ΑρχικήSecurityΙσραηλινό spyware χρησιμοποιείται για να στοχεύσει τηλέφωνα Πακιστανών υπαλλήλων

Ισραηλινό spyware χρησιμοποιείται για να στοχεύσει τηλέφωνα Πακιστανών υπαλλήλων

Τα κινητά τηλέφωνα τουλάχιστον εικοσιπέντε Πακιστανών ανώτερων υπαλλήλων υπεράσπισης και πληροφοριών φέρονται να είναι στόχος της τεχνολογίας που ανήκει στην ισραηλινή εταιρεία spyware NSO Group, αποκαλύπτει μια βρετανική εφημερίδα.

Η εικαζόμενη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας ανάλυσης 1.400 ατόμων των οποίων τα τηλέφωνα ήταν το επίκεντρο των προσπαθειών hacking σε διάστημα δύο εβδομάδων νωρίτερα φέτος, αναφέρει η έκθεση αναφέροντας πηγές εξοικειωμένες με το θέμα που δεν επιθυμούσαν να κατονομαστούν.

Οι χρήστες του κακόβουλου λογισμικού εκμεταλλεύτηκαν ένα θέμα ευπάθειας στο λογισμικό WhatsApp για πρόσβαση σε μηνύματα και δεδομένα στα τηλέφωνα των στόχων.

Η ανακάλυψη της παραβίασης τον Μάιο προκάλεσε την WhatsApp, η οποία ανήκει στο Facebook, να ασκήσει αγωγή εναντίον της ισραηλινής εταιρείας Spyware NSO τον Οκτώβριο, την οποία κατηγόρησε την εταιρεία για “μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και κατάχρηση” των υπηρεσιών της.

spyware

“Η εικαζόμενη στόχευση των πακιστανών ανώτερων υπαλλήλων δίνει μια πρώτη εικόνα για το πώς το NSO” spyware Pegasus “θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία” state-on-state “,” αναφέρει η έκθεση.

“Αυτό το είδος spyware πωλείται όπως έχει σχεδιαστεί για ποινικές έρευνες. Αλλά το ανοιχτό μυστικό είναι ότι τελειώνει και χρησιμοποιείται για πολιτική επιτήρηση και κυβερνητική κατασκοπεία “, είπε ο John Scott-Railton, ανώτερος ερευνητής στο Citizen Lab, ακαδημαϊκός ερευνητικός όμιλος στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, δήλωσε στην εφημερίδα.

“Ενώ δεν είναι σαφές ποιος θέλει να στοχεύσει κυβερνητικούς υπαλλήλους του Πακιστάν, οι λεπτομέρειες είναι πιθανό να προκαλέσουν εικασίες ότι η Ινδία θα μπορούσε να χρησιμοποιεί τεχνολογία NSO για εγχώρια και διεθνή επιτήρηση”, ανέφερε η έκθεση.

“Η κυβέρνηση του ινδικού πρωθυπουργού Narendra Modi αντιμετωπίζει ερωτήσεις από ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετικά με το εάν έχει αγοράσει την τεχνολογία NSO μετά από την εμφάνιση 121 χρηστών της WhatsApp στην Ινδία που φέρεται να είχαν γίνει στόχος νωρίτερα αυτό το έτος”.

Η Ινδία συνδέθηκε αρχικά με την NSO το 2018, όταν μια αναφορά από το Lab Citizen αναγνώριζε 36 «φορείς εκμετάλλευσης» του Pegasus που διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούν το κακόβουλο λογισμικό σε 45 χώρες. Ένας φορέας εκμετάλλευσης, τον οποίο αναγνώρισε το εργαστήριο Citizen με κωδικό όνομα “Ganges”, βρέθηκε να δραστηριοποιείται από το 2017 και έχει μολύνει κινητά τηλέφωνα σε πέντε τοποθεσίες: Ινδία, Μπαγκλαντές, Βραζιλία, Χονγκ Κονγκ και Πακιστάν.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS