ΑρχικήsecurityΙνδία: Ζητά παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων από τρομοκράτες

Ινδία: Ζητά παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων από τρομοκράτες

Η Ινδία τονίζει τον κίνδυνο, που προέρχεται από τις απειλές στον κυβερνοχώρο και ζητά παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

παγκόσμια συνεργασία Πρόσφατα κάποιες hacking ομάδες προσπάθησαν να παραβιάσουν σημαντικές οντότητες της Ινδίας. Δύο από αυτές ήταν το πυρηνικό εργοστάσιο Kudankulam και το Ινστιτούτο για την Έρευνα του Διαστήματος  (ISRO) της χώρας. Αυτές οι απόπειρες έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στην χώρα. Οι ειδικοί ασφαλείας αλλά και η κυβέρνηση θεωρούν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση παρόμοιων απειλών. Τον τελευταίο καιρό, οι τρομοκρατικές ομάδες εκμεταλλεύονται την cyber τεχνολογία για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό.

Το Νέο Δελχί προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις απειλές στον κυβερνοχώρο, που προέρχονται τόσο από κρατικές όσο και από μη κρατικές hacking ομάδες, και τόνισε ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος για την τοπική, την εθνική αλλά και την παγκόσμια ασφάλεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Subrahmanyam Jaishankar, δήλωσε την Τρίτη ότι υπάρχει ανάγκη για συντονισμένες ενέργειες και παγκόσμια συνεργασία, σε πολλά επίπεδα, ώστε να εμποδίσουμε τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές να εδραιωθούν στον ψηφιακό τομέα και να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία για τις παράνομες και επικίνδυνες δραστηριότητές τους.

“Για τις συγκεκριμένες απειλές, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνοεπιθέσεων σε κρίσιμες υποδομές, οι χώρες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για ταχεία δράση και μετριασμό του προβλήματος”, δήλωσε ο Jaishankar.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ζήτησε παγκόσμια συνεργασία και κατανόηση, (αν όχι μια παγκόσμια ρύθμιση), ώστε να διατηρηθεί ο κυβερνοχώρος ανοιχτός και ασφαλής.

Πριν λίγες μέρες, μια εταιρεία ασφαλείας της Νότιας Κορέας ισχυρίστηκε ότι το πυρηνικό εργοστάσιο Kudankulam (KKNPP) στην Ινδία δέχτηκε επίθεση από το κακόβουλο λογισμικό «DTrack», που χρησιμοποιούν hackers της Βόρειας Κορέας. Οι hackers στόχευαν στην κλοπή εσωτερικών πληροφοριών.

Λίγες μέρες αργότερα, κυκλοφόρησε μια έκθεση, η οποία ανέφερε ότι το Ινδικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Διαστήματος (ISRO) είχε, μάλλον, δεχτεί επίθεση τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, η εταιρεία IssueMake Labs με έδρα τη Σεούλ ισχυρίστηκε ότι κάποιοι Ινδοί πυρηνικοί επιστήμονες (ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας της Ινδίας, Δρ. Anil Kakodkar, και ο πρώην Πρόεδρος του Ρυθμιστικού Συμβουλίου Ατομικής Ενέργειας, Dr. S. A. Bhardwaj) είχαν επίσης στοχευθεί από hackers της Βόρειας Κορέας.

Όλα αυτά δείχνουν πως ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Οι hacking ομάδες στοχεύουν σημαντικές οντότητες αλλά και μεμονωμένα άτομα. Η ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS