ΑρχικήinetΜία νέα AMD Radeon GPU ξεπέρασε την RTX 2080 Ti

Μία νέα AMD Radeon GPU ξεπέρασε την RTX 2080 Ti

Από τότε που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2018, η κάρτα γραφικών GeForce RTX 2080 Ti είναι η πιο ισχυρή GPU για gaming που υπάρχει. Ωστόσο, μία νέα προσθήκη που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο OpenVR benchmark, καταλαμβάνει τις κορυφαίες θέσεις στους πίνακες αναφοράς του. Η νέα GPU, η οποία αναφέρεται απλώς ως AMD Radeon “graphics device” έχει σκορ 103,3 fps, σε σύγκριση με τα 80 fps της RTX 2080 Ti στην ίδια δοκιμή, καθιστώντας τη νέα GPU 30% ταχύτερη. Ακόμα και το καλύτερο αποτέλεσμα που φέρνει η RTX 2080 Ti εξακολουθεί να είναι 15% πιο αργό από τη νέα κάρτα γραφικών.

Θα μπορούσε όμως αυτή η μυστηριώδης GPU να μην είναι Radeon, αλλά μία κάρτα επόμενης γενιάς της Nvidia;

Πριν αρχίσουμε να εικάζουμε ότι η καινούρια κάρτα γραφικών είναι οπωσδήποτε έργο της AMD, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας μερικά γεγονότα. Αρχικά, η κάρτα γραφικών συνδυάζεται με ένα μηχανολογικό δείγμα του επεξεργαστή Ryzen 7 4800H, ο οποίος έχει ενσωματωμένη τη δική του GPU. Μια GPU που καταχωρεί το λογισμικό ως AMD Radeon Graphics. Αυτό δεν αποτελεί έναν σαφή τίτλο, οπότε το λογισμικό ίσως έχει καταχωρήσει το σωστό όνομα και πρόκειται όντως για μια νέα GPU της AMD.

Από την άλλη πλευρά, όλες οι GPU που δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμα από την AMD είχαν καταχωρηθεί ως AMD Radeon RX στο παρελθόν, οπότε το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι το benchmark έχει απλά καταγράψει την GPU ως AMD.

Η γενική άποψη είναι ότι η GPU δοκιμάζεται με μια ακυκλοφόρητη CPU της AMD. Όμως το ερώτημα είναι γιατί η AMD θα δοκίμαζε μια τέτοια ισχυρή GPU με μια CPU φορητού υπολογιστή που δεν θα συνδυαστούν ποτέ; Γιατί η AMD να διπλασιάσει τις πιθανότητες σφάλματος, δοκιμάζοντας μαζί δύο προϊόντα μηχανικών δειγμάτων;

Μέχρι στιγμής ωστόσο, η Nvidia είναι εκείνη της οποίας οι GPU εμφανίζονται συνεχώς σε online benchmarks πριν από την κυκλοφορία τους.

Είναι πολύ πιθανότερο η Nvidia να είναι στα τελικά στάδια μίας τέτοιας ισχυρής GPU. Η AMD έχει επίσης στείλει πολλά δείγματα 4800Η στους συνεργάτες της, ενώ γνωρίζουμε ήδη ότι η Asus δοκιμάζει μια ακυκλοφόρητη GPU της Nvidia.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ωστόσο προς το παρόν, είναι να περιμένουμε και να δούμε τι πραγματικά ισχύει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS