ΑρχικήsecurityΒραζιλία: Δεδομένα πολιτών κινδυνεύουν λόγω πώλησης εθνικών εταιρειών

Βραζιλία: Δεδομένα πολιτών κινδυνεύουν λόγω πώλησης εθνικών εταιρειών

Δεδομένα Η Βραζιλία αποφάσισε να πουλήσει μια από τις επιχειρήσεις, που ελέγχονται από το κράτος. Ωστόσο, καθώς προχωρά η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, εγείρονται κάποιες ανησυχίες σχετικά με τα δεδομένα των πολιτών, που διαχειρίζεται η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας Social Security Technology and Information (Dataprev) εξέφρασαν επίσημα τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση της εταιρείας για να κερδίσει 1,3 τρισεκατομμύρια reais (δηλαδή 313 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η εταιρεία Dataprev παρέχει υπηρεσίες πληροφορικής στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Βραζιλίας. Αυτό σημαίνει ότι διαχειρίζεται και αποθηκεύει εκατομμύρια δεδομένα πολιτών της χώρας. Στον κατάλογο ιδιωτικοποίησης βρίσκεται και η υπηρεσία επεξεργασίας δεδομένων, Serpro.

Οι δύο επιχειρήσεις έστειλαν ένα έγγραφο στο Κογκρέσο, στο οποίο εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους σε σχέση με αυτή την απόφαση και θέτουν ερωτήματα σχετικά με το τι θα συμβεί στα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Βραζιλιάνων πολιτών, που διαχειρίζονται η Dataprev και η Serpro.

Σε ένα σημείο του εγγράφου, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι αν τα δεδομένα της Serpro και της Dataprev μεταφερθούν σε ιδιωτικούς servers (που είναι πολύ πιθανό), θα υπονομευθεί η ασφάλεια των δεδομένων όλων των πολιτών που είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

“Αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία πάνω σε εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένα”, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμα κάποια δήλωση σχετικά με το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση ώστε να περιορίσει τους κινδύνους που σχετίζονται με τα δεδομένα των πολιτών.

Οι δύο εταιρείες (Dataprev και Serpro) ασχολούνται με την ανάπτυξη, συντήρηση και λειτουργία χιλιάδων κυβερνητικών συστημάτων. Μια από τις βασικές τους αρμοδιότητες είναι η παροχή πλατφορμών για φορολογικές εκθέσεις και πληρωμές, εξυπηρετώντας πάνω από 35 εκατομμύρια ανθρώπους. Επιπλέον, αναπτύσσουν καινοτόμες εφαρμογές που χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα των πολιτών που λαμβάνουν παροχές από το κράτος.

Το έγγραφο, που στάλθηκε στο Κογκρέσο υποστήριζε, επίσης, ότι οι επιχειρήσεις που διαχειρίζονται τόσο πολλά κρίσιμα δεδομένα δεν πρέπει να βρίσκονται στον κατάλογο ιδιωτικοποίησης.

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι με την εγκατάλειψη της δυνατότητας ανάπτυξης τεχνολογιών σε αυτόν τον τομέα και τη μετατροπή αυτών των οργανισμών σε έναν παθητικό καταναλωτή, η Βραζιλία δεν φροντίζει για την ανάπτυξη του κράτους αλλά οδεύει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Τέλος, το έγγραφο τονίζει ότι: “Αυτή είναι μια πολιτική που θα διευρύνει το χάσμα που μας χωρίζει από άλλα έθνη, που εστιάζουν στην επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS