ΑρχικήinetΣυστήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων βοηθούν έρευνα για τον COVID-19!

Συστήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων βοηθούν έρευνα για τον COVID-19!

Χιλιάδες συστήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θα παράσχουν υπολογιστική ισχύ σε μία έρευνα για τον COVID-19. Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητές επικεντρώνονται στα προγράμματα ακολουθίας του ιού, την ανίχνευση πρωτεϊνών, την ανάπτυξη θεραπείας και τις δοκιμές εμβολίων. Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι το Folding @ home του πανεπιστημίου του Στάνφορντ που αφορά την ανάπτυξη θεραπευτικών φαρμάκων τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν – εάν όχι να θεραπεύσουν – την αναπνευστική ασθένεια COVID-19  και τα σοβαρότερα συμπτώματα της.Folding @ home έρευνα για COVID-19

Το Folding @ home συνέβαλε στο παρελθόν στην ανάπτυξη φαρμάκων για την καταπολέμηση του ιού HIV και ελπίζεται ότι η εργασία της ομάδας για τον προσδιορισμό πρωτεϊνικών δομών θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμη για την καταπολέμηση του COVID-19. Οι υπολογιστές που είναι σε θέση να αλλάζουν γρήγορα και αυτόματα τα σχήματα πρωτεΐνης και τις παραλλαγές είναι καθοριστικής σημασίας. Το έργο του Folding @ home περιλαμβάνει τη διαλογή μέσω των πρωτεϊνικών δομών και του FDA εγκεκριμένων φαρμακευτικών ενώσεων που θα μπορούσαν να αναστείλουν ή να θεραπεύσουν την ασθένεια. Το Folding @ home αναφέρει ότι οι πρωτεΐνες έχουν πολλά κινούμενα μέρη, έτσι οι ερευνητές θέλουν να δουν την πρωτεΐνη “εν δράσει”. Επιπλέον, οι δομές που δεν μπορούν να παρακολουθηθούν πειραματικά ίσως αποτελούν το “κλειδί” για την ανακάλυψη μιας νέας θεραπείας.

Όπως αναφέρει το CoinDesk, ο μεγαλύτερος ανθρακωρύχος της αμερικανικής αλυσίδας μπλοκ Ethereum, η CoreWeave, παρέχει την υπολογιστική ισχύ χιλιάδων GPU στην προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19. Η CoreWeave δηλώνει, μάλιστα, υπερήφανη που στηρίζει αυτή την προσπάθεια με πάνω από 6.000 GPUs υψηλής τεχνολογίας. Οι μονάδες GPU, ειδικά όταν συνδυάζονται ως κατανεμημένο δίκτυο “υπερυπολογιστών”, μπορούν να χειριστούν επαναλαμβανόμενους υπολογισμούς με γρήγορες ταχύτητες.COVID-19 Foldin @ home συστήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

Ο CTO της CoreWeave, Brian Venturo, δήλωσε ότι πάνω από το 50% της υπολογιστικής ισχύος που διατίθεται σήμερα από συστήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στην ομάδα του Folding @ home που ερευνά τον COVID-19 προέρχεται από τους ανθρακωρύχους που προηγουμένως κέρδιζαν αρκετές χιλιάδες δολάρια την ημέρα.

Επιπλέον, η Nvidia ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι παρέχει δωρεάν άδειες 90 ημερών για το Parabricks, μια πλατφόρμα που βασίζεται στο Genome Analysis Toolkit, το οποίο παρέχει δύναμη GPU και αγωγούς για ερευνητικά έργα. Οι χρήστες μπορούν να περιμένουν πρόσβαση σε GPU καθώς και υπολογιστική ισχύ που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις ταχύτητες ανάλυσης δεδομένων ακολουθίας. Η Nvidia θα παράσχει άδεια σε κάθε ερευνητή που συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19, ενώ θα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και ενδέχεται να παρατείνει τις άδειες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πίνακα του John Hopkins για τον έλεγχο του COVID-19, έχουν σημειωθεί περίπου 246.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε 163 χώρες και περιοχές μέχρι στιγμής.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS