταλαιπωρούσε τελευταία τους χρήστες.  

Το σφάλμα είχε σαν αποτέλεσμα, οι χρήστες να μην μπορούν να δουν την κατάσταση σύνδεσης ή να έχουν περιορισμένη σύνδεση όταν προσπαθούσαν να συνδεθούν σε μία υπηρεσία VPN ή έναν server μεσολάβησης. Εκτός αυτού και ορισμένες εφαρμογές δεν μπορούσαν να συνδεθούν. 

Οι εφαρμογές αυτές περιλάμβαναν τις Office 365, Outlook, ορισμένες εκδόσεις του MS Edge και Teams της Microsoft, οι οποίες δεν είχαν τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Όπως δήλωσε η εταιρεία, οι περισσότερες από τις εν λόγω εφαρμογές κάνουν χρήση των WinHTTP και WinInet για να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Επρόκειτο για ένα ανησυχητικό φαινόμενο, ειδικά αυτή την εποχή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν από το σπίτι και χρειάζονται τις υπηρεσίες VPN για να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους πόρους της εταιρείας τους.

Ο ευκολότερος τρόπος για να επιδιορθωθεί το σφάλμα συνδεσιμότητας VPN, είναι η εγκατάσταση της προαιρετικής ενημέρωσης που κυκλοφόρησε η Microsoft, η οποία είναι διαθέσιμη για διάφορες εκδόσεις των Windows 10, συμπεριλαμβανομένων των 1909, 1903, 1809, 1803, 1709.

Όπως και να έχει πάντως, η Microsoft προσπαθεί να καλύψει το πρόβλημα που ήξερε ότι υπήρχε. Η εταιρεία παραδέχτηκε σε ένα παλαιότερο έγγραφο υποστήριξης, ότι το σφάλμα υπάρχει σε όλες τις μηχανές των Windows 10 που έχουν εγκαταστήσει την ενημερωμένη έκδοση Φεβρουαρίου (KB4535996).

Η ενημέρωση έρχεται σε μία εποχή που η πανδημία έχει πλήξει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό του πλανήτη και οι εταιρείες ανά τον κόσμο, δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν θέσει για την κυκλοφορία των ενημερώσεών τους. Η Microsoft έχει ήδη παγώσει τις μελλοντικές εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης Edge Chromium, ακολουθώντας τα βήματα της Google. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα παγώσει όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις που δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια για τα Windows 10, ξεκινώντας από αυτές του Μαΐου 2020.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS