ΑρχικήinetΟ Edge της Microsoft είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος browser

Ο Edge της Microsoft είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος browser

Edge

Η έκθεση της Netmarketshare, σχετικά με τα δεδομένα μεριδίου αγοράς για λειτουργικά συστήματα και προγράμματα περιήγησης για desktop, κυκλοφόρησε για το Μάρτιο του 2020. Όπως γίνεται φανερό από την έκθεση, ο Microsoft Edge έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση των μεγαλύτερων προγραμμάτων περιήγησης στον κόσμο. Φαίνεται ότι το πρόγραμμα περιήγησης που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνταν για τη λήψη άλλων προγραμμάτων περιήγησης έχει τώρα πια αποκατασταθεί. Καθώς ο Edge κάποτε θεωρούνταν ως ο διάδοχος του Internet Explorer, δεν είχε ποτέ αποκτήσει την αναγνωρισιμότητα που του άξιζε, τώρα όμως επιτέλους αυτό άλλαξε.

Όσον αφορά στα λειτουργικά συστήματα για desktop, μετά την λήξη της υποστήριξης των Windows 7, όλο και περισσότεροι χρήστες στράφηκαν στα Windows 10. Αυτό το λειτουργικό σύστημα κατέχει σήμερα το 57,34% του μεριδίου αγοράς, ακολουθούμενο από τα Windows 7, με μερίδιο αγοράς 26,23%. Ακολουθούν τα Windows 8.1, που κατέχουν την τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 3,69%, και το macOS X 10.14 με μερίδιο αγοράς 2,62%.

Σχετικά με τα προγράμματα περιήγησης, το μερίδιο αγοράς του Google Chrome αυξήθηκε ελαφρώς, αφού τώρα είναι στο 68,50%, ακολουθούμενο από τον Microsoft Edge, με μερίδιο αγοράς 7,59%. Αυτό σημαίνει ότι ο Edge κατάφερε να ξεπεράσει το Mozilla Firefox ως το δεύτερο μεγαλύτερο πρόγραμμα περιήγησης. Ο Firefox και ο Internet Explorer κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, με μερίδιο αγοράς 7,19% και 5,87%.

Φυσικά, η Microsoft δούλεψε σκληρά ώστε να βοηθήσει το πρόγραμμα περιήγησής της να γίνει πιο δημοφιλές. Πριν από μερικά χρόνια, το έκανε διαθέσιμο για συσκευές iOS και Android, γεγονός που το κατέστησε ελκυστικότερο για περισσότερους χρήστες. Επιπλέον η Microsoft φροντίζει να βελτιστοποιεί σε μόνιμη βάση το πρόγραμμα περιήγησής της, με βάση τις προτιμήσεις της πλειψηφίας των χρηστών. Ακόμα και η Google παραδέχθηκε ότι θέλει να μάθει από τον Edge, για καλύτερη διαχείριση των καρτελών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS