ΑρχικήsecurityMarriott: Νέα παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 5,2 εκατομμύρια επισκέπτες

Marriott: Νέα παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 5,2 εκατομμύρια επισκέπτες

Marriott

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott αποκάλυψε χθες μια νέα παραβίαση δεδομένων που επηρέασε περισσότερους από 5,2 εκατομμύρια επισκέπτες των ξενοδοχείων της. Τα θύματα της παραβίασης ήταν οι επισκέπτες που είχαν χρησιμοποιήσει το loyalty app της εταιρείας.

Η Marriott δημοσίευσε στο site της μια ειδοποίηση, η οποία αναφέρει ότι η αλυσίδα ξενοδοχείων πληροφορήθηκε την παραβίαση δεδομένων στα τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας hacker είχε χρησιμοποιήσει τα credentials σύνδεσης δύο υπαλλήλων για να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες των πελατών από τα backend συστήματα του app.

Σύμφωνα με τη Marriot, το hack έγινε στα μέσα Ιανουαρίου. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς συνέβη.

παραβίαση δεδομένων

Η αλυσίδα ξενοδοχείων ανέφερε ότι ο εισβολέας είχε άμεση πρόσβαση στα loyalty data του Marriott Bonvoy. Τα στοιχεία που εκτέθηκαν περιλαμβάνουν:

  • Στοιχεία επικοινωνίας: όνομα, διεύθυνση αλληλογραφίας, διεύθυνση email και αριθμό τηλεφώνου
  • Πληροφορίες Loyalty Account: αριθμό λογαριασμού αλλά όχι κωδικούς πρόσβασης
  • Πρόσθετες προσωπικές πληροφορίες: εταιρεία, φύλο, ημερομηνία γέννησης
  • Συνεργασίες: συνδεδεμένα loyalty προγράμματα σε αεροπορικές εταιρείες
  • Προτιμήσεις: προτιμήσεις διαμονής / δωματίου και προτίμηση γλώσσας

Η Marriott είπε ότι η έρευνα είναι υπό εξέλιξη. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ο hacker δεν είχε πρόσβαση σε κωδικούς πρόσβασης λογαριασμού, PINs λογαριασμού, πληροφορίες κάρτας πληρωμής, πληροφορίες διαβατηρίου, στοιχεία ταυτότητας ή αριθμούς αδειών οδήγησης.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων εγκαινίασε ένα δικτυακό portal όπου οι χρήστες του app μπορούν να ελέγξουν αν ανήκουν σε αυτούς τους 5,2 εκατομμύρια επισκέπτες που επηρεάζονται από την παραβίαση δεδομένων.

Είναι η δεύτερη φορά που η Marriott βιώνει μια τέτοια μεγάλη παραβίαση δεδομένων. Τον Νοέμβριο του 2018, η Marriott είπε ότι κάποιοι hackers είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα κρατήσεων των Starwood Hotels (που ανήκουν στη Marriott), από όπου έκλεψαν τα προσωπικά στοιχεία 383 εκατομμυρίων επισκεπτών. Οι αρχές των ΗΠΑ υποψιάζονταν ότι πίσω από την παραβίαση βρίσκονταν Κινέζοι hackers, αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS