ΑρχικήUpdatesΓλώσσες προγραμματισμού: Νέα update στο VS Code για Python και Java

Γλώσσες προγραμματισμού: Νέα update στο VS Code για Python και Java

Η Microsoft κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση Μαρτίου για τη δημοφιλή επέκτασή της Python για τον κώδικα Visual Studio (VS Code), τον ευρέως χρησιμοποιούμενο συντάκτη κώδικα μεταξύ των πλατφορμών. Επίσης κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση για την Java σε κώδικα VS με υποστήριξη για την επέκταση IDE, SolarLint.

Η πιο σημαντική αλλαγή στο update της Python for VS Code είναι ένα νέο πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων της Python που ονομάζεται debugpy, μια εφαρμογή του πρωτοκόλλου προσαρμογέα εντοπισμού σφαλμάτων για την Python. Το εργαλείο επιτρέπει στους προγραμματιστές να κάνουν debug script αρχεία και module από τη γραμμή εντολών, καθώς και να ενεργοποιούν την καταγραφή εντοπισμού σφαλμάτων.

Μέχρι τώρα, ο κώδικας VS είχε ενσωματωμένη υποστήριξη εντοπισμού σφαλμάτων για JavaScript, TypeScript, Node.js κ.ο.κ. ενώ οι επεκτάσεις από την αγορά κώδικα VS ενεργοποίησε την υποστήριξη για άλλες γλώσσες όπως Python, Go, C # και C ++.

Η Microsoft έχει επίσης διευκολύνει το να γίνει attach το dpbugpy στις διεργασίες που εκτελούνται στο μηχάνημα του χρήστη.

“Μερικές φορές μπορεί να θέλετε να επισυνάψετε το πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων σε μια διαδικασία Python που εκτελείται στο μηχάνημά σας, αλλά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο εάν, για παράδειγμα, δεν έχετε τον έλεγχο της εφαρμογής που ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία” εξηγεί η Luciana de Melo e Abud, διαχειριστής προγράμματος για την επέκταση Python στον κώδικα VS.

Από την πλευρά της Java του κώδικα VS, η Microsoft εισήγαγε τη λειτουργία σύνταξης για ανεξάρτητα αρχεία Java και την υποστήριξη για την πρόσφατα κυκλοφορεθείσα επέκταση SolarLint για την ανίχνευση της ποιότητας του κώδικα και των προβλημάτων ασφάλειας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η Microsoft λέει ότι στοχεύει ο κώδικας VS να είναι “πολύ γρήγορος” όταν αναπτύσσεται στην Java. Αυτή η ενημέρωση στην επέκταση Java για τον κώδικα VS υπόσχεται αισθητά ταχύτερους χρόνους για την επίλυση των έργων Maven και Eclipse.

Το syntax mode προειδοποιεί με το μήνυμα “Classpath is incomplete” τους Java προγραμματιστές όταν θα ανοίξουν ένα αρχείο Java που δεν ανήκει σε ένα project.

“Πολλοί προγραμματιστές διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τη μάλλον άχρηστη προειδοποίηση, οπότε σε αυτή την έκδοση αποφασίσαμε να παρέχουμε έναν ειδικό τρόπο για την ανάγνωση κώδικα Java εκτός κώδικα έργου”, δήλωσε ο Xiaokai He, ανώτερος διευθυντής προγράμματος Java για το Visual Studio Code και Azure.

Το syntax mode επιτρέπει στον χρήστη να διαβάζει κώδικα αποτελεσματικότερα με τη βοήθεια των λειτουργιών ” Code Navigation” και ” Outline”, ενώ αναφέρονται επίσης σφάλματα προς βελτίωση.

Η επέκταση του SolarLint IDE υπόσχεται να βοηθήσει τους προγραμματιστές της Java σε κώδικα κώδικα VS να διορθώσουν τα ζητήματά τους προτού υπάρξουν με ορθογραφικούς ελέγχους που υποβάλλονται σε εσφαλμένο κώδικα.

Το SolarLint υποστηρίχθηκε ήδη στο Eclipse, στο IntelliJ IDEA και στο IDE του Visual Studio. Η υποστήριξη του SolarLint για τον κώδικα Java στον κώδικα VS είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας SolarLint, Red Hat και Microsoft.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS