Τρίτη, 26 Μαΐου, 04:00
Αρχική inet Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το...

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Zoom

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται πια από το σπίτι, το επέλεξαν για να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους. Ωστόσο, σύντομα προέκυψαν κάποια ζητήματα ασφαλείας (μεταφορά δεδομένων των χρηστών Zoom στο Facebook, κλοπή Windows κωδικών, έκθεση λογαριασμών στο dark web κλπ). Το Zoom παλεύει να διορθώσει την κατάσταση και έχει ήδη φέρει αποτελέσματα για κάποια από αυτά τα ζητήματα. Ωστόσο, μάλλον είναι πολύ αργά. Το BuzzFeed News αναφέρει ότι η Google απαγόρευσε στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν τη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιασκέψεων.

Η Google ενημέρωσε τους υπαλλήλους της, την περασμένη εβδομάδα, ότι το Zoom θα πάψει να δουλεύει στους υπολογιστές και τα smartphones, που τους παρέχονται από την εταιρεία.

Google υπαλλήλους

Η Google παρουσίασε αυτήν την κίνηση στο The Verge ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ο εκπρόσωπος της Google, Jose Castaneda, δήλωσε:

“Έχουμε από καιρό μια πολιτική που δεν επιτρέπει στους εργαζομένους να χρησιμοποιούν μη εγκεκριμένες εφαρμογές για εργασία, που βρίσκονται εκτός του εταιρικού μας δικτύου. Πρόσφατα, η ομάδα ασφαλείας μας ενημέρωσε τους υπαλλήλους που χρησιμοποιούν το Zoom Desktop Client ότι δεν θα τρέχει πλέον σε εταιρικούς υπολογιστές, καθώς δεν πληροί τα πρότυπα ασφαλείας που έχουμε ορίσει για τις εφαρμογές. Οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν το Zoom για να διατηρούν επαφή με την οικογένεια και τους φίλους τους μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν μέσω ενός web browser ή μέσω κινητού τηλεφώνου”.

Η Google διαθέτει τη δική της υπηρεσία τηλεδιάσκεψης, που ονομάζεται G Suite Meet και προορίζεται για επιχειρηματικούς χρήστες. Προσφέρει, επίσης, δωρεάν υποστήριξη του Google Hangouts.

Πέρα από την απόφαση της Google για απαγόρευση του Zoom στους εταιρικούς υπολογιστές, έρχεται και η Microsoft για να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Εκμεταλλευόμενη τα ζητήματα ασφαλείας της εφαρμογής, προωθεί τη δική της πλατφόρμα Teams, λέγοντας πως είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους οικιακούς χρήστες.

Το Zoom, ωστόσο, αγωνίζεται ώστε να παραμείνει στην κορυφή. Επιδιώκει να βελτιώσει την ασφάλειά του. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι ο πρώην CSO του Facebook, Alex Stamos, συνεργάζεται με τη Zoom ως εξωτερικός σύμβουλος ασφαλείας.

Μπορεί το Zoom να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών του; Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zoom, Eric Yuan, δήλωσε στην Wall Street Journal: “Πραγματικά έκανα λάθη ως CEO και πρέπει να κερδίσουμε πίσω την εμπιστοσύνη τους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....