ΑρχικήbusinessΜε παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από το σπίτι- ο εργοδότης σας ελέγχει αν εργάζεστε ή χαζεύετε στο YouTube, Facebook, Instagram κλπ;

Ο κορωνοϊός έχει φέρει νέες συνθήκες στον τομέα της εργασίας. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον από το σπίτι και όλο και περισσότεροι εργοδότες χρησιμοποιούν λογισμικά επιτήρησης για να σιγουρευτούν ότι οι εργασίες γίνονται κανονικά.

εργάζομαι από το σπίτι εργοδότες αφεντικό  Με παρακολουθεί το αφεντικό μου

Το email ήρθε από το αφεντικό.

Σας παρακολουθούμε, είπε στους εργαζόμενους της Axos Financial Inc, που δουλεύουν πλέον από το σπίτι. Καταγράφουμε τις πληκτρολογήσεις σας. Καταγράφουμε τα sites που επισκέπτεστε. Κάθε 10 λεπτά περίπου, τραβάμε ένα screenshot της οθόνης σας.

Οπότε δουλέψτε, διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε τις συνέπειες.

“Έχουμε δει άτομα να αποκομίζουν αθέμιτα οφέλη από τις ευέλικτες συνθήκες εργασίας”, κάνοντας ουσιαστικά διακοπές, γράφει ο Gregory Garrabrants, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας. Εάν τα καθημερινά tasks δεν ολοκληρωθούν, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες, το οποίο μπορεί να σημαίνει ακόμα και απόλυση.

Η κατάσταση αυτή θυμίζει Big Brother, αλλά είναι απόλυτα νόμιμο για τις επιχειρήσεις να ελέγχουν τους υπαλλήλους τους. Φυσικά, η ψηφιακή επιτήρηση χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε office desktops, αν και πολλοί θα μπορούσαν να θεωρήσουν ότι τα λογισμικά επιτήρησης στον υπολογιστή των εργαζομένων αποτελούν παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.

Τελικά, με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS