ΑρχικήinetΗ χρήση του Microsoft Azure Cloud αυξήθηκε κατά 775%

Η χρήση του Microsoft Azure Cloud αυξήθηκε κατά 775%

Azure

Εκτός από τις υπηρεσίες streaming, οι οποίες έχουν δει μία τεράστια αύξηση στην χρήση τους λόγω του κορωνοϊού και οι υπηρεσίες cloud computing έχουν επιβαρυνθεί από την πανδημία. Όπως δήλωσε η εταιρεία σε ένα blog post το Σάββατο, το Microsoft Azure έχει σημειώσει μία εκπληκτική αύξηση στη χρήση του, πάνω από 775% σε περιοχές όπου έχει εφαρμοστεί καραντίνα.

Το Azure Cloud δεν φιλοξενεί μόνο εικονικές μηχανές, αλλά και άλλες υπηρεσίες, όπως οι Teams της Microsoft, το PowerBI και το Windows Virtual Desktop.

Η Microsoft διαπίστωσε σημαντική άνοδο της χρήσης του λογισμικού Teams, καθώς οι χρήστες πραγματοποίησαν πάνω από 900 εκατομμύρια λεπτά κλήσεων την ημέρα, μέσα σε μόλις μια εβδομάδα. Πλέον η εναλλακτική του Slack, είναι μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες επικοινωνίας, που χρησιμοποιείται από 44 εκατομμύρια χρήστες. Ομοίως, το Windows Virtual Desktop είδε αύξηση των αριθμών χρήσης του κατά 3 φορές.

Προφανώς, αυτή η τεράστια αύξηση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία της εταιρείας, αλλά και τις επιχειρησιακές της ικανότητες. Για το λόγο αυτό και για να καταφέρει να ισορροπήσει την κατάσταση, η Microsoft έχει δημιουργήσει μία σειρά αλλαγών. 

Αρχικά η εταιρεία έχει μειώσει την ανάλυση των βίντεο στο Teams, ενώ έχει προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές όπως την ελάττωση του ελέγχου σύνδεσης του χρήστη. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε πρόσφατα νέα χαρακτηριστικά για το Teams, όπως ένα φίλτρο που θα αφαιρεί τους περιβάλλοντες ήχους όταν πραγματοποιείται μια βίντεο κλήση.

Το Microsoft Azure στον αγώνα ενάντια στον COVID-19

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στις υπηρεσίες cloud για τις ομάδες άμεσης δράσης, τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, τα ιατρικά συστήματα προμήθειας, τα bots για την υγεία κλπ.

Υπάρχουν ορισμένοι προσωρινοί περιορισμοί, οι οποίοι περιλαμβάνουν τον περιορισμό του αριθμού των δωρεάν παροχών, για τη διατήρηση της χωρητικότητας cloud για τους υπάρχοντες πελάτες.

Θα υπάρξει επίσης όριο για ορισμένους πόρους για τους νέους συνδρομητές. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να κάνουν αιτήματα υποστήριξης για να αυξήσουν τους πόρους ή να στραφούν σε μια λιγότερο συνωστισμένη περιοχή Azure, εάν δεν ικανοποιούνται οι απαιτήσεις τους.

Η εταιρεία δήλωσε ότι εργάζεται στην αύξηση της χωρητικότητας των υπηρεσιών Azure Cloud και ότι σύντομα οι αλλαγές θα είναι εμφανείς. Όπως ισχυρίστηκε επίσης, παρά την τεράστια αύξηση στην χρήση των υπηρεσιών δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στη λειτουργία τους. 

Λόγω του ότι εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται πλέον από το σπίτι, κάτι που έχει αυξήσει γενικά την χρήση του διαδικτύου, η εταιρεία προσπαθεί επίσης να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες gaming δεν διαταράσσουν τις σημαντικές εργασίες. Παρακολουθεί συνεχώς το Xbox Live για να ενημερώνεται για τους χρόνους χρήσης.

Η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που δυσκολεύεται να ισορροπήσει τις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες. Πρόσφατα,το YouTube, μαζί με άλλες υπηρεσίες συνεχούς ροής, μείωσε την ποιότητα των βίντεο για να αντισταθμίσει την αυξημένη χρήση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS